Podjeli

Polako ulazimo u mjesec srpanj tekuće godine s kojim započinje: žetva, turistička sezona i s njom medijska sezona kiselih krastavaca. Povodeći se ovim kalendarskim vremenom, neki portali i komercijalne televizije otvorili su sezonu lova na senzaciju. Neprovjerenim i ne dobronamjernim udarima krenula je na naše „sigurnost i povjerenje“ koje se već godinama ubija po vrletima Like, Zagore, Banovine, Dalmacije i Slavonije u cilju očuvanja granica, a samim tim i njihove sigurnosti.

Tako je ekipa tih berača krastavaca digla svu svoju raspoloživu tehniku, te je snimkama sa zemlje, zraka i voda dočaravala ljepote naših graničnih područja, dok su njihove perjanice zemaljskih snaga po susjednoj državi skupljale kvasinu za kiseljenje.

I skupilo se tu za razgovor nešto reproduktivno sposobnih žena i muškaraca koji su bili spremni svjedočiti o „grubosti, neprofesionalnosti i nehumanom ponašanju hrvatske sigurnosti i povjerenja“, a u ovom slučaju policajaca u ulozi čuvara granica Hrvatske i Schengenskog prostora EU. Skupljači kiselih krastavaca ni u jednom trenutku nisu spomenuli protuzakonitost i protupravnost u postupcima te reproduktivno i vojno sposobne grupacije, koju ista u recidivu čini prema Hrvatskom teritoriju i Hrvatskoj državi. U vidno dobro ukiseljenoj teglici iščitavala se aktivnost raznih, tzv. udruga civilnog društva koje stalnim napadima na sve što nosi „hrvatski predznak“ u cilju svoje osobne promocije promiču, ne pripadajuća ljudska prava svjesnih kršitelja, Hrvatskih zakona i Schengenskog zakonika.

U ovoj više minutnoj i zlonamjerno napunjenoj teglici, kao ni van nje, nije se našlo ni sekunde vremena za progovoriti o mukama i patnji pripadnika „sigurnosti i povjerenja – policajaca“ koji su čvrsto stali na granice zemlje po odlasku onog premijera koji je svojevremeno kao „aga-Hasna-aga“ dozivao ove ilegalce na slobodan prolaz u i kroz našu zemlju. Nije se tu našlo vremena da se progovori o sigurnosti potplaćenih policajaca koji godinama u petnaestodnevnim smjenama čuvaju granicu po studeni i žegi, snijegu i kiši, boreći se komarcima i krpeljima, te strahovima kako će ih neki od tih vojno i reproduktivno sposobnih „jadnika“ u tami šume piknuti kamom, a sve to samo zbog osiguranje prohoda svojoj sviti, kako već rekosmo: – sastavljenoj od desetaka reproduktivno i vojno sposobnih žena i muškaraca sa pokojim djetetom..

Ne podržavamo nikakav vid nasilja i prekoračenja ovlaštenja, ali moramo ovdje spomenuti; naše, europske i svjetske odredbe Zakona koji pod određenim uvjetima odobrava – upotrebu vatrenog oružja prema osobama koje na nezakonit i nelegalan način, van za to određenog mjesta pokušavaju prijeći državnu granicu i to ne iz nečijeg hira ili obijesti, već u cilju vaše i naše sigurnosti.

Antun Berljak

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika