Podjeli

Poštovani Predsjedniče RH,

Poštovani Predsjedniče Hrvatskog sabora,

Poštovani Predsjedniče Hrvatske vlade,

Poštovani Predsjedniče HAZU,

Dana 17. 09. 2021. poslao sam vam pismo PRIZNAJTE HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU! Kako nisam dobio nikakav odgovor moram vas upitati jeste li je priznali.

Možda ste shvatili da u RH trebamo imati HPC iako vam je vjerojatnije draža SPC jer se tako prilagođavate željama svjetskih moćnika koji su bili i još uvijek su protivnici hrvatske države.

Nisam vidio ni da je general  Ante Prkačin dobio odgovor na svoje pismo Predsjedniku Vlade o nelegalnosti SPC u RH. Pretpostavljam da nije odgovoreno tj. da su se ispunile moje riječi koje sam mu uputio na Konferenciji za Tisak HPC: „Odgovor na Tvoje pismo će biti u skladu s naslovom dvije moje knjige „Pišem pisma, odgovora nema“.

Moram vam uputiti ovo pitanje dano u naslovu jer vidim kako izbjegli Ukrajinci pravoslavne ispovijesti znaju bolje od vas da nije prirodno pomagati „crkvu“ koja djeluje protiv hrvatske države, a za to koristi sredstva te iste države, a ona su tako izdašna da ih koriste i u drugim državama za ostvarenje velikosrpskih interesa.

Zato vam šalje tekst o tome kako mladi bračni par pravoslavaca iz Ukrajine nije nasjeo namjeri da njihova crkva bude SPC:

HPC: RADOSTNA VIJEST!

3 travnja, 2022

Početni u pogledu vjere i najomiljeniji svećeniku sakrament je krštenje. U petak 1. travnja 2022. u blizini Zagreba krstili smo dva nova pravoslavaca – dječake iz Kijeva.  Ovakav znakoviti događaj veseli srdce svakom svećeniku – krstiti istodobno dva blizanaca. Čestitamo novokrštenicima i njihovim roditeljima!

Blagodarstveno i mirno življenje i u svemu dobar uspjeh podaj Gospode novokrštenicima Denisu i Daniilu i njihovoj domovini Ukrajini i učini im u mnoga ljeta!

Na mnogaja ljeta!

https://hrvatskapravoslavnacrkva.wordpress.com/

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/30171-hpc-radostna-vijest

Jeste li sigurni da veliki novci koju dajete SPC, a po našem generalu sva imovina im je nelegalno i dana, neće se koristi u Ukrajini protiv sunarodnjaka Denisa i Daniila?

Vjerujete li vi onome što vidite u naslovu teksta:

SRPSKA CRKVA PRATI VUČIĆEVU NEUTRALNOST O RUSKOJ INVAZIJI

Poglavari SPC u Srbiji i Crnoj Gori su pozvali na mir i prestanak rata, zvanično ne zauzimajući se niti za jednu stranu u sukobu, ali su organizacije bliske toj crkvi u Nikšiću i Podgorici organizovale skupove otvorene podrške Rusiji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu.

https://www.slobodnaevropa.org/a/crna-gora-spc-ukrajina-rat/31740733.html

Ako vam ništa ne govori ta rečenica iz tog teksta dobro bi bilo da pogledate tekst:

‘SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA NE SAMO DA JE PODRŽALA ZLOČINAČKI KREMLJ, NEGO JOŠ OSUĐUJE I UKRAJINU!‘

Onaj tko štiti svoju zemlju od agresije nije bezbožnik, nego pravednik. Onaj tko podržava ubojice nije u poziciji pozivati se na Boga

Piše:Oleksandr Levčenko, bivši veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/srpska-pravoslavna-crkva-ne-samo-da-je-podrzala-zlocinacki-kremlj-nego-jos-osuduje-i-ukrajinu-15170480 .

Nadam se da ste ipak pročitali;

Ruski patrijarh Kiril danas je u govoru pred vojskom pozvao na uništenje Ukrajine.

“Jednom smo slomili kičmu fašizmu, učinit ćemo to ponovno”, rekao je i dodao da Ukrajina mora biti uništena kao nacistički Reich.

“Rusija je odigrala odlučujuću ulogu u porazu fašizma”, rekao je patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril nakon liturgije u glavnom hramu Oružanih snaga Rusije, prenose RIA Novosti.

“Slomili smo kičmu fašizmu, koji bi nesumnjivo pobijedio da nije bilo Rusije, da nije podviga našeg naroda”, dodao je.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko neb

https://hrvatskonebo.org/2022/04/04/ruski-patrijarh-ukrajina-mora-biti-unistena-kao-nacisticki-reich/

Ako jeste onda znate da nisu naši novci preko SPC i ne samo njih pomagala srpskoj agresiji npr. u Crnoj Gori već će pomagati ovome što je najavljeno iz Ruske Pravoslavne Crkve.

Jeste li razumjeli o čemu piše Ivica Šola:

SADA VIDIMO KOLIKO JE STOPIRANJE STEPINČEVE KANONIZACIJE BILA KATASTROFALNA ODLUKA

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/ivica-sola-sada-se-vidi-koliko-je-stopiranje-stepinca-bila-katastrofalna-odluka-1181123

https://narod.hr/svijet/sola-sada-vidimo-koliko-je-stopiranje-stepinceve-kanonizacije-bila-katastrofalna-odluka

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/30183-sada-se-vidi-koliko-je-stopiranje-stepinca-bila-katastrofalna-odluka

Pretpostavljam da sve ovo znate i da ću dobiti vaš pozitivan odgovor na pitanje:

JESTE LI PRIZNALI HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU?

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema