Podjeli

Napokon nam je stigla odlična i ohrabrujuća vijest iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ne može u posjetu Jasenovcu, bez znanja hrvatskih vlasti, odnosno u dogovoru s notornim Miloradom Pupovcem, tim prije jer kad bi se to na takav način i dogodilo, bila bi to  najviša razina diplomatskog škandala između dvije države!

Srbijanski predsjednik i njegovi sateliti, a poglavito ovi koji djeluju u Hrvatskoj, zadnjih godina, prije svakog obilježavanja Vojno-redarstvene akcije Oluja95., nastoje napraviti cirkus, što im više ne smijemo dopustiti, prije svega zbog tisuće stradalih Hrvata u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku.

Vučić, ako želi doći u Jasenovac, prije toga mora i treba kleknuti na Ovčari, ili podno masovne grobnice u Škabrnji, priznati agresiju i zatražiti oprost.

Ako bi stigao u Hrvatsku, nenajavljen, kako je osmislio, tko garantira da ne će kao i u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, otići i u posjetu Glini i tamo ponoviti ono što je tamo govorio 1995. kao jedan od potrčkala ratnog zločinca Vojislava Šešelja, kako ustaška čizma nikad neće tu stupiti.

 • „Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatska! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku“ – govorio je tada aktualni srpski predsjednik, a kad su ga pojedini novinari zamolili za komentar ove izjave gostujući na Prvoj Srpskoj televiziji uz ostalo je istaknuo:
 • „Vama se možda ne sviđa istina iz II. svjetskog rata koju sam bezbroj puta iznosio, možda se vama ne sviđa istina iz 1995.-te, ili se meni ne sviđa neka istina po znacima navoda za koju vi govorite. Ubili ste me napadajući me za Glinu, strašno što sam radio.  Što sam radio? Održao govor u kojem sam govorio da se nadam da krajina neće pasti u ruke Hrvata ili ne znam što. Zar bih se zbog toga trebao ispričati nekome? Zamislite zločinca i fašista Vučića: što je on radio“, kazao je.

Da nije ništa drugo rekao, kao tada u okupiranoj Glini, dovoljno je da s tim Šešeljevim „potrčkalom“ nemamo ozbiljnijeg posla.

Međutim, prije nekoliko godina Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) na čijem sam čelu, zajedno sa Udrugom srpskih koncentracijskih logora čiji je predsjednik bio častan i ugledan pok. Danijel Rehak, uputila je dopis baš tom istom Vučiću da se dozvoli skupini hrvatskih logoraša, koji su u vrijeme Domovinskog rata završili u tim zloglasnim logorima diljem Srbije, da posjete neka od tih mjesta (Stajićeve, Begejci, Sremska Mitrovica, Niš…) i da se tamo  pomole i zapale svijeće za stradale.

Vlada Republike Srbije, nakon dužeg vremena, nam je začudo (!) i službeno odgovorila na ovaj dopis nešto u stilu da su primili zamolbu i da o tome raspravljaju te da će nas o svemu obavijestiti u „zakonskom roku“!

Već su prošli svi „zakonski rokovi“, a odgovora – nema.

Stoga, moramo još jednom istaknuti da su hrvatski branitelji i stradalnici istinski oduševljeni odlukom Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i da je bilo krajnje vrijeme da nas oni od „tamo daleko“ prestanu omalovažavati, vrijeđati i klevetati.

Vučić, kakav je, možebitno bi, nakon Jasenovca i Pakraca, navratio i do Brijuna, na kratki odmor, kod svojeg prijatelja i navodno istomišljenika Šerbedžije, kojem je Hrvatska „darovala“, odnosno gotovo badava, iznajmila Male Brijune, jedan od najljepših otoka na Jadranu za njegove priredbe „bratstva i jedinstva“!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika