Podjeli

Je li bivši žalosni predsjednik RH Stjepan Mesić zaista „idiot“, kako ga je nazvao jedan književnik, ili je vrhunski povjesničar? Naime, ovih dana je za jednu televiziju uz ostalo izjavio da je „Tito zaslužan da smo mi uopće dobili Hrvatsku.“ Zatim je dodao: „da nije bilo NOB-a, ne bi bilo ni Hrvatske, jer bi se vratila Kraljevina Jugoslavija na čelu s kućom Karađorđevića i od toga ne bi bilo ništa. Jedino kako je Hrvatska mogla doći do samostalnosti, da sudjeluje na strani saveznika i to je omogućio Tito“- istaknuo je „politički mrtvac“.

Pa, zar je moguće da je ovaj čovjek tolike godine proveo u visokoj hrvatskoj politici?
S obzirom da gotovo nitko ozbiljno ne reagira na ovakve i slične njegove gluposti i bedastoće vrijeme je da se upitamo – tko je veći idiot: Mesić ili mi svi koji dozvoljavamo da nas se blati, ponižava , kleveta i vrijeđa?

U stvaranju hrvatske države ovaj „idiot“ uopće ne vidi ulogu i značaj hrvatskih branitelja i stradalnika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Istina, jedan dio partizana na čelu s Titom u II. svjetskom ratu borio se za Hrvatsku, ali unutar Jugoslavije i malo je tko od njih vidio samostalnu državu. Oni koji su se zalagali za hrvatsku državu, poglavito u vrijeme Josipa Broza Tita, završavali su na smetlištima, Golim otocima, Staroj Gradiški ili su pak morali pobjeći u inozemstvo.

Jedno vrijeme, kad mu je odgovaralo, i sam Mesić se predstavljao kao „žrtva komunističkog sustava“, dok se nije ustvrdilo da su ga u to vrijeme omogućavali navodno zbog – kriminala.

Čudno je i neshvatljivo da ovaj čovjek još nešto predstavlja u hrvatskoj politici, jer da ima pravde već bi odavno trebao odgovarati među ostalim i za izdaju Hrvatske. On se, kako se čini, još uvijek uspijeva održavati na „površini“ prije svega zahvaljujući bivšim Udbašima, koji su i dalje na nekim vodećim mjestima u pojedinim državnim institucijama, tako da će teško napasti svoj svojega!

Nu, prava je šteta što se kod nas ne bira i istinski „idiot“ među političarima, jer ovom „idiotu“ sigurno ne bi umakla ova titula!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika