Podjeli

Degutantno!

Odgovorno tvrdim, a to ću u tekstu i obrazložiti da su jedini politički piromani  predsjednik SNV-a Milorad Pupovac sa svojim NOVOSTIMA i Bulletinima, koji destabiliziraju političku situaciju u Hrvatskoj, a   izdašno su  financirani  iz Proračuna RH.

Napad na 13-godišnjeg dječaka u Vukovaru iz čista mira

U utorak 1. lipnja u 7,30 sati u pekarnici u Ulici dr. Ante Starčevića u Vukovaru muškarac  je fizički  napao maloljetnika zadavši mu udarce palicom  po glavi i tijelu !? Pretučeni  dječak  potražio je liječničku pomoć u NMB Vukovar gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen. Motiv napada bila je zaštitna maska s hrvatskim nacionalnim obilježjima, koju je dječak nosio!

Zar se više neće  moći  ni dijete poslati u pekaru po kruh? Hoće li morati u kupovinu u pratnji policije? Smiju li hrvatska djeca nositi hrvatska obilježja, a da to ne iritira pripadnike srpske nacionalne manjine?

Čekali smo reakciju službene politike, odnosno državnih institucija  u Hrvatskoj i očekivano dočekali da Milorad Pupovac potpuno skine krivnju za taj neljudski i barbarski čin sa srpske nacionalne manjine i prebaci na koga će, nego na Hrvate. Perfidno, kako samo on to znade optužio je ponovno izabranog gradonačelnika Vukovara, za kojeg su između ostalih glasali i pripadnici srpske nacionalne manjine Ivana Penavu i njegov tim.

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/uzivo-pupovac-o-napadu-na-dijete-u-vukovaru-2000503

Dočekali smo da ga optuži za kršenje prava manjina najavom zajedničkih škola,jer posebne škole sa srpskim nastavnim programom  su izvor i osnova nepriznavanja suvereniteta Republike Hrvatske u mjestima sa većinskim srpskim stanovništvom. Djecu se od malena uče i odgajaju  da je to srpski teritorij, da je Domovinski rat bio građanski rat.

A dočekali smo da sebe proglasi zaštitnikom Hrvata u Srbiji!? Samo se ne vidi koga je  to on uspio zaštititi! Trebalo bi pitati Tomislava Žigmanova?

Odvojene škole za srpsku nacionalnu manjinu

Nakon više incidenata, kao na primjer da učenici srpske nacionalne manjine ne poštuju hrvatska obilježja i hrvatsku himnu, razni novinari sjatili su se u Vukovarske škole i poput „potemkinovih sela“ idealizirali stanje u školama.

„Slično je i s povijesti, drugim predmetom čiji sadržaji predstavljaju ključne zalihe nacionalnih identiteta, tako suprotstavljenih u javnosti Vukovara. Voditelj Golub, nastavnik povijesti, kaže da se nastave na hrvatskom i srpskom jeziku razlikuju jedva deset posto. Naravno, nastavnik uvijek može povezati sadržaje, pa kad se uči, naprimjer, Napoleon, može to povezati sa srpskim ustankom“ kaže Golub.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/reportaza-iz-vukovarske-skole-cije-je-ucenike-zbog-ne-dizanja-na-hrvatsku-himnu-prozvao-ivan-penava-foto-20190203

Međutim Braniteljski portal je u više  navrata pisao da se nastavni programi iz novije hrvatske  povijesti,  odnosno velikosrpska agresija u Domovinskom ratu, unatoč tomu  što je prošao moratorij  po Erdutskom sporazumu još 2003.godine, nisu uskladili sa hrvatskim programima, već srpska djeca o Domovinskom ratu uče da je bio građanski rat.

Po Erdutskom sporazumu bio je petogodišnji moratorij na nastavu hrvatske povijesti u odvojenim školama za djecu pripadnike srpske nacionalne manjine 1998-2003. Međutim takva se praksa nastavila do danas iako je Ustavni sud ustanovio da je moratorij istekao.

Vojislav Stanimirović izjavio za večernje novosti 13. lipnja 2013.godine.

“Naša djeca uče prema hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i izučavamo noviju povijest na naš način, drukčiji nego u hrvatskim školama. Izostavili smo poglavlje o Domovinskom ratu, jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat!”

https://www.braniteljski-portal.com/vojislav-stanimirovic-izbacili-smo-domovinski-rat-jer-je-za-nas-to-bio-gradanski-rat

Ustavni sud Republike Hrvatske donio je odluku članak 27.1.točka 1, da su  svi profesori povijesti dužni prenijeti činjenice o Domovinskome ratu svim učenicima u Republici Hrvatskoj u jednakoj mjeri.: U-VIIR-4640/2014, Zagreb, 12. kolovoza 2014.godine, 

Međutim, stvarnost je potpuno drukčija. Profesori koji predaju povijest u odjelima na srpskom jeziku i pismu još uvijek preskaču temu Domovinski rat, a u najboljem slučaju ovom se temom bave samo površno u najkraćim crtama.

Vezano uz udžbenike hrvatske povijesti ima jedan doista bizaran događaj, koji zorno prikazuje razmišljanje srpske nacionalne manjine.

U vrijeme Vlade Zorana Milanovića (2011-2016) ministar obrazovanja Željko Jovanović, poslao je hrvatske školske udžbenike povijesti tadašnjem srpskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću  na uvid, da dokaže kako Srbija nije prikazana kao agresor i okupator , a Srbi kao četnici u hrvatskim školskim udžbenicima povijesti.  Postupak bez presedana, jer Srbija je druga država i nema nikakve ingerencije nad školskim sustavom  u Republici Hrvatskoj

To samo dokazuje da srpska nacionalna manjina nikako ne prihvaća Republiku Hrvatsku  kao svoju državu, a sebe ne vide kao hrvatske državljane.

https://www.braniteljski-portal.com/srpska-nacionalna-manjina-umjesto-domovinskog-rata-u-nastavi-povijesti-uci-djecu-da-je-bio-gradanski-rat-iako-je-jos-2003-istekao-moratorij-na-nastavu-povijesti-po-erdutskom-sporazumu?fbclid=IwAR3GH4TuDSl4jxYB8m2

Šokantno je da je  Braniteljski portal prije par dana,  dobio potvrdu da djeca i dalje uče da je Vukovar srpski grad, tako da ih se od malih nogu odgaja i oblikuje u velikosrpskoj ideologiji i nepoštivanju suvereniteta republike Hrvatske nad Vukovarom i okolnim mjestima sa većinskim srpskim stanovništvom.

U tome sudjeluje cijeli školski kolektiv  na čelu sa ravnateljem  i ostalim nastavnicima koji su izravno ili neizravno dio kolektiva.

https://www.braniteljski-portal.com/sokantno-imamo-dokaz-u-hrvatskom-selu-borovo-djecu-u-o-s-uce-da-crtaju-srpske-zastave-na-simbolu-obrane-vukovara

Nije to samo pogrešna politika SDSS-a i Srpskog narodnog vijeća, već su tu zakazale i institucije hrvatske države.To je totalna nebriga hrvatskih državnih institucija posebnminist

Ali  Milorad Pupovac glavnog krivca našao je u Ivanu Penavi! A koga će drugoga optužiti, neće valjda sebe? Neće ni sebe ni dio srpske manjine , jer Srbi moraju biti žrtve i ući u njegov godišnji Bilten u kojem su Hrvati agresori a Srbi jadni velike žrtve „ustašoidnih“ Hrvata o čemu stalno pišu njegove Novosti. Za njih su svi Hrvati ustaše a Hrvatska je  po novinaru Novosti Borisu Dežuloviću ; „Paradržavica, mala pizdunska zajednici općina točno po mjeri svojih malih, pizdunskih ustaša

Ne antifašizmu! – Portal Novosti

Pupovaci njegove Novosti, Republiku Hrvatsku proglasili sljednicom NDH i izjednačili velikosrpskog agresora i hrvatsku žrtvu

„Nesretna se, frustrirana Nezavisna Država Hrvatska zarobljena u tijelu Republike Hrvatske muči evo već gotovo trideset godina“ kaže Dežulović

Eto i to pitanje, da su Srbi u Hrvatskoj žrtve ustašoidnih Hrvata, Milorad Pupovac vješto i perfidno je  ubacio u odgovor na novinarsko pitanje o prijedlogu Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o izmještanju proslave Oluje u Glinu. Tek kada je Pupovac rekao da skupa sa Olujom treba obilježiti i 80 obljetnicu stradanja Srba u NDH, kada su ustaše pozvali Srbe u crkvu u Glini1941. godine, i onda je zapalili, postalo mi je jasno zbog čega je Predsjednik Milanović predložio baš Glinu!

„Poglavniče! Upravo sam dobio viest da su u Glini ustaše streljale 260 Srba bez ikakve istrage ili suda. Znam da su Srbi u ovih dvadeset godina svoje vladavine počinili ozbiljne zločine. Ali ipak nalazim da je moja biskupska dužnost da dignem glas i kažem da katolički moral to ne dozvoljava; zato vas molim da poduzmete najhitnije mjere na čitavoj teritoriji NDH da nijedan Srbin ne bude ubijen dok njegova krivica ne bude dokazana tako da bude očigledno da on zaslužuje smrt. Inače ne možemo računati na blagoslov neba, bez kojeg smo prokleti. Nadam se da nećete zamjeriti zbog mojih otvorenih riječi“

(Pismo Bl.Alojzija Stepinca, dr. Anti Paveliću, od 14. svibnja  1941.godine)

 

Milorad Pupovac je doslovno pozvao sav državni i crkveni vrh Hrvatske, odnosno kardinala Bozanića da sudjeluju u komemoraciji  rekavši:nećete valjda dozvoliti  budem ja sam na komemoraciji i da Patrijarh bude sam!?

Time je ustvari povukao paralelu između hrvatskih žrtava u Glini za vrijeme velikosrpske agresije u Domovinskom ratu 1991-1995.godine  i ustaškog zločina nad srpskim stanovništvom u 2.svjetskom ratu 1941.godine,  proglasivši sadašnju Hrvatsku nasljednicom NDH! Vrhunski perfidno, točno po Vučićevoj  prevarantskoj političkoj doktrini!

A anacionalni Predsjednik države i Premijer sluganski će poslušati Milorada Pupovca i dopustiti da on ustvari upravlja državnim procesima u Hrvatskoj, da kao Vučićeva produžena ruka provodi Memorandum SANU 2 o totalnom izjednačavanju krivnje Hrvatske, koja je bila napadnuta, sa velikosrpskim napadačem, koji sve više od agresora postaje žrtvom i to žrtvom rata koji je sam izazvao i započeo!?

Gdje su zastupnici u Hrvatskom Saboru kao najvišoj predstavničkoj instituciji hrvatskog naroda?

Gdje su hrvatski povjesničari, akademici, generali i intelektualci?

Zar će dopustiti da se Republika Hrvatska baš na  ovakav očito smišljeni i perfidan način blati i ponižava!?

Lili Benčik/hrvatskepravice


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika