Podjeli

U dosadašnjem mandatu Zorana Milanovića, kao predsjednika Republike Hrvatske, svašta smo se nagledali i naslušali. Međutim, to da će se ovaj čovjek, koji se istinski borio protiv hrvatskih branitelja, poglavito tijekom njihova prosvjeda ispred Ministarstva hrvatskih branitelja (2014.), okrenuti za  gotovo 180 stupnjeva, e to nismo mogli ni sanjati, pa se danas s pravom pitamo: koji je pravi Milanović? Onaj kao predsjednik Vlade ili ovaj kao predsjednik države?

Ako Milanović uistinu cijeni i poštuje hrvatski obrambeni Domovinski rat, u kojem nažalost nije sudjelovao ni kao „kurir Jovica“, onda neka učini još jedan potez koji bi nam „dokazao“ sve to što govori na raznim komemoracijama poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

Dakle, neka se ispriča i neka vrati na Pantovčak biste koje je uklonio: Ante Starčevića, Stjepana Radića, Alojzija Stepinca, Ivana Mažuranića, a poglavito prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja hrvatske države Franje Tuđmana, koji ove godine obilježava stotu godišnjicu rođenja!

Naime, što su mu smetale te biste, što je njihovim uklanjanjem želio poručiti? Da je on predsjednik svih građana Republike Hrvatske, a da neki ne vole pojedine istaknute hrvatske povijesne ličnosti, pa je najbolje da mu radne prostorije krase umjetničke slike Murtića i sličnih, od kojih ne znaš tko je bio veći komunista i Jugoslaven?

Istina, bojali smo se da će nakon ovog kulturnog skandala na Pantovčak vratiti biste i slike druga Tita, ali – nije. Nema Tita, ali nema ni Tuđmana!

Nu, ako govorimo o stvaranju hrvatske države, onda bi se barem u predsjedničkim dvorima trebala  naći neka fotografija i neka Tuđmanova bista, jer on je uistinu bio – prvi kad je trebalo, a takve ličnosti se ne zaboravljaju (osim kod nas).

Dakle, gospodine Milanoviću, vratite Tuđmanovu bistu, ako želite biti vjerodostojan, ako se i dalje želite iskreno klanjati ljudima koji su uz ostalo dali i živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, tim prije što stranica suvremene hrvatske povijesti obično počinje od prvoga, a to je dr. Franjo Tuđman!

Međutim, bojimo se da će predsjednik RH prije pomilovati pojedine Udbaše nego učiniti ovo drugo, ili se varamo?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika