Podjeli

Svaki nastup vođe pete kolone u Hrvatskoj Milorada Pupovca koji sa svojim SDSS-om u Plenkovićevoj koalicijskoj vladi predstavlja velikosrpsku politiku, obična je subverzija. Tako je i s najnovijim nastupom na N1 televiziji koja u Hrvatskoj djeluje protuzakonito, ali očito to ministricu Ninu Obuljen Koržinek nimalo ne brine. Milorad Pupovac u tom intervjuu govori o ljudima koji temelje svoju politiku na antisrpstvu, pa prema tome i prema njemu osobno. Milorad Pupovac smatra da je Hrvatska još u Jugoslaviji koju on ne može prežaliti pa kaže o tim ljudima da “organiziraju referendume i prikupljaju glasove te da je to bolesno stanje”. U demokratskoj Hrvatskoj njemu je organiziranje referenduma i prikupljanje potpisa “bolesno stanje”. Ovdje treba rezolutno samozvanom predstavniku Srpske nacionalne manjine a ne predstavniku Srba u Hrvatsko,j jer takvi politički ne postoje, kazati da je on bolestan sa svojom politikom velikosrpstva u hrvatskoj državi. On kaže “kad bih ja bio srpski nacionalist… kad bih bio filočetnik” kao što su “hrvatski nacionalisti” i “filoustaše” onda bi se našla zajednička računica.

Kaže Pupovac “ja to nisam”, budući da zagovaram “građanska prava”. To je naravno najobičnija laž jer od samog stvaranja hrvatske države Milorad Pupovac radi na promociji velikosrpskog nacionalizma, odnosno četništva. Uzmimo samo najsvježiji primjer nakon potresa na Banovini. Da zagovara građanska prava ne bi mu palo na pamet da u slučaju smrtno nastradilih u katastrofalnom potresu dijeli njih po nacionalnosti, pa čak spominjući mješani brak u kojemu je nastradala djevojčica. Tu je Milorad Pupovac ne samo kao saborski zastupnik nego i kao sveučilišni profesor pao na najniže moralne grane, jer je žrtve potresa dijelio po etničkoj liniji.

Da se N1 televizija drži profesionalnih novinarskih normi, onda bi mu takvo protupitanje postavio Ilija Jandrić, a ovako mu je omogućio da hrvatskoj javnosti prodaje svoju velikosrpsku ideologiju umotanu u ambalažu građanskih prava. Građansko pravo ne osporava isticanje nacionalnosti pa tako i hrvatske, svidjelo se to njemu ili ne. Ako mu se ne sviđa neka slobodno iseli u Srbiju, jer ionako skupa sa svojim pajdašima iz SNV-a smatra da je za njegove “Srbe” u Hrvatskoj glavni grad Beograd.

Vjekoslav Krsnik


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika