Podjeli

Predsjednik „duboke države“ Zoran Milanović zajedno s potpredsjednikom vlade iste te države Tomom Medvedom, posjetio je mjesto stradanja srpskih civila Grubore i odao počast poginulim civilima.
Tim potezom, kako kažu, okreće se nova stranica u odnosima Srba i Hrvata.
Okretanje te stranice započelo je proslavom Oluje u Kninu kad su državne elite provele „blitzkrieg“ na braniteljsku populaciju izostavljajući ih iz protokola kao i zabranom približavanja trgu u Kninu.
Te iste elite, tih devedesetih su udobno sjedile u nekim foteljama ne slušajući zvižduk metaka i granata, prateći na dalekovodnici što se događa.
I na sigurnoj udaljenosti.
Izuzetak su tu osobe koje su sudjelovale u Domovinskom ratu kao npr. Tomo Medved, Ante Gotovina, Marijan Mareković…
General Ante Gotovina je predstavljen kao izaslanik braniteljske populacije iako ga nitko nije imenovao izaslanikom.
Da budemo na čistu, cijenim sve ono što su napravili ti ljudi u Domovinskom ratu uz još neke koji su se okušali u politici ili još jesu u politici, ali sve što su napravili u toj istoj politici jest zabijanje noža u leđa svojim suborcima.

Kako drugačije nazvati izdaju Tome Medveda koji je u ZOPHBiDR izbacio veliki broj branitelja, koji nemaju nikakva prava po tom zakonu dok je u istom zakonu omogućeno partizanima da ostvare prava???
Kako drugačije već –izdaja?
Kako drugačije nazvati govor Ante Gotovine kojeg su vlasti izdale, locirale-uhitile i transferirale u haški kazamat?
Pomirbom?
Ne, za mene je to izdaja svega onog za što smo ginuli pet godina.

Marijan Mareković- savjetnik predsjednika za branitelje- predsjednika kojem je ovo slučajna država i za čiju su se slobodu borili siromasi?
Izdaja..

Općenito u globalu, generali, zapovjednici su nam okrenuli leđa ( čast iznimkama ).
Pokazali su pravo lice radi kojeg su ratovali za razliku od nas, „siromaha“ koji smo ratovali za slobodu i spas Hrvatskog naroda.
Oni su ratovali za privilegije-dok nas blate da smo privilegirani.

Ako je cilj pomirbe da jednom zauvijek prestanu ikakve bitke na političkom planu između Srbije i Hrvatske, a na štetu svekolike braniteljske populacije i velikog broja građana koji su propatili kroz Domovinski rat onda možemo jednostavno zaključiti- POLITIKA JE IZNAD DRŽAVE-POLITIKA NAS JE UPRAVO IZDALA.

Ovim činom počinjen je jedan od najtežih kaznenih djela – izdaja protiv naroda.
Činjenica da je nakon odavanja počasti poginulim civilima u Gruborima, bilo odavanje počasti poginulim civilima u Erveniku ali nitko od srpskih predstavnika nije tu bio.
To je dokaz da oni ne žele pomirbu već žele okarakterizirati DR kao agresorski i kao etničko čišćenje što rade godinama bezuspješno ali po zadnjim političkim događanjima izgleda ipak s uspjehom?

Dragi moji branitelji, odavno je kucnuo čas da se pozabavimo sami sobom, da se pozabavimo državom, a ne da pustimo da nas gaze kako kome padne na pamet jer imaju vlast, moć.

Devedesetih su neki imali moć, imali su sve ali se nismo pokolebali, nismo otišli u bijeli svijet gledati dalekovidnice i čekati rezultate kao da su izbori a ne rat- već smo stali ispred metaka i tu moć razbili na sastavne dijelove i sve to samo srcem.

Zar danas, kad je ta moć kud i kamo manja-nemamo srca?
Zar predajemo državu kvazihrvatima da stvore neku novu jugoslaviju?

Zar ćemo šutjeti?

Šutnja je zlato-a zlato kvari ljude.

Malo nas je ostalo, ali dovoljno ako srca ima.

Za dom Hrvatski…

Žan Glavurtić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika