Podjeli

Konačno smo saznali mjere koja Vlada namjerava sprovesti da bi pomogla građanima prebroditi krizu koju je uzrokovala inflacija.
Mjere se temelje na tome da država neće ništa dati, ali neće previše uzeti. Ostati će isti PDV na struju i plin i to je uglavnom sve, od velikih mjera.
Zalihe plina lani smo popunili uglavnom po cijeni od 100 eura za megavatsat, a 4. siječnja 2023 cijena plina na europskom tržištu bila je 67 EUR za megavatsat, pa ni nema nekog razloga da cijena za potrošaće bude veća.
Od naših političara čuti će te da je cijena struje i plina jeftinija u Hrvatskoj od europskog prosjeka, a stvari stoje ovako.
U EU jedino si Talijani  po cijenama i razmjeru plaća, nepovoljniji od nas. Kod njih je cijena struje 129 . 622 posto veća nego kod nas, a plaća svega 69, 92 % .
U SLO drugačija računica, struja je skuplja za 15, 59 % a plaće su veće za 27,34 %, još nam je za usporedbu zanimljiva i Austrija kod njih je struja skuplja za 78, 93 %, a plaće su veće za 198,14 % .
Možemo iz toga zaključiti da su mjere naše Vlade takove da na plaću u Hrvatskoj nećemo imati cijene struje iz EU prosjeka, jer bi onda morali imati samo jednu žarulju, prati veš na ruke i peglati na valjak i korito s kamenom.
Hvala dragoj vladi, ali će i ona imati koristi, PDV na veš mašine, pegle i žarulje ostaje i dalje najveći, pa će razliku na mjerama, lako nadoknaditi.
No ovog ljeta  puno manje će raditi hlađenje, možda se u kodeks odijevanja za državne službe opet uvedu košulje kratkih rukava i ukine sako koji naši političari ionako teško zakopčavaju.
Naš Premijer strogo pazi da se ne dogodi kakva bruka međunarodnog karaktera, da pukne gumb na sakou i pogodi neku uvaženu gošću, pa se više ne zakopčava.
 Druga mjera Vlade je da umirovljenici više neće plaćati doprinos od 3% za zdravstveno osiguranje.
Od  oko 1226 775 umirovljenika u Hrvatskoj u 1. mjesecu ove godine samo ih je oko 30 000 plaćalo taj doprinos, jer imaju mirovinu veću od  1006 eura.
Dakle umirovljenici koji imaju veću mirovinu od 1006 EUR dobiti će sada 3% više, na ruke.
Što se ostalih umirovljenika tiče koji neće dobiti ništa, plaćat će sa svojom mirovinom koja je po prosjeku među najmanjima u EU , dalje hranu po najvećim cijenama u EU.
Cijene hrane ovih dana u fokusu interesa  svih turista koji namjeravaju na ljetovanje i loše vijesti dolaze iz Njemačke. Nijemcima se Hrvatska čini preskupa kao poželjna destinacija za ljetovanje.
Nijemci u prosjeku imaju  1000 do 2000 EUR veću plaću od naše prosječne, a umirovljenici  do 3 puta veću mirovinu.
 PDV im je na pegle i veš mašine , aute, namještaj, obuću i odjeću 19%, a na hranu 7 % i razmišljaju da bude 0k.
Ljetuje se u prosjeku  14 dana i oni vele da im je Hrvatska preskupa, a naš Premijer veli da će uz ove mirovine i plaće, mjere Vlade omogućiti hrvatskim umirovljenicima da lagodno žive.
 Na kraju balade još moramo slušati da je najveći problem u Hrvatskoj međunarodni ugled koji ugrožava Predsjednik, a kojega onda Radman i Habijan ne mogu popraviti.
Zaključak: najveća sramota u Hrvatskoj je Vlada koje svoje “fejk” mjere reklamira kao pomoć, a u stvari
 ništa ne daje, a dalje, najviše uzima. Uzima malo manje, ali i dalje najviše u EU, a zauzvrat, daje svojim građanima najmanje u EU.
Najveća sramota za Hrvate su upravo političari poput Radmana i Habijana, ali su i dio te sramote i oni koji im daju prostor u medijima.
Ovo ljeto moglo bi biti,  uz lijepo vrijeme, koje predviđaju meteorolozi, puno šokova za bahatlije koji prodaju rog pod svijeću.
Na  tragedijama  susjeda se ne može graditi prosperitet cijele zemlje.  Uz nedostacima radne snage , visoke cijene, mogla bi se urušiti kula od karata , turizam kao jedina grana na kojoj sjede muljatori na vlasti.
i HDZ bi mogao stradati od “vlastite puške”.
Umirovljenici, nadam da ste primijetili kako se naš broj opasno smanjio, u dvije godine za 18 000, a u tom istom periodu broj onih po posebnim propisima se povećao za oko 9 000.
Jedino u smanjivanju broja umirovljenika, iz rada, ova Vlada, ima jako dobre rezultate.
Vrijeme je da “bahtlijama” priredimo iznenađenje, tako da od njih ispraznimo Banske dvore!
Vrijeme je za : ” Povratak otpisanih !”
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika