Podjeli

Digla se velika vika, pljušte osude na one koji nisu digli ruku u Saboru za obuku ukrajinskih vojnika. Citiram osude: „…ovo je pitanje odnosa hrvatske prema ratu u ukrajini i svrstavanja uz europu ili rusiju, iran, sjevernu koreju, srbiju“ piše Ivan Hrstić.

Točno upravo to je suštinsko pitanje. I mnogo mnogo gore.  Upravo Vlada RH na čelu sa premijerom Plenkovićem Hrvatsku  je svrstala pod rep Europe,  uz  ostatke komunizma,  a ne uz EU , što bi kao članica trebali biti i kamo povijesno pripadamo.

Neće pokoljenja prozivati saborske zastupnike kako piše Ivan Hrstić, nego upravo Premijera Plenkovića i njegovu Vladu koja nije osudila komunizam i spriječila njegovo ponovno jačanje u Hrvatskoj.

Vlada i Sabor su ti koji već tri godine ne žele prihvatiti Rezoluciju EU Parlamenta od 19.9 2019 godine i osuditi komunizam i komunističke zločince. Po tome nismo dio EU niti tamo pripadamo.

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

Vlada RH na čelu sa premijerom Plenkovićem svrstala nas je uz Rusiju, a EU Parlament pružio mu je šansu da elegantno Hrvatsku izvede iz tog komunističkog taloga i zla.  Ali on tu šansu nije iskoristio! Još mu nije kasno!

Pisala sam i Vladi i Saboru,  županima i dužnosnicima o nužnosti prihvaćanja te Rezolucije, ali prevladali su interesi komunističke elitne mladeži ,odnosno djece komunizma, da se njihovi preci ne osude kao zločinci.

https://hrvatskepraviceblog.com/2019/10/15/pitam-kada-ce-se-provesti-u-hrvatskoj-rezolucija-europskog-parlamenta-od-19-rujna-2019-godine-kojom-se-izjednacuje-nacisticke-i-komu

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama NN 25/13, 85/15 molim

 • Vladu Republike Hrvatske, odnosno predsjednika Vlade g. Andreja Plenkovića
 • Sabor Republike Hrvatske, odnosno predsjednika Sabora g. Gorana Jandrokovića
 • Župana Istarske županije g. Fabrizia RadinaGradonačelnika grada Pule g. Borisa Miletića

Da mi odgovore na pitanje kada će  provesti Rezoluciju Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))?

Za divno čudo korektno mi je odgovorio samo tadašnji gradonačelnik Boris Miletić. Ostali nisu iako su po Zakonu bili obvezni.

Tek toliko o poštivanju hrvatskih Zakona od Premijera , predsjednika Sabora i tadašnjeg župana IŽ Fabrizia Radina.

Pisala sam i Vijeću EU, koje mi je korektno odgovorilo da to nije u njihovoj nadležnosti, nego da o tome odlučuju Vlade i Parlamenti na koje se Rezolucija odnosi.

Pisala sam i saborskim zastupnicima da upute u saborsku proceduru usvajanje te Rezolucije.

https://hrvatskepraviceblog.com/2021/11/25/saborski-zastupnici-uputite-u-saborsku-proceduru-na-raspravu-i-usvajanje-rezoluciju-eu-parlamenta-od-19-rujna-2019-godine-o-vaznosti-europskog-sjecanja-za-buducnost-europe-2019-2819rsp/

U rezoluciji jasno piše;

Članak 3.  podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;

Članak 5.  poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;

Članak 15.  tvrdi da je Rusija i dalje najveća žrtva komunističkog totalitarizma i da će njezin razvoj u demokratsku državu biti otežan sve dok vlada, politička elita i politička propaganda nastavljaju s umanjivanjem komunističkih zločina i veličanjem sovjetskog totalitarnog režima; stoga poziva sve dijelove ruskog društva da se suoče sa svojom tragičnom prošlošću;

članak  16.  duboko je zabrinut zbog nastojanja sadašnjeg ruskog vodstva da iskrivi povijesne činjenice i umanji zločine sovjetskog totalitarnog režima te ih smatra opasnom sastavnicom informacijskog rata koji se vodi protiv demokratske Europe s ciljem da se ona podijeli te stoga poziva Komisiju da se odlučno suprotstavi tim nastojanjima;

I eto posljedice. iz informacijskog rata Rusija je prešla na uništavajući rat oružjem.

I na kraju  u članku 20. EU Parlament  apelira na države članice da se pridržavaju odredbi Okvirne odluke Vijeća, tako da se suprotstave organizacijama koje šire govor mržnje i nasilje u javnim prostorima i na internetu; te da efektivno zabrane neofašističke i neonacističke skupine i svaku drugu zakladu ili udrugu koja veliča i glorificira nacizam i fašizam ili bilo koji drugi oblik totalitarizma, poštujući pritom domaći pravni poredak i nadležnost;

U članku 22.  nalaže Predsjedniku da ovu rezoluciju proslijedi Vijeću, Komisiji, vladama i parlamentima država članica, ruskoj Dumi i parlamentima zemalja Istočnog partnerstva.

Iz neprihvaćanja Rezolucije proizlazi i koalicija sa SDSS-om, jer bi oni kao jugo-komunistička stranka sa veličanjem NOB i jugo-komunizma,  bili odstranjeni iz javnog života što jasno piše u:

članku 18.  napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava;

I sada su si Plenković i Jandroković zabili autogol i na njih pada sramota.

Dvostruka sramota, što nisu osudili komunizam i pokušali kazniti komunističke zločince, a time praktički stali uz Putina, a sa druge strane licemjerno traže obuku ukrajinskih vojnika i formalno osuđuju rusku agresiju na Ukrajinu, dok je u Hrvatskoj  u punom opsegu unutarnja agresija jugo-komunista na sve hrvatske vrijednosti i identitet hrvatskog naroda.

Lili Benčik/hrvatskepravice


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika