Podjeli

Poštovani i dragi generale,

Pišem Vam na današnji dan kada slavimo blž. Ozanu Kotorsku:

https://narod.hr/kultura/bl-ozana-kotorska-zastitnica-kotora-i-hrvata-boke-kotorske-i-crne-gore-2

https://hrvatskonebo.org/2022/04/27/blazena-ozana-kotorska-zazidana-djevica/

Mnogi misle i u RH da je ona bila pravoslavka samo zato što je u Kotor došla iz Crne Gore ne znajući da su Crnogorci prvo bili katolici, a da i ne spominjemo Crvenu Hrvatsku i mog dragog prijatelja Krsta Papića koji je za sebe uvijek govorio da je Crveni Hrvat. Njemu sam i posvetio knjigu ZALJEV HRVATSKIH SVETACA koji se tako naziva i zbog blaž. Ozane:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/ZaljevHS.pdf

Zato se na današnji dan dobro podsjetiti da mi u RH imamo i Hrvate pravoslavce čija crkva HPC nije ni registrirana. Vlastima je draža SPC koja je predvodila naci-fašističku agresiju na Hrvatsku koju ste slomili vi hrvatski branitelji i kao što je poznato od agresora napravili kako je to lijepo rekao Slobodan Milošević – ZEČEVE.

Vidim da ste prije nekoliko dana podsjetili Predsjednika Vlade RH o toj ljubavi prema SPC:

 

PRKAČIN PLENKOVIĆU: ZAŠTO NISTE PONIŠTILI UGOVOR SA SRPSKOM PRAVOSLAVNOM CRKVOM?

 

24 Travanj 2022 09:53

 

‘Taj je ugovor potpuni fijasko zdravog razuma, s hrvatske je strane potpisan s najvišim dostojanstvom rukom Predsjednika Republike, a sa srpsko-pravoslavne strane potpisao ga je izmišljeni predsjednik nepostojećeg episkopskog savjeta nelegalne Srpske pravoslavne crkve. Plenkoviću, zbog čega ga niste poništili, imate sve razloge i uvjete?!”. 

Naš Ante Prkačin u Saboru je prozvao Plenkovića zbog SPC-a:

”Prije godinu dana sam ukazao na nezasluženo povlašteni položaj Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj. To je institucija koja je u zadnjih sto godina najpodmukliji hrvatski neprijatelj. A to je sve dobila zbog suludog ugovora koji je pošteni čovjek, ali loš političar, Ivica Račan prije 20-ak godina potpisao sa SPC-om”.

‘Taj je ugovor potpuni fijasko zdravog razuma, s hrvatske je strane potpisan s najvišim dostojanstvom rukom Predsjednika Republike, a sa srpsko-pravoslavne strane potpisao ga je izmišljeni predsjednik nepostojećeg episkopskog savjeta nelegalne Srpske pravoslavne crkve. Plenkoviću, zbog čega ga niste poništili, imate sve razloge i uvjete?!”. 

”Da je potpisan korektan  ugovor sa SPC-om, to bi bio međudržavni ugovor, ali potpisan je s monstrumom koji se zove Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, koja nije upisana u evidenciju vjerskih zajednica! Nisu oni glupi, dobro znaju da se treba upisati u evidenciju i dobiti pravni subjektivitet, ali nisu to željeli učiniti, jer ako to učine, onda će priznati hrvatsku državu, a oni Hrvatsku ne priznaju”.

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/30430-prkacin-plenkovicu-zasto-niste-ponistili-ugovor-sa-srpskom-pravoslavnom-crkvom

Vjerojatno ne znate da sam ja o Vašem pitanju Predsjedniku Vlade pisao i ostalim predsjednicima (Države, Sabora i HAZU) u pismu od 17. 09. 2021.:

Poslije događaja u Cetinju kada je politika ‘Srpskog sveta’ i Patrijarha Porfirija, na koju smo upozoravali još kada smo tražili smjene na HRT (tj. Porfirijevoj televiziji) koji takvu politiku podržavaju, sve više i više ljudi razumiju ulogu SPC u RH i činjenicu da je upravo SPC najvažniji čimbenik u velikosrpskoj politici. Danas poslije istupa generala Prkačina u Hrvatskom saboru postalo je jasno da je djelovanje SPC u RH nelegalno i da su svi akti o toj crkvi u RH nelegalni, još je očitije da se eliminiranjem SPC u RH i oduzimanjem od nje nelegalnih posjeda koje imaju može zadati najveći udar velikosrpskoj politici čiji su oni eksponenti. A uloga arhiepiskopa Aleksandra se u svemu tome može usporedititi s ovom generala Prkačina.

Pogledajte i:

https://kamenjar.com/ante-prkacin-o-spc-nikad-nitko-nam-toliko-zla-nije-nanio/

https://direktno.hr/direkt/prkacin-tvrdim-da-su-jedan-porfirije-i-jovan-iz-pakraca-bolje-placeni-od-brace-sinkovic-244568/

https://narod.hr/hrvatska/prkacin-intencija-zakona-o-popisu-stanovnistva-je-da-se-hrvatski-pravoslavci-deklariraju-kao-srbi-i-pripadnici-spc-a

Dva dana kasnije o Vađem pismu sam govorio na Hrvatskom radio programu 3 ZZZ FM iz Melbourne-a.

U naslovu sam stavio moj komentar Vašeg pisma koji sam Vam rekao kada smo zajedno sudjelovali na tiskovnoj konferenciji HPC  01. listopada 2021.

https://narod.hr/hrvatska/borovcak-hina-s-podvalama-o-hpc-u-zagadila-medijski-prostor

https://www.hkv.hr/reportae/d-borovak/38023-hina-s-podvalama-zagadila-medijski-prostor.html

https://hrvatskonebo.org/2021/10/04/hina-s-podvalama-zagadila-medijski-prostor/

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/28017-hina-podvalama-zagadila-medijski-prostor

Može se vidjeti i na youtube-u::

https://www.youtube.com/watch?v=pn3yaMSNMMc

Vaša pitanja Predsjedniku Vlade RH spomenuo sam i u tekstu NJIMA NE ČESTITAJU!

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/29129-njima-ne-cestitaju

Vratimo se naslovu mog pisma Vama. Naime početkom ovog mjeseca poslao sam šredsjednicamo pismo:

JESTE LI PRIZNALI HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU?

 

Poštovani Predsjedniče RH,

Poštovani Predsjedniče Hrvatskog sabora,

Poštovani Predsjedniče Hrvatske vlade,

Poštovani Predsjedniče HAZU,

Dana 17. 09. 2021. poslao sam vam pismo PRIZNAJTE HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU! Kako nisam dobio nikakav odgovor moram vas upitati jeste li je priznali.

Možda ste shvatili da u RH trebamo imati HPC iako vam je vjerojatnije draža SPC jer se tako prilagođavate željama svjetskih moćnika koji su bili i još uvijek su protivnici hrvatske države.

Nisam vidio ni da je general  Ante Prkačin dobio odgovor na svoje pismo Predsjedniku Vlade o nelegalnosti SPC u RH. Pretpostavljam da nije odgovoreno tj. da su se ispunile moje riječi koje sam mu uputio na Konferenciji za Tisak HPC: „Odgovor na Tvoje pismo će biti u skladu s naslovom dvije moje knjige „Pišem pisma, odgovora nema“.

(…)

https://bezcenzure.hr/toptema/jeste-li-priznali-hrvatsku-pravoslavnu-crkvu/

Dakle gospda predsjednici znaju za Konferenciju za Tisak HPC i moje riječi Vama:

„Odgovor na Tvoje pismo će biti u skladu s naslovom dvije moje knjige „Pišem pisma, odgovora nema“.

Drugim riječima još tada sam najavio ovo  Vaše pismo koje ste uputili Predsjedniku Vlade.

S poštovanjem,

Akademik Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika