Podjeli

Mnogi se posljednjih nekoliko tjedana pitaju što s to događa sa ilegalnim migrantima kojih je u jednom trenutku u ili ispred cijelog niza zemalja bilo u tolikom broju da se već ozbiljno počelo razmišljati i o angažmanu vojske koja je trebala stati na granice kako bi se spriječio njihov nekontrolirani pritisak. Samo nekoliko dana nakon toga, doslovno preko noći, sve se stišalo iznenadnom pojavom koronavirusa, a ilegalni migranti kao da su naprosto iščezli….  Više nitko ne spominje migrantsku krizu, angažman vojske još manje, a medijski prostor umjesto migranata doslovno preko noći zauzima COVID-19…

Nije li tu u najmanju ruku sa pričama o KOVID-19 i migrantima nešto krajnje neobično??

Nije li bilo za očekivati da koronavirusom budu u najvećem broju zaraženi upravo ilegalni migranti  koji su boravili u krajnje nehigijenskim uvjetima i koji su dolazili sa svih stana, no nitko tako nešto nije spomenuo, barem ne javo… Da li je moguće da su ilegalni migranti imuni na COVID-19, a ako jesu nije li logično tražiti da netko objasni kako?? Koliko je dakle ilegalnih migranata zaraženo koronavirusom u BiH Grčkoj, Turskoj, Italiji itd. u ovom trenutku je vrlo vjerojatno pitanje na koje bi mnogi rado čuli neki suvisao odgovor?

Nije li možda malo čudno da je prije 5 godina, odnosno 2015., kada je također bio veliki val migranata, po procjenama peko milijun, prema zapadu u Hrvatskoj baš te 2015. godine smrtnost bila izrazito velika u odnosu na prethodne godine?? Bila je čak trostruko veća. Ako uzmemo u obzir da su oscilacije u prethodnim godinama bile uvijek unutar 2% kako i tko može objasniti da je baš te 2015. godine odstupanje bilo preko 6% ili trostruko oviše u odnosu na sve prethodne godine??

Ovo pitanje je BUZ javno postavio i zatražio pojašnjenja od SDP-ove Vlade jer je bilo očito da se radilo o neuobičajenoj pojavi, posebno ako se uzme u obzir da je te godine i u EU bilo čak 280 000 umrlih više no što su bila očekivanja, i pogađate, najviše umrlih je kao i sada bilo upravo među umirovljeničkom populacijom.

Dakle jasno je potpuno da se i tada radilo o epidemiji, možda i pandemiji. Poznato je i da je nakon 2015. J. Koreja poduzela mjere nabavljajući termalne kamere što joj je sada od presudne važnosti u borbi protiv COVID-19. Da je tada i Hrvatska reagirala kako treba možda bi i mi danas imali termalne kamere umjesto karantena i mogućeg uništenja ekonomije….

Koincidencija ili ne, no upravo na vrhuncu migrantske krize na početku ove 2020. godine se pojavljuje koronavirus i kao posljedica pandemije iznenađujuće velika smrtnost u nekim zemljama EU koje su ili cilj migrantima ili su im na putu do njih….  Ne pada mi na pamet uznemiravati javnost, još manje širiti neke teorije zavjere, no spomenuti događaji i poveznice koje se naprosto nude same od sebe u najmanju ruku možemo protumačiti kao splet nevjerojatnih okolnosti i slučajnosti!?!?

Postoji li ipak neka korelacija ili koincidencija u spomenutim događanjima je zasigurno pitanje na koje će vrijeme pred nama vjerojatno dati i točan odgovor….

http://www.buz.hr/vijesti/opcenito/buz-vladi-rh-koji-su-razlozi-za-enormni-porast-broja-umrlih-u-posljednjih-14-mjeseci?fbclid=IwAR2GvFIk3x9ZG2Zgo4vP0C6cd7BNRV-rPFLZdp0vJGWsmrvpSBYzU_umZWI

http://www.buz.hr/vijesti/opcenito/demografska-kretanja-u-hrvatskoj-bijela-kuga

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika