Podjeli

K&K ili šire; Koncern korupcije i kriminala, sastavni je dio naše svakidašnjice. No, sitni puk, naše stado sitnog zuba (kako nas je “krstio” Tuđman), orijentirano je više na drugu sastavnicu ovog Koncerna K&K – na kriminal. Tu i tamo gladni susjed ukrade kokoš u dvorištu svoga susjeda. I tu se naše učinkovite i brze institucije; policija, DORH, USKOK, POSKOK, SOA, a zatim i sudovi – iskazuju u punom svjetlu. Susjed – kriminalac i lopov, mora odmah vratiti kokošku te promptno biva uhićen, optužen i kažnjen.
Međutim, ako se dogodi kakva milijunska ili; ne daj Bože, milijardska pljačka, kriteriji se mijenjaju. Milijardske mega – afere; Agrokor, Hypo, ratno profiterstvo, nezakonita pretvorba banaka, mnoštvo kriminalnih privatizacija, predstečajne nagodbe i niz manjih kriminalnih djela, nisu nikakva korupcija ili kriminal – nego SUKOB INTERESA. Dvije dame; bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković i današnja, aktualna predsjednica, Nataša Novaković, nakon temeljite istrage, podižu optužnicu i donose presudu. Stručnost tih dama nevjerojatna je; znaju policijski posao, detektivski, a potkovane su i u pravnom, i pravosudnom segmentu. Osuđenik se kažnjava novčano za iznose; od par tisuća kuna do desetak tisuća. Još k tomu treba dodati da samo visoki dužnosnici mogu biti “osuđeni” dok njihovi suradnici s kojim oni dijele plijen ne mogu biti ni osuđeni, ni kažnjeni.

Tko je tu lud? Je li to zaglupljeni i zatucani hrvatski narod koji pognute glave sluša da treba biti ponizan i poslušan svojoj vlasti? Nema sumnje – DA! Ali, nismo baš svi mentalno retardirani i ludi da prihvaćamo direktan atak na naše moždane vijuge. Kakav sukob interesa može biti – ako nam iz džepa, pohlepna i konspirativna grupa “Borg” ukrade više od 500 milijuna? Za te pola milijarde znamo – ne znamo koliko je toga još? A, ima koš i još! I sve se to događa uz znanje, suradnju i blagoslov vlade RH, i našeg premijera Plenkovića.
Na pomisao da će sada biti otvorena istraga Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o eventualnom sukobu interesa Martine Dalić – uvjeren sam da mnogi moji suborci, branitelji stišću šake. Da im je pri ruci AK 47, ručni bacač, top ili stinger – pucali bi u zrak. Ne od veselja, nego od bijesa!
Treba otvoreno reći da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, podla i perfidna tvorevina za zaštitu K&K! Sva nedjela, krađe i pljačke svoga naroda za koja bi naši političari trebali kazneno odgovarati – pretvaraju se u sukob interesa. Umjesto promptnih uhićenja i transferiranja u Remetinec, ti lopovi i kriminalci – za nekoliko tisuća kuna kupuju slobodu i amnestiranje od svih kaznenih djela korupcije i kriminala.

S obzirom na to da Hrvatska svakim danom propada sve dublje u močvaru nemorala i kriminala i da svakog dana dio najvitalnijeg hrvatskog življa bježi što dalje od ove crne kaljuže – nije čudno da postajemo sve više zemlja apsurda. Ovih dana događa se nešto zaista nevjerojatno – ministar Lovro Kuščević smanjuje kompetencije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, zapravo u praktičnom smislu predlaže neku vrstu ukidanja tog Povjerenstva. Po Zakonu u pripremi, ostaju samo neke marginalne funkcije, jedino zbog uhljeba u Povjerenstvu koji beru debela beriva svaki mjesec. Da ne ostanu bez “posla”, plaće i privilegija.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa više neće moći amnestirati politički kriminal kunskim kaznama. Ni, nikakvim kaznama! HDZ-ovi i ostali kriminalci ostat će bez ikakvih kazna za svoja nedjela, jer u Hrvatskoj – u praktičnom smislu ne postoje tužiteljstvo i nekorumpirani sudovi. DORH godinama spava s vatom na učima, ne čuje, ne vidi, a sudovi sude po rođačkim ili stranačkim zakonima!

U ovom segmentu naše stvarnosti i samo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je apsurd – kao što je i ukidanje temeljne funkcije (amnestiranje K&K) Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, također apsurd.
Mađutim, prijedlog za to ukidanje funkcije oslobađanja zločina krađa i pljačka političke elite govori nam nešto zaista zlokobno. HDZ, praćena pripuzima koalicijskih partnera, smatra se dovoljno snažnom da bez ikakvih kazna (pa i onih sitnokunskih kazna) može i dalje glodati ogoljele kosti Hrvatske, najsiromašnije države EU. Izgubljena su sva mjerila, što ukazuje da se rapidno približavamo democidu – konačnom nesatnku hrvatskog naroda na ovom dijelu Balkana, ali i ove karikature koju nazivamo državom Hrvatskom. Nikakvo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, ovako kao što je sada ili onako krnje, kakvo predlaže ministar – ne može zaustaviti panični stampedo mladih i snažnih građana u inozemstvo, prerano umiranje bolesnih staraca i glad svakog petog djeteta u Hrvatskoj.
Javna tajna kruži našim mislećim krugovima da nas je već znatno manje od četiri milijuna. Oni optimistični kažu da imamo 3,800.000 stanovnika – pesimisti tvrde, tek oko 3.500.000. Pad je strmoglav i teško ga je zaustaviti.
Možemo li stati ispred moćnog democida, kao što smo stali 1991. godine ispred srpskog agresora, prije nego što nestanemo? Možemo li zaustaviti tu bezobzirnu smrt hrvatske nacije i svih nacija koje žive s nama?

Sve se može, kad se hoće! Sjetimo se da je po statističkim podacima JNA bila četvrta najmoćnija vojska u Europi. Nasuprot te vojske stajala je goloruka grupa hrvatskih dragovoljaca i branitelja s malo stručnog vojnog kadra u zapovjedništvima. U samom početku imali smo samo privatne lovačke puške, cipele koje su u kišnim danima propuštale i nikakvu vojnu opremu. I takvi “vojno nikakvi” – pobijedili smo dobro organizirani borbeni stroj zločinačke Srbije. Dakle, može se!

Ako hoćemo, možemo! Kao 1991.! Treba stvoriti poštenu, pravednu i pravnu državu bez K&K. Požurimo dok ima mladih u Hrvatskoj, dok ne odu. Mi, dragovoljci i branitelji, ostarjeli smo, ali možemo pomoći.

Anno Domini MMXVIII.            Saša Radović


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema