Podjeli

Još 23. prosinca 2021. četiri Udruge proistekle iz Domovinskog rata, na čelu s Udrugom hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), koju vodi Mladen Pavković, putem Odvjetničkog društva Ilić&Ilić d.o.o. iz Zagreba dostavile su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu  kaznenu prijavu protiv Borisa Dežulovića, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. st.1. i 4. Kaznenog zakona.

Podnositelji kaznene prijave ističu da se prijava odnosi na tekst spomenutog člankopisca, a koji je objavljen na jednom portalu,  a u kojem se uz ostalo donosi sramni tekst sljedećeg sadržaja:

  • Jebo vas Vukovar. Jebo vas posebni domovinski pijetet. Jebale vas kolone sjećanja, posmrtni marševi i počasni plotuni. Jebali vas plastični lampioni, plastični vijenci i plastične krizanteme. Jebale vas komemoracije, rekvijemi i mise zadušnice. Jebale vas minute šutnje, dani žalosti i noći svijeća. Jebali vas nogometni memorijali, domoljubni recitali, vukovarski arzuhali i navijački murali. Jebo vas Vukovar. Jebala vas smr

S obzirom da je od podnošenja kaznene prijave, koja se vodi  pred zagrebačkim Državnim odvjetništvom, već prošlo više od 200 dana, a da podnositelji kaznene prijave dosad nisu primili ama baš nikakvu obavijest ili rješenje što se procesno-pravno događa sa „sudbinom“  ove prijave, odvjetnik Srećko Ilić koji zastupa podnositelje kaznene prijave  zamolio je Općinsko državno tužilaštvo  da poduzme sve zakonom predviđene radnje i da konačno pokrene kazneni postupak.

Udruge su u kaznenoj prijavi najavile  da ukoliko se ova kaznena prijava  ne će  progoniti po službenoj dužnosti, da će sukladno čl. 55.st. 2. i st. 3 Zakona o kaznenom postupku, u roku od 8 dana, računajući od dana zaprimanja Rješenja o odbijanju ili odbacivanju ove prijave  nastaviti daljnji kazneni postupak protiv Borisa Dežulovića, tim više što se ovaj „drug“ u javnosti ponaša kao da mu sudbene vlasti  u Republici Hrvatskoj ne mogu ništa, dok u međuvremenu prima čak i određene nagrade (Novinar godine 2021.!), a koju mu je dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo, vjerojatno kao poticaj da i dalje neumorno blati Republiku Hrvatsku i hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskoga rata.

Podnositelji kaznene prijave se nadaju da ne će čekati daljnjih 200 dana da Državno odvjetništvo u Zagrebu izvijesti podnositelje kakva je procsenopravna „sudbina“ ovog kaznenog predmeta.

UHBDR91.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Pravosuđe