Podjeli

…..U tom kontekstu Milanovićevog dociranja o hvaljenom njemačkom modelu nedostaje jedna bitna sitnica? Kako to da se Milanović nije sjetio njemačkog modela lustracije kojega bi trebalo primijeniti u Republici Hrvatskoj iz jednostavnog razloga? Zbog toga da se u Hrvatsku ne vrati zločinački „udbaško-stazijevski“ komunizam koji je po svim europskim i svjetskim rezolucijama podjednako, ako ne i više opasan od bilo kakvog nacizma ili nepostojećeg ustašluka…..

Kako bi s potpunim razumijevanjem analizirali neviđenu hajku na dva pripadnika HOS-a i na njihov braniteljski pozdrav „Za dom spremni“, jer su se usudili kao dio protokola pojaviti na proslavi i komemoraciji poginulima u vojno-redarstvenoj operaciji Maslenica, potrebno je vidjeti na čega su sve spremni oni koji se danas stide pobjedničke Hrvatske vojske i HOS-a kao legitimnog dijela te iste pobjedničke vojske.

Evo kako to vidi Zvonimir Despot, pa donosimo citate njegovih teza iz Večernjeg lista, jer njegova analiza je uglavnom obrazac ukupnog mainstreama:

„…..Bivši američki predsjednik Donald Trump huškao je radikale cijeli svoj mandat, i prije samog mandata, u kampanji, i u kampanji za drugi mandat koji nije osvojio…… Govorio je svima njima da su predivni ljudi, najbolji, laskao im je jer je njemu laskalo što su ga tako zdušno podržavali. I onda se Trump odjednom povukao kad su njegovi upali u Kongres, kad je iza njih ostalo petero mrtvih, a još je samo nedostajalo da Kongres i zapale…..

….. Bio je to događaj koji je zaprepastio svijet, i pokazao još jednom što znači kad se radikalima da vjetra u krila, kad ih se “podmaže” u njihovim stavovima, kad dobiju medijski prostor, kad ih politika počne gurati u prvi plan, kad se počne odobravati njihove radikalne stavove….

…Jer s radikalima nema razgovora, nema argumenata, nema pregovora. Kod radikala je samo jedno – ili si s njima ili protiv njih. Oni ne poznaju uključivost, različitost, toleranciju i sve druge demokratske vrijednosti. Kod njih vrijedi samo isključivost i zadrtost!….

….Tako i HOS i oni koji ih podržavaju. Oni će uvijek biti tu, čak i kad njihove opcije neće na izborima prelaziti izborni prag. Ako se situacija radikalizira, tada će se iznenada pojaviti. No to nisu “neki novi ljudi”. Oni su oduvijek tu. Možemo li napraviti usporedbu između ovih američkih radikala i naših u likovima hosovaca koji se uvijek prigodno pojavljuju, kao na obilježavanju operacije Maslenica, i ponovno izazivaju incidente zbog ustaštva? Naravno da možemo. Jer su sve to radikali. Ti ljudi promoviraju čisti ustašluk!……

Dakle Zvonimir Despot u svojoj novinarskoj zadrtosti uspoređuje radikale Donalda Trumpa ( ako su uopće bili Trumpovi), njihov nasilnički upad u američki Kongres, s dvojicom HOS-ovaca koji su bili protokolarno pozvani na obilježavanje vojno-redarstvene operacije Maslenica. Vrli Zvonimir Despot uspoređuje američke radikale koji su za sobom ostavili petero mrtvih ljudi, a koje je osudio cijeli civilizirani svijet, s dvojicom hrvatskih HOS-ovaca koji su došli uveličati obljetnicu Maslanice i pokloniti se svojim mrtvim suborcima. U svojoj osebujnoj analitici koju je nabacao u svoju kolumnu kao grubi malter na fasadu, on nadalje radi neoprostivu pogrešku u svom suludom uspoređivanje.

Naime, potpuno je jasno da je Donald Trump na svoj osebujan način, ranjen zbog gubitka izbora, raspirivao radikalizam, kao što je potpuno nejasno tko je to u Republici Hrvatskoj raspirivao navodni HOS-ov radikalizam. Dakle, potpuno promašena Despotova teza da bi se dokazalo nedokazivo. Jer, kada je to HOS napravio bilo kakve slične radikalne poteze iza kojih su ostajali mrtvi ili kojima je otvoreno prijetio ustavno-pravnom poretku u Republici Hrvatskoj. Kada je to HOS veličao Antu Pavelića ili učinio bilo što da se sruši legitimni demokratski poredak i uvede režim sličan onome iz vremena NDH? Ima li udruga HOS-a, osim činjenice da je legitimno registrirana sa svim svojim insignijama, bilo kakvu političku moć da radikalno djeluje na politike u Republici Hrvatskoj? Naravno, odgovor je kristalno jasan! HOS nikada nije napravio ništa slično, nema tu moć, nikada nisu tu moć ni ambiciju imali i nikada takvu moć neće ni imati! Kristalno je jasno da nikada otvoreno nisu željeli ništa slično režimu u NDH-aziji!

Ako Despot u pozdravu „Za dom spremni“ na HOS-ovom grbu vidi veličanje ustaštva, a Milanović veličanje nacizma, onda to nije ništa drugo nego sindrom verbalnog delikta iz te divne Jugoslavije koja je Despotu, Despotovcima i Milanovićevcima još uvijek dominantno u glavama. Recimo, ja osobno, a i mnogi drugi dobronamjerni Hrvati u HOS-ovom pozdravu „Za dom spremni“, jedino što vidimo jest veličanje svetog Domovinskog rata. Dakle, tko širi desni radikalizam u Hrvatskoj? Dvojica HOS-ovac koji su se legitimno pojavili na svečanosti u svojim braniteljskim odorama, ili Milanović koji ih je tako vulgarno i drastično primijetio i prepoznao silnu opasnost za Hrvatsku, pa je demonstrativno s cijelim vojnim vrhom napustio svoju vosku i narod te na taj način  okrenuo leđa Domovinskom ratu po ne znam koji put. Nije li to mogao prešutjeti? Jer da je državnički prešutiodva neopasna HOS-ovca kao predsjednik svi građana Hrvatske, kao predsjednik onih radikalnih i neradikalnih, da je prešutio  ono što njemu baš i ne konvenira, mi danas ne bi imali poplavu naslovnica i stvaranje novog razdora u hrvatskom društvu. Zašto nije prešutio? Pa zbog toga, jer raspirivanjem desnog radikalizma upravo on želi naštetiti trenutno vladajućoj nomenklaturi! Ako je Trump raspirivao radikalizam u SAD-u isto to čini Milanović u Hrvatskoj! Raspirivanjem desnog radikalizma Milanović zapravo daje umjetno disanje svojoj ljevici na umoru! To je model koji je uvijek palio, to je model zbog kojega je uz pomoć pjevača Miroslava Škore poslan na Pantovčak! Zamislite? Dvojica HOS-ovaca postaju državni neprijatelji br.1, a Milanović državni prijatelj br. 1? Državni neprijatelji postaju oni koji su bili „Za dom spremni“, a državni prijatelj je onaj koji je bio „Za dom nespreman“, a za „Lex Perković spreman?

HOS-ovci nikada nisu imali moć ni namjeru rušiti ustavno-pravni poredak u Republici Hrvatskoj, ali imali su moć biti „Za dom spremni“ kada je to bilo najviše potrebno, za razliku od onih koji su bili i ostali „Za dom nespremni“, a za „Lex Perković spremni“! I takvima danas vrli Zvonimir Despot titra jajca, takvima daje za pravo proglašavati HOS nacistima i ustaškim nostalgičarima bez ijednog egzaktnog dokaza. I naravno, ovakvim suludim tvrdnjama, koje preko Pupovčevog megafona redovito odjekuju u međunarodnim krugovima, Despot, Despotovci i Milanovićevci nanose silnu štetu Republici Hrvatskoj i zapravo oni ruše legitimno izabranu vlast. Takvima Despot drži štangu i histerično navija za kriminalizaciju braniteljskog pozdrava „Za dom spremni“ i zapravo on uz pomoć Milanovića, potiče  na radikalizam brutalnom nepravdom prema HOS-ovcima kao legitimnom dijelu Hrvatskih oružanih snaga. Napadi na HOS ovoga tipa, nisu ništa drugo nego podrivanje i ponidaštavanje doprinosa ukupnog braniteljskog korpusa u stvaranju slobodne, demokratske Republike Hrvatske. Napadi na HOS zapravo su napadi na ustavno-pravni poredak u Republici hrvatskoj koji je uspostavljen upravo zaslugama HOS-ovaca i cijelog braniteljskog korpusa.

U cijelom tom kolopletu hrvatskog apsurdistana predsjednik Zoran Milanović ide i korak dalje u svom poznatom docirajućem stilu. Spominje njemački model obračuna s nacistima koji bi se trebao primijeniti i u Hrvatskoj kao da je Hrvatska kolijevka nacizma. I tim docirajućim stavom zapravo sam sebe  raskrinkava i ponovo nanosi silnu štetu reputaciji Republike Hrvatske, jer zapravo tvrdi da se na „hrvatske naciste“ treba primijeniti „njemački model“. Iza toga se zapravo krije njemački model „velike koalicije“ koja je izmišljena biti brana povratku nacizma u Njemačku kao kolijevku nacizma , pa je potpuno jasno da analogno tome Milanović želi oživjeti polumrtvu SDP-ovu „kobilu“ jedino tako da je prikači na HDZ-ove respiratore u nekoj željenoj hrvatskoj velikoj koaliciji.

U tom kontekstu Milanovićevog dociranja o hvaljenom njemačkom modelu nedostaje jedna bitna sitnica?Kako to da se Milanović nije sjetio njemačkog modela lustracije kojega bi trebalo primijeniti u Republici Hrvatskoj iz jednostavnog razloga? Zbog toga da se u Hrvatsku ne vrati zločinački „udbaško-stazijevski“ komunizam koji je po svim europskim i svjetskim rezolucijama podjednako, ako ne i više opasan od bilo kakvog nacizma ili nepostojećeg ustašluka. Ne! To mu nije palo na pamet! Na pameti mu je vjerojatno novi „Lex Perković“, pomilovanje Perkovića i Mustaća i hermetičko zatvaranje bilo kakvog progona udbaških ubojica, hermetičko zatvaranje arhiva i radikalno odbacivanje svake ideje o bilo kakvoj lustraciji. Dakako, osim lustracije HOS-a koja mu je očito opsesivna manija? Nema nikakve lustracije, osim lustracije hrvatskih velikana s Pantovčaka koju je uspješno proveo!?

Jesmo li mi Hrvati doista maloumni slijepci pa ne vidimo vlastitim očima da je Milanović isti onaj kojemu se gromoglasno zviždalo, zbog kojega je podignut šator u Savskoj 66, zbog kojega su se dijelile Vukovarske kolone sjećanja, zbog kojega je uvedena noćna ćirilica u Vukovar, zbog kojega je donesen „Lex Perković, zbog kojega je brutalno napadnuta crkva Svetog Marka, zbog kojega Ranko Ostojić ni dan danas, kada je teško bolestan ne će otkriti crtače svastike na Poljudu? Jesmo li mi doista glup narod pa ne vidimo da predsjednik Milanović nije autonoman u donošenju svojih odluka već o tome odlučuju oni koji su s trona Pantovčaka srušili „ustašku kobilu Kolindu Grabar Kitarović“, kako su je od milja nazivali Milanovićevi prijatelji iz Srbije i BiH. Da nije bilo Škore kao instrumenta Milanovićevih nalogodavaca on nikada ne bi ugledao Pantovčak. Njihova je misija dovesti u Hrvatsku njemački model velike koalicije i zbog toga se izmišljaju ustaše i nacisti u HOS-ovim odorama, jer drugih ustaša u Hrvatskoj jednostavno nema!? Njegova je misije zaustaviti u Hrvatskoj svaki trag rasta konzervativnog demokratizma i ne treba mu vjerovati ni kada slatkorječivo darove nosi!

HOS i njihov braniteljski pozdrav „Za dom spremni“ bili su i bit će zauvijek esencijalni dio sjajne hrvatske povijesne baštine. To je neupitno i baš zbog te činjenice, s puno zdravog razuma, ne smiju se dati isprovocirati od onih koji u njih upiru prstom da su ustaški nostalgičari , nacisti i provokatori. Oni koji su bili „Za dom spremni“, ne smiju se dati isprovocirati od onih koji su bili „Za dom nespremni“, ne smiju se dati isprovocirati od kojekakvih prodavača usisavača u vrijeme Domovinskog rata dok su oni krvarili u rovovima na prvoj crti. Prodavačima magle su omogućili da danas budu predsjednici, a oni su postali državni neprijatelji, ustaški nostalgičari i nacisti. Dok god bude tako, neće biti dovršena transformacija Hrvatske u istinsko demokratsko društvo. Njemački model lustracije jedini je pravi put ka ostvarenju punine Hrvatske države, kao i put opstanka hrvatske nacije!

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika