Podjeli

Na svojoj sjednici u utorak, 29. svibnja, Inicijativni odbor stranke Spasimo Hrvatsku razmatrao je političko, sigurnosno, gospodarsko i demografsko stanje u Hrvatskoj. Jednoglasno je zaključeno kako je Hrvatska ušla u sveopću krizu, koja je bez presedana od proglašenja samostalne hrvatske države 1991. godine.

Naročito je zabrinjavajuća ustavna i institucionalna kriza, koju svojim neodgovornim ponašanjem izaziva predsjednik Vlade Andrej Plenković zbog odbijanja ponude predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović za održavanje zajedničke sjednice, na kojoj bi se raspravljalo o temama od sudbonosne važnosti za budućnost Republike Hrvatske, a posebice o demografskoj katastrofi i nestajanju hrvatskog naroda. Iako i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović već prilično kasni s poticanjem javne rasprave o toj gorućoj temi, smatramo kako je odluka predsjednika Vlade da ignorira poziv predsjednice države na žurnu raspravu o traženju mogućih rješenja vrlo neodgovorna i da graniči s izdajom dugoročnih interesa Republike Hrvatske.

Stječe se dojam kako sadašnjeg, no uzdrmanog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Andreja Plenkovića ni najmanje ne zabrinjava realna opasnost od nestanka hrvatskog naroda i samostalne hrvatske države. Plenković, očigledno, na Hrvatsku i hrvatski narod gleda kao na sastavni dio jedinstvene europske države, u kojoj neće biti suverenih nacionalnih država. Ponašanje Europske komisije, koja se iz dana u dan sve više pretvara u stražara, koji po svaku cijenu želi spriječiti aktualno rastakanje Europske unije, dokaz je kako se Plenković osjeća sigurnim da u provođenju svoje politike u Hrvatskoj ima neograničenu potporu «duboke države» u Europskoj uniji. Kad to već nisu učinili sluganski članovi HDZ-a na Općem Saboru prošle subote, vrijeme je da hrvatski narod javno ustane protiv te pogubne politike i zaustavi propast Hrvatske.

Inicijativni odbor stranke Spasimo Hrvatsku također u najoštrijoj mogućoj mjeri osuđuje sulude izazivačke izjave saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića, koji je prije nekoliko dana duboko povrijedio dignitet i čast hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, i pozvao na novi pokolj i genocid svih Hrvatica i Hrvata koji samo žele živjeti u svojoj slobodnoj, samostalnoj i demokratskoj državi, u kojoj jesu i bit će zajamčena sva ljudska prava svih građana Republike Hrvatske. To su vrlo opasne i destruktivne izjave, koje mogu zapaliti plamičak što bi se međutim mogao rasplamsati u nikome u Hrvatskoj potreban građanski rat. Pozivamo predsjednicu države i predsjednika Vlade da osobno najoštrije osude u demokratskom društvu neprihvatljive izjave Nenada Stazića, a DORH treba smjesta pokrenuti istragu.

Antun Babić,  predsjednik Inicijativnog odbora


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika