Podjeli

Dragi Samoborci – žitelji prelijepog i bogatog kulturno – povijesnog, uljudbenog hrvatskog grada, pravog dragulja u niski romantičkih baroknih svekolikih vrjednota, ne samo hrvatskih, već europskih i svjetskih. Od 1242. godine poveljom kralja Bele IV.. slobodnog kraljevskog grada, na čast i ponos svojih stanovnika i našega naroda.

No, dragi naši samoborci, na čelu vašega grada, vašim izborom, vašom voljom, nalazi se čovjek monstrum – osuđivani razbojnik, politička i ljudska šteto
inja i ništarija, koji svojim postupcima blati ugled grada, vas koji ste ga odabrali i čitave naše domovine. Za pojedina kriminalna djela svi ste znali, kao i članovi Hrvatske seljačke stranke, pa ipak ste ga izabrali na tako časna mjesta. Što bi vam danas rekli istaknuti samoborci u povijesti vašega grada, a što tek utemeljitelj i vođa stranke i hrvatskoga naroda – Stjepan Radić? Koliko puta bi se prevrnuo u grobu spoznavši da ga nasljeđuje obijač automobila, a da ne govorimo individua koja provodi antihrvatsku i antiradićevsku politiku u stranci, progonjenoj od prethodnika današnjih političkih partnera i istomišljenika. Da apsurd bude veći i koji mu svake godine nosi cvijeće na grob s nekolicinom političkih analfabeta i kulisom u šestinskim narodnim nošnjama.

Vjerojatno ste upoznati s nedavnom izjavom, (vašim novim sramoćenjem), od strane vašega gradonačelnika, kako UDBA nije očigledno ubila dovoljno emigranata?! Izjaviti tako nešto 2020. godine nakon Rezolucije 1481. Skupštine Vijeća Europe o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima, iz 2006. godine; Rezolucije Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu iz 2009. godine te najnovije iz 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe, ali i Deklaracije Hrvatskoga Sabora o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj iz 2006. godine, sramotno je i poražavajuće za našu državu i naš narod, za aktualnu vlast i oporbu te sve građane Lijepe naše. Državne ustanove koje su svojevremeno žurno reagirale na izjavu jednoga vjeroučitelja, i poduzele oštre represivne mjere, danas šute. Napose mediji koji inače nisu hrvatski osim naznake mjesta izlaženja?! Govori gdjekoji pojedinac koji se osjeća europskim, humanim i demokratski orijentiranim. Iz našega lijepoga Samobora grada, u kojemu stoluje K.B. ni riječi?! Ta sramota ostat će zabilježena za vijeke vjekova.

A što je zapravo poručio vaš gradonačelnik, utbi e orbi, vama i svim građanima Lijepe naše i europskoj javnosti a napose ustanovama Europske Unije kojom danas predsjeda naša zemlja. I novi Richelieu – Plenković! Vaše rezolucije o komunističkom totalitarizmu i suočavanju s prošlošću nisu dobro došle u zadnjoj komunističkoj državi u Europskoj Uniji. Ni glasa od ovdašnjega premijera Plenkovića koji se tobože zalaže za europske vrijednosti. On se protiv mržnje i netrepeljivosti bori sa svojim neistomišljenicima u vlastitoj stranci, ali ovako monstruozne i antieuropske izjave tzv. europejca Plenkovića ne zanimaju. Kada je netko čuo da se taj uljez u HDZ, na bilo koji način, osvrnuo na neku od tih rezolucija.

Dragi samoborci, nadam se da znate o nedjelima koje je od 1945. do raspada države 1990. učinila UDBA? U tim političkim ubojstvima ubijeno je preko stotinu političkih protivnika, a među njima i brojnih koji nisu bili politički aktivisti i nisu pripadali nikakvim političkim strankama ili organizacijama. Među njima najveći je broj Hrvata; točan broj se još uvijek ne zna, ali za sada je evidentno njih 76, dijelu njih ne zna se sudbina, poznate su uspjele i neuspjele otmice i neuspjeli pokušaji ubojstava. Po broju ubojstava, otmica i pokušaja ubojstava, nestalih političkih protivnika za što postoje opravdane sumnje u Udbina nedjela, Titove tajne službe višestruko su nadmašile učinke: NKVD-a, Stasi-ja, Securitate-a, Gadafijevih ubojica … UDBA je djelovala veoma široko: Austrija, Italija, SR Njemačka, Francuska, Engleska, Švedska, Argentina, Kanada, SAD, Belgija, Danska, JAR, Brazil, Škotska, Paragvaj… Među UDBINIM žrtvama bile su i cijele obitelji. Poznata je surova likvidacija obitelji Ševo: Stjepana, Tatjane i pastorke Rosemarije kod Venecije 1972. Mala Rosemarija imala je devet godina?!

Ion Mihail Pacepa, svojevremeno drugi čovjek Ceausescuove Rumunjske i šef Securitate-je, kasniji prebjeg na Zapad, u svojoj političkoj biografiji Crveni horizonti: Dnevnik šefa jedne komunističke špijunske službe, Beograd, Akvarijus, 1990., napisao je kako je sa svojim šefom i drugim članovima rumunjske delegacije bio na razgovorima s drugom Titom na Brijunima na kojima je maršal Tito educirao rumunjske drugove kako organizirati i provoditi politička ubojstva u inozemstvu. Tito je to veoma dobro znao jer je u Moskvi, između 1935. i 1940. zajedno sa NKVD-om sudjelovao u ubojstvima svojih drugova pišući karakteristike – objede o njima, kako bi se na taj način lakše penjao u hijerarhiji do partijskog trona. (Detaljnije: Silvin Elitz: Titove tajanstvene godine u Moskvi, 1935. – 1940., MetroPress, Zagreb, 1998.) Partijski povjesničar Vladimir Dedijer naveo je da je u tim čistkama stradalo preko 700 jugoslavenskih komunista, a među njima najistaknutiji pripadnici hrvatske lijeve inteligencije. Poznato je da je tako u smrt drug Tito poslao u smrt i vlastitu suprugu, njemačku revolucionarku Anu König?! Čovjek po izboru Josifa Visaironoviča Staljina – Kobe i NKVD-a, nakon nestanka kumrovečkog Josipa, dobro se uklopio u školu poznatih imena: Jagode, Berije, Ježova, Višinskoga, svoga učitelja Staljina, da bi ga 1948. htio zamijeniti, kako tobože drug Staljin nije dovoljno komunistički radikalan?! Tko zna kada ćemo doznati pravu sudbinu kumrovečkog Broza?!

Dragi samoborci! Izjava vašega gradonačelnika nastavak je izjave njegova suistomišljenika iz nereformirane titoističko – staljinističko- orjunaške partije SDP, koja se krasi tobožnjom socijaldemokracijom?!, Nenada Stazića, kako oslobodioci (1945.) nisu valjano obavili svoj posao! Ni tada šef vladajuće stranke Plenković a ni Stazićev šef Bernardić nisu imali što za reći. Nedavno je još jedan od pripadnika te nereformirane sljedbe, izvjesni bradati Joško, pod hitno zatražio da se na Pantovčak vrati bista desetog pod rednim brojem svjetskog zločinca u 20. stoljeću, nkavedeovskog Tite. Badava EU donosi rezolucije i rezolucije, a u Hrvatsku se na velika vrata vraća komunistička ideologija i zločinački titoizam, o čemu je britansku javnost iscrpno, argumentirano i osuđujuće, izvijestio, britanac, veliki hrvatski prijatelj Robin Harris. Nimalo čudno u mandatu hrvatskog predsjedanja EU i pod voždom Plenkovićem?!

Kako nigdje nismo mogli pročitati ni saznati Vaše mišljenje, dragi samoborci, o zločinačkoj izjavi Vašega gradonačelnika, upućujem vam ovo pismo u nadi, da će se neki građanin (makar jedan jedini!) ovog hrvatskog grada javiti i izraziti neslaganje s izjavom ovog monstruma?! Ili se možda varam?! Ponavljam – makar jedan jedini! Možda neki obožavatelj Bele IV.?!

Mijo Ivurek, Zagreb


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika