Podjeli

Na jučerašnji nadnevak 30.lipnja 1934. godine nacistički vođa Adolf  Hitler provodi krvavu akciju čišćenja svoje političke konkurencije i protivnika poznatu kao Noć dugih noževa. Na udaru su bili tkz. smeđekošuljaši, pripadnici jurišnih odreda Sturmabteilung-SA na čijem je čelu bio Ernst Rohm, kojeg je Hitler dao osobno uhititi. Hitler se nije zaustavio samo na smeđekošuljašima. Njegova čistka odnosila se na sve protivnike njegova režima pa tako i na vođu Katoličke akcije Ericha Klausenera. Katolici su pružili otpor  nacističkom režimu i zbog toga ih Hitler progoni i svrstava uz svoje neprijatelje. Nacizam je kao ideologija zasnovan na poganstvu koje je neprihvatljivo Katoličkoj crkvi. Tako je papa Pio XI. 21.ožujka 1937. godine objavio encikliku „S gorućom brigom“, u kojoj u podnaslovu “ O Crkvi u Njemačkom Reichu“, oštro osuđuje povrede slobode Katoličke crkve, kršenje konkordata između Svete Stolice i Njemačke iz 1933, godine. U njoj se jasno osuđuje kršenje moralnih zakona, panteizam kao dogma ,mit o rasi i krvi, poganstvo i idolatrija koju su širili nacisti.

Tadašnja Komunistička internacionala ne protivi se ovakvim potezima Hitlera i njegovih nacista. Komunisti i njihove vođe , Staljin, ali isto tako i Tito vođa komunističke partije Jugoslavije ne reagiraju. Oni su tada čvrsti saveznici nacista. Zabrinjavajuće je da nakon ovoliko godina prešućuje ova uloga komunista u ovim događajima koji su bili praskozorje monstruoznog zla na tlu Europe. Dva zločinačka totalitarna sustava, komunizam i nacizam, zasnovani su na jednoj zločinačkoj paradigmi a to je njihova nasušna potreba kontrole čovjeka. Esencijalna ideološka pozadina ove ideologije traži odvajanje Boga i čovjeka, kako bi čovječanstvo napravili prema svojim zakonima umjesto zakonima koje čovjeka kao ljudsko biće obvezuju na odnos i život prema božjim zakonima. Ovo provode eksplicitnim zlom.

Ova povijesna istina se i danas prešućuje. Potpuno je jasno da je Komunistička internacionala i sve njene sastavnica pa tako i komunisti iz Hrvatske snose odgovornost prema ovom zlu. I komunisti se nemaju pravo titulirati i zvati antifašistima, jer su dio iste ideologije zla koje se razlikuje u nekim nijansama od nacizma i fašizma. Sve ove ideologije ostavile su  veliki i dubok trag zla čovječanstvu. Njihovo kasnije razilaženje nije nastalo iz sukoba s esencijom ideologije koju su zastupali, nije nastalo iz razumijevanja da je oduzimanje ljudskih,vjerničkih i humanističkih prava čovjeka upereno prema samoj ljudskoj naravi koja traži slobodu. Slobodu danu od Boga. Nastalo je iz njihove jedine pomahnitale potrebe da dominiraju nad svim, i da u konačnici oduzmu slobodu čovjeka i pretvore ga u roba. Ove ideologije ne poznaju suživot i mogu opstati jedino pod uvjetom da svi budu njihove podanici i sluge. Svako nepoštivanje ovih režima doživljava istu sudbinu. Eliminaciju konkurenata i protivnika. Bez obzira radi li se o ljudskom životu, kulturi, pravu na vjeroispovijest, slobodi uopće. To se provodi svirepim i nehumanim metodama stranim ljudskom biću nastalom na sliku božju. Zato Hrvatski narod odan Katoličkoj crkvi, nikada nije prihvatio ove ideologije zla. One su obje, nacizam i komunizam u svojim povijesnim okolnostima bile nametnute hrvatskoj naciji. Ove ideologije su esencijalno protivne duhu hrvatske nacije. Hrvatski narod je u svojoj povijesti težio za svojom državom kao nasušnom potrebom hrvatskog čovjeka za svojim domom. I Nezavisna država Hrvatska je u tim povijesnim okolnostima bila izraz težnje naroda za svojom domovinom, otpor monarhističkom velikosrbijanskom teroru i komunističkom zlu. Da bi Hrvati uspjeli sačuvati Hrvatsku državu treba prestati politika Hrvata, na čije mjesto mora doći politika Hrvatske. Zlo nacizma,fašizma i posebno komunizma odbaciti kao neprihvatljive ideologije hrvatskoj naciji. Nažalost, komunizam u svom evoluiranom obliku, promijenjen u neoliberalni socijalizam i danas opet razara Hrvatsku. Sljedba zločinca Josipa Broza Tita s raznim prikrivenim licima od HDZ-a do SDP-a i danas uništava esenciju hrvatske nacije. Jer noć dugih noževa i danas traje u Hrvatskoj, nad Hrvatima.

Marko Bilač


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika