Podjeli

…..Volio bih jednog dana vidjeti „fajt“ Miroslava Škore i Andreja Plenkovića pred očima nacije. Volio bih vidjeti  kojim bi to dokazima Miroslav Škoro dokazao da je on veći Hrvat ili katolik od Plenkovića. Volio bih vidjeti da Miroslav Škoro dokaže da je Plenković anemični dezerter, lopov ili…..

 

Donosimo Vam nacrt programskih načela koji su predložili Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan, što je navodno povod za njihov razlaz sa DPMŠ

 

Načela potpisuju Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto

Ako je Miroslav Škoro Don Quijote, Milan Vrkljan je još do jučer bio njegov najvjerniji vazal i njegovog štitonoše Sancho Panza. Ako je Karolina Vidović Krišto „hrvatska kraljica“, onda je Milan Vrkljan zamijenio vladara pa je danas najvjerniji štitonoša Karolini Vidović Krišto. Čiji je Vrkljan Sancho Panza bio prije ovih dvoje recentnih „vladara“? A čija je bila Karolina Vidović Krišto?

Nacrt programskih načela je samo nacrt i takvih smo se nacrta nagledali u 30 godina postojanja Republike Hrvatske. Kao po staroj izlizanoj špranci tako je i ovaj nacrt naciljao svoju glavnu metu, a to je duopol dvije partije HDZ-a i SDP-a, a u toj šprancu HDZ je uvijek bio dominantan cilj rušitelja, bez obzira bio on Tuđmanov, Sanaderov, Kosoričin, Karamarkov ili Plenkovićev. Ima tu i logike, jer HDZ je bio najduže u poziciji vladajućih, a to je i danas, pa bi po toj logici trebao biti najodgovorniji za slom Hrvatske o čemu pričaju eksponenti na desnom političkom spektru. O kakvom se slomu radi ako ne o slomu izazvanom koronom i potresima u Zagrebu i Baniji? Nije valjda HDZ izazvao te pošasti? Da nije bilo tih tragedija, vjerujem da bi Hrvatska i nadalje stabilno rasla u svakom pogledu. Mislim da se s tim izazovima vladajući vrlo dobro nose! Ni u jednoj državi na svijetu ne vlada idealno stanje. Ni u Mađarskoj, ni u Poljskoj, Francuskoj ili Njemačkoj kao i u SAD-u, najmoćnijoj državi na svijetu koja danas pred našim očima  puca po šavovima.

Današnji desničari pod svaku cijenu žele preodgojiti članstvo i simpatizere HDZ-a kako bi ih preoteli i priveli u svoj sokak i u tom kontekstu, SDP im uopće nije zanimljiv, jer ne mogu računati ni s jednim njihovim glasom. Dapače, Zoran Milanović kojega su instalirali na Pantovčak, danas im je posebno simpatičan.

Prvo što jako bode u oči glede ofucane šprance o političkom duopolu jest činjenica da danas taj duopol apsolutno ne postoji, osim u agitpropovskoj mašti desničara. Naime, HDZ je na prošlim parlamentarnim izborima osvojio 66 mandata, a SDP gotovo duplo manje ako govorimo o SDP-ovom izvornim mandatima. Jedva 34! Od 66 HDZ-ovih mandata najmanje 56 izvire s desnog političkog spektra ili iz demokršćanskog korpusa glasača, a ovih 10 su vjerojatno mandati liberalnih ili centrističkihglasača i HDZ ih je uzeo upravo SDP-u!

Dakle, da Plenković nije uspio formirati većinu poslije parlamentarnih izbora s manjincima i drugima, SDP na čelu s Berom ne bi imao s kim formirati vlast, jer su osvojili malo mandata, osim ako im ne bi pomogli Miroslav Škoro, Karolina Vidović Krišto, Milan Vrkljan i ostali mrzitelji HDZ-a. Konačno, nisu li oni danas u svojevrsnoj velikoj oporbenoj koaliciji protiv HDZ-a. Imaju iste argumenta, iste interpelacije, iste ministre na meti s Plenkovićem na čelu države.

O kakvom dogovornom duopolu govorimo kada je Plenkovićev HDZ bacio na koljena cijelu očajnu ljevicu i to rasulo kvazi socijaldemokracije i nadalje erodira i srozava se do dna. Nikome s desnice ne pada napamet ponekad pohvaliti Plenkovića što je smlavio i njihove ideološke neprijatelje! To bi im bilo mudro, ako ikada žele na vlast! Naprotiv, Plenković je još gori od najgorih ljevičara , no međutim za takve tvrdnje nisam još vidio ni jedan dokaz. Za tvrdnje da je Plenković novi Bakarić ili Tito, u Republici Hrvatskoj koja je ravnopravna članica EU i euroatlantskih asocijacija, nema apsolutno nikakvog dokaza. Dok je Bakarić slao blindirane kamione hrvatskih deviza u Beograd, danas ti euri uredno završavaju u Hrvatskom državnom proračunu. Dok je Titova armada rušila Hrvatsku, hrvatska vojska pod zapovjedništvom Tuđmana kao predsjednika države , ali i kao predsjednika  HDZ-a,  tu je Hrvatsku obranila i stvorila.

Volio bih jednog dana vidjeti „fajt“ Miroslava Škore i Andreja Plenkovića pred očima nacije. Volio bih vidjeti  kojim bi to dokazima Miroslav Škoro dokazao da je on veći Hrvat ili katolik od Plenkovića. Volio bih vidjeti da Miroslav Škoro dokaže da je Plenković anemični dezerter, lopov ili nacionalni veleizdajnik, a po kojim zaslugama Škoro to nije? E to pitanje svaki umišljeni desničar bi si trebao postaviti svaki dan pred svojim ogledalcem umjesto da Karolina Vidović Krišto pita ogledalce tko je najljepši ili najpametniji na svijetu. Osobno, to sam si pitanje postavio stotinu puta i nisam našao ni jedan pravi argument. Sve se svodi na spinove, trolanje i lažne vijesti!

 

Vratimo se mi našem nacrtu načela K.V.K.  i Milana Vrkljana. Puno smo mi žganaca već pojeli, a nismo ugledali ostvarive nacrte ni realizirana načela već nam se kao prilog ubogom političkom jelovniku serviraju nacrti, nacrti pa opet nacrti. Tako sam i ja jednog dana nacrtao svoju vilu s bazenom bez prebijene kune u džepu da platim makar projektanta, a kamoli izvođače radova. Znate, nacrtao sam kuću, onako kako se to radi u prvom razredu pučke škole, na čega me podsjeća i ovaj „genijalni“ nacrt nove vladarice i njenog vjernog Sancho Panze. Ukratko, kada bi se Ivan Đikić pozabavio ovim nacrtom načela za pet sekundi bi ustanovio da je „znanstveni“ rad čisti plagijat i da je prepisan od Tomislava Karamarka. Kada bi Đikić išao idalje u dubinu tog plagiranog znanstvenog rada naišao  bi na „Vukovarske teze Ante Đapića“ i  ustanovio bi da je zakon o lustraciji Hrvatskom saboru prvi predložio Ante Đapić još davne ’99. Ali Đikić šuti, za razliku od nedavno kada je progonio desničara Pavu Barišića! Šuti, jer i Đikiću se sviđa ova impotentna desnica u Hrvatskoj! Obožava ih!

Dakle prepisali su od Karamarka i Đapića. A gdje su danas oni? Čujem da ih nova desnica doslovno prezire čim se usude pojaviti u javnom prostoru, a ipak prepisuju od njih. To je slika Hrvatske Karoline Vidović Krišto. Fura se na Karamarka, a ne može s njim ni u isti tramvaj. Prepisuju od Đapića, a doslovno ga na društvenim mrežama satiru i cipelare. To je to novo hrvatsko zajedništvo koje su pretočili u nacrt programskih načela. Ne mogu nikome kršćanski oprostiti ni najmanji grijeh i šalju nam poruku da su oni nove kraljice i kraljevi Hrvatske, bezgrješni proroci i nove Mesije. Na taj način zajedništvo se neće ostvariti nikada! Prvo, svatko bimorao biti svjestan svoje snage i svojih slabosti, da bi se uopće mogao boriti za bilo kakve svete ciljeve. Prvo treba proučiti političku i nacionalnu doktrinu Ante Starčevića da bi se moglo barem glumatati bilo kakvo pravaštvo. Prepisivanje nacrta programskih načela bez da se načelima udahne dah života, bez ideje kako doći na vlast, bez vizije, bez alata za provedbu i bez elementarnog poznavanja politike kao egzaktne znanosti, vodi u još jednu tragikomičnu predstavu za javnost kakvoj trenutno svjedočimo.

 

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika