Podjeli

Svjetska situacija s Covid 19 podsjeća na  Orwellovu 1984 i Životinjsku  farmu  u vrijeme korona virusa.

Više nego ikad trebalo bi ovom planetu Ministarstvo isitne osobito u Lijepoj našoj u kojoj živimo. To ministarstva   u svom romanu 1984 spominje George Orwell. Glavni protagonist radnje je obični pojedinac, građanin Winston Smith, zaposlen na poslovima mijenja povijesti a sami time i obavezan član partije.Partija ima i svoj uži dio, u kojem se nalaze visoko rangirani službenici, najbliži Velikom Bratu.

Orwell državu naziva Oceanija a vlast se sastoji od Velikog Brata koji upravlja državom pomoću četiri ministarstva:

– Ministarstva mira (koje se bavi ratom)

– Ministarstva bogatstva (koje se bavi smanjivanjem životnih uvjeta svojih građana na najnižu razinu na kojoj mogu preživjeti),

– Ministarstva ljubavi (koje se bavi mržnjom)

– Ministarstva istine (koje se bavi propagandom iliti lažima).

Uzevši samo ovaj dio Orwellova romana pokušat ću to oprimjeriti u slučaju Hrvatske u vrijeme korone koja slijedi zadanu globalističku matricu i svjetsku mantru kako je ovo vrijeme najveće kuge 21 st . Ili je to najveća svjetska farsa u povijesti?

U Hrvatskoj ulogu Velikog brata  igra Nacionalni stožer civilne zaštite, njega se sve pita, on sve odlučuje, donosi spasonosne mjere poput  kućnog pritvora kojeg naziva Ostanidoma koja je svojevrsni primjer Životinjske farme. Zatim Veliki brat ograničava i nadzire kretanje putem  lociranje mobitela, dronova koji su u điru. Veliki brat je toliko velik jer on može ugasiti na tisuće radnih mjesta, ekonomiju baciti na koljena, zatvoriti i kad mu prdne otvoriti  trgovine , kafiće , pustiti javni prijevoz,  poduzetničke akcije može i ugasiti , ma on može sve jer Veliki Braco  može sve.

Krenimo od Ministarstva mira koji se u biti bavi  ratom, jer mantra je da imamo nevidljivog neprijatelja koji se zove Covid 19,  a kad je neprijatelj u điru onda je rat na pomolu. Valja se boriti protiv njega , nebitno je jeli on izmišljen ili je stvaran, važno da postoji .Može to biti i psihološki a ne klasično ratovanje koje i nije obilježje globalističke elite. Može to biti i bioterorizam ali ga nitko tako ne zove .

Jer tada na scenu nastupa država u našem slučaju Hrvatska Oceanija koja tone u dubine ekonomske krize od prije a sad da i ne govorimo. U tim modrim dubinama nacija jedva opstaje,  još malo ima za prehraniti se. E to je posao Ministarstva bogatstva koje se bavi smanjivanjem životnih uvjeta svojih građana na najnižu razinu na kojoj mogu preživjeti.

Država igra mesijansku ulogu koji je zamijenio nacionalni stožer kao borac i spasitelj nacije jer Covid 19 navodno ubija, od njega se umire sve do prije dva dana kad se oglasio ministar zdravstva Beroš koji igra ulogu Ministra isitne koji se baš na globalnoj ali i hrvatskoj Oceaniji bavi  propagandom ili laži kako je to naveo Orwell.  Do tada je korona virus bio smrtno opasan, a eto kaže Beroš prije dva dana da se od njega ne umire nego se s njim umire.

U knjizi Doktrina šoka Naomi Klein  je  odlično objasnila kako se ona može primijeniti  na svim razinama. Šokantni događaji  je  primjerice novonastala situacija s korona virus koji je slučajno ili namjerno izašao iz vojnog laboratorija. Korona virusu ima puno zajedničkih sastavnica kao i mnoge do sade otkrivene laži a tada reklamirane kao velike istina,  način manipulacije koristeći strah i paniku. A država igra ulogu Spasitelja ništa manje nego života uz medijski utjecaj kojeg hvale jer idu u njihovom smjeru.

Trenutono vladajućoj kasti raste rejting ali kako se čini da se nacija počela osjećati nezadovoljno na scenu je nastupio Ministar istine i potvrdio da se od ovog virusa ne umire nego se s njim umire.  Idu pripreme za predstojeće izbore  pa nije dobro da nacija bude ne raspoložena .Da ne ulazim daleko i široku u statistiku osvrnut ću se samo na podatke iz prošle godine za vrijeme gripe.

Teško je braniti mjere Velikog brata kada brojke govore da na današnji dan imamo 1832 zaraženih, 39 umrlih, 615 izliječenih ali i preko 155 tisuća nezaposlenih građana . Usporedit ću samo službene statističke podatke Zavoda za javno zdravstvo iz ožujka 2019 godine kada je od gripe oboljelo 48000 osoba, a 76 ih je umrlo.Tada život nje stao.

Branit će se Veliki brat  svoj uspjeh zbog uvođenja mjera to uspjeli svesti na minimum ali kako opravdati  ekonomsku destabilizaciju za tako mali broj umrlih, kad je  više od tisuću zaraženih  također preživjelo bez medicinske pomoći pa njih ne ubrajaju u izliječene. Tko su izliječeni oni u bolnicama ili ?

I na kraju da usporedimo Ministarstvo ljubavi koje  je Orwell objasni da se bavi mržnjom. Pa ne može se reći da se u našoj Oceaniji bavi mržnjom , ali širi paniku i sije strah što nije baš onako oličenje ljubavi. Trebalo bi nam  jedno takvo ministarstvo koje bi se bavilo ljubavlju prema građanima koji ne bi bili sutra ucijenjeni obveznim pokusnim cjepivom. I toliko ljubavi barem da cjepivo ne zamjeni dosadašnje e- propusnice. I onako u prolazu da vas podsjetim što je 2009 godine Henry Kissinger rekao : Jednom kada stado prihvati obavezno prinudno cijepljenje, igra je završena.

Realni život je stao a Plenki je to objasnio kao pravi spin majstor da je ovo Novo normalno vrijeme.

Ljudi će vjerovati u ono što im mediji kažu da vjeruju. A još kad direktor farme pohvali medije e to je već uspješna kampanja koja ide po planu..Ako niste pročitajte tu knjigu, imate je online jer ne možete van farme,čini se da sad i prakticirate poprilično Orwellovu farmu.

Na kraju nadam se da ćemo nakon ovoga biti bolji jedni prema drugima bez obzira kojim Oceanijama pripadali. A možda nas ponovo šokira ljudska pohlepa i ne opameti priroda koju ne poštivamo dovoljno. U cijeloj ovoj priči priroda i životinje su došle na svoje jer je ovo bilo vrijeme kad je bio smanjen čovjekov utjecaj na njih jer je većina čovječanstva bilo u svojevrsnoj karanteni.
A poznati meni dragi  Krešimir Mišak kaže da su Orwellova  predviđanja dječji vrtić prema onome što se danas zbiva.

I eto iako me često pa možda i ovaj put zbog ovog komentara ubroje u ekipu teoretičara zavjera neće me iznenaditi . Zavjere su oko nas ali i različitost mišljenja bi trebalo uvažavati a ne nazivati teorijama zavjera. Možda je tobože najnoviji virus korone za kojeg također kažu da nema lijeka, a neki kažu da je virus poznat i prije 60-tih, 80-tih godina pa i 2015 godine. Neki kažu da ima učinkovitih lijekova ali Svjetska zdravstvena organizacija diktira pa onda možda je i ovo sve bila  zavjera?

Moje osobno viđenje globalne situacije u vezi korona virusa koji je skoro pa pravi primjer Orwellove životinjske farme i već poznatog velikog brata.

Komentar sa bloga DNAJE LAMA –  https://dnajelama.wordpress.com/


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika