Podjeli

Moj dragi prijatelj Josip Jović napisao je članak PUŠTAMO DA VELIKA SRBIJA GALOPIRA:

http://dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/23044-pustamo-da-velika-srbija-galopira

Otkud onda upitnik u naslovu mog teksta?

Iz jednostavnog razloga jer hrvatski političari ne puštaju da Velika Srbija galopira već je to i njihova politika, tj. to je politika njihovih gazda koje oni poslušno služe pa su zbog toga prihvatili biti srpske sluge i poslije veličanstvene pobjede hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Kad tome dodamo i činjenicu da se radilo o fašističkoj srpskoj agresiji koju su podržavali svjetski moćnici to je to sluganstvo „hrvatskih“ političkih elita još ogavnije.

Jasno je da su svjesni toga i „hrvatski“ političari i oni koji su na razne načine povezani s njima pa i oni koji se jednostavno „brane“ tzv. hrvatskom šutnjom.

To je tako očito bilo s nedavnim u SAD-u nagrađenim filmom „Oluja“ u kome je tadašnji američki veleposlanik Peter Galbraith o Srbiji govorio kao o fašističkoj zemlji, pa u RH taj film nije prikazan ni na jednoj televiziji iako je darovan hrvatskim braniteljima i svima nama.

Zapravo komično izgleda strah „hrvatskih“ političkih elita da njihove gazde ne bi pomislile kako su oni svjesni da su te gazde podržavale velikosrpski fašizam. Taj strah je bio tako očit kada se ne bi usudili spomenuti presudu stalnog suda u Haagu po kojoj je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku u cilju stvaranja velike Srbije i pri tome načinila niz genocidnih radnji. Ili u novije vrijeme kad na zahtjev Vučića ne spominju ni sam čin agresije, dakle ono što je dano u toj presudi. Naravno, svjesni da su njihove gazde stalno govorile o nekakvom građanskom ratu, „naše“ političke elite se ne usude ništa reći što bi se moglo protumačiti kao suprostavljanje takvim tvrdnjama njihovih gazda.

Međutim, u Hrvatskoj je sve više i više onih koji otvoreno govore o srpskom fašizmu.

S druge strane poslije najnovijih događaja u Ctnoj Gori crnogorski književnik Milorad Popović u nizu intervjua govori o srpskom fašizmu. Na to sam upozorio u svom tekstu  O SRPSKOM FAŠIZMU U CRNOJ GORI. Spomenuo sam njegove riječi; u pitanju je jedan klasični fašizam.

Zapravo o srpskom fašizmu Popović govori na više mjesta u tom intervjuu:

Danas u 2020. godini, 30 godina nakon otpočinjanja rata u bivšoj Jugoslaviji velikosrpski fašizam istim metodama, istina sad bez tenkova i pušaka i mitraljeza, jer, Crna Gora je u NATO-u, a da nije tako, sigurno da bismo imali neke takve paravojne formacije u Crnoj Gori, (…)To je jedan zločinački projekt, koji se nastavlja, na nesreću Crne Gore i Crnogoraca i ostalih i na veliku sramotu međunarodne zajednice, koja ponavlja iste greške iz devedesetih godina. Kad nije spriječila ni masakr u Vukovaru, ni genocid u Srebrenici, ni trogodišnje granatiranje Sarajeva. Danas također iza dolazeće vlasti stoje kriminalne strukture koje, iskreno, nemaju više ni potrebe činiti te masovne zločine. Međutim, ovih dana ste imali brutalne prijetnje Bošnjacima u Pljevljima. Isto se dešava u primorju, u Budvi, po ovim društvenim mrežama čujem da jednostavno prijete ljudima koji poslije dvadesetak godina napuštaju Budvu, evo jučer je u Nikšiću vatrenim oružjem, teško ranjen, Crnogorac, mladić crnogorske nacionalnosti koji je nosio majicu s obilježjima crnogorskim. Dakle, u pitanju je jedan klasični fašizam, koji se desio u etapi.

(…) Dakle, ne Amfilohije Radović, koji uz sve marifetluke i primitivizam i klerofašizam ne bi mogao srušiti tu prozapadnu građansku strukturu, da nije bilo Miodraga Perovića i Žarka Rakčevića. Oni su danas glavni kreatori, a Dritan Abazović je tu efemerna osoba koja, vjerojatno i kad bi htjela nešto, jednostavno mislim da nema sposobnosti

https://narod.hr/svijet/crnogorski-knjizevnik-milorad-popovic-srpsko-ruske-snage-planiraju-od-crne-gore-napraviti-novu-republiku-srpsku

https://narod.hr/svijet/milorad-popovic-jesu-li-i-ovi-izbori-u-crnoj-gori-povijesni

O srpskom fašizmu Popović je govorio i u nedavnom intervjuu na TV Crna Gora.

Slično onoj tvrdnji da svi narodi imaju i stranice svoje povjesti kojih se ne ponose, Popović je govorio i o nacionalizmu tj. kako se i nacionalizam ponekad može pojaviti u lošem obliku. Međutim kada se radi  srpskom nacionalizmu on je konstantno u tom svom zločinačkom obliku.

Pri tome je Popović konstatirao da je srpski nacionalizam prema Hrvatima i Bošnjacima šovinistički, prema Albancima rasistički, a prema Crnogorcima fašistički. Naime cilj im je uništenje i crnogorskog naroda i crnogorske države, a ako to nije fašizam što bi to onda bilo?

To  nije u suprotnosti s našom tvrdnjom ili tvrdnjom američkog veleposlanika Petera Galbraitha o fašističkoj agresiji na Hrvatsku jer je i iz gore navedenih riječi samog Popovića razvidno da on agresiju na Hrvatsku smatra fašističkom agresijom.

Iako Jović u svom tekstu izravno ne govori o srpskom fašizmu, ali njegov tekst daje puno primjera koji to potvrđuju. Puno je primjera sluganstva hrvatskih vlasti od 2000. Spomenut ću samo njegov komentar o pjevanju „Bojne Čavoglave“ u Crnoj Gori:

Na prosvjedima su se, na zaprepaštenje naših medijskih pregalaca, pjevale Škorine i Thompsonove pjesme (čak i “Čavoglave”), što je vjerojatno bio i dodatni razlog za doživljaj crnogorskih prosvjeda kao desničarskih.

(Zanimljivo je da Milorad Popović u svom intervjuu u Hrvatskom tjedniku od 17. 9. 2020. upozorava kako i hrvatski mediji o crnoj Gori pišu prosrpski.)

Vjerojatno je još i veće zaprepaštenje to izatvalo kod „hrvatskih“ političkih elita.

A njima pripadaju i sudci USUD-a, pa je ponovno zgodno o njihovim „pravnim“ presudama, a posebno ok ZDS pročitati i najnovijii tekst Vjekoslava Krskina:

http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/43-glas-hrsvijeta/58522-ustavni-sud-stiti-svoje-politicke-fotelje-a-ne-ustavni-poredak

Što se tiče „Bojne“ podsjetit ću vas na moje nedavno otvoreno pismo Predsjedniku USUD-a:

https://narod.hr/hrvatska/akademik-pecaric-separovicu-pozdrav-zds-datira-otprije-ndh-tvrdite-li-da-je-postojala-jos-1932-godine

ili otvoreno pismo šesnaest hrvatskih generala:

https://direktno.hr/direkt/objavljujemo-otvoreno-pismo-16-hrvatskih-generala-hrvatskoj-javnosti-evo-sto-su-porucili-o-hos-pozdr-196626/

Zapravo je odnos sluganskih vlasti prema svojim gazdama trebao postati očit kada one uklanjaju spomen obilježje poginulim HOSovcima u Jasenovcu jer je na njemu znak koji je odobren od hrvatske države.

Očita poruka gazdama kako su im važniji njihovi interesi od interesa hrvatske države.

Poruka da je „hrvatskim“ političkim elitama fašizam u Hrvatskoj, a ne u fašističkoj srpskoj agresiji.

Jer tako gazde traže! A sigurno znaju ono pravilo za promjene u hrvatskoj vlasti:
KAD GAZDA MIJENJA SLUGE UVIJEK NAĐE BOLJEG SLUGU!

Danas očito gazde nemaju potrebe mijenjati ove svoje sluge, zar ne?

 

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika