Podjeli

Draga braću Hrvati pročitajte program ovog događanja u Korčuli na koji ću se osvrnuti u ovom tekstu.

Ovogodišnji 6. Korčula After Party bit će s jedne strane posvećen velikim godišnjicama, a s druge aktualnim društvenim i ekonomskim odnosima, stanovanja, zdravstva, urbanizma i turizma.

  1. je godišnjica rođenja Miroslava Krleže i idealna je prilika za razgovor o odnosu između njega i Tita. 80. je godišnjica bitaka na Neretvi i Sutjesci te 1943. u cjelini, koja je promijenila tok Drugog svjetskog rata i u kojoj je stvorena socijalistička Jugoslavija.

Na koncu, 30. je godišnjica splitskog Feral Tribunea, tjednika koji je sačuvao savjest društva i održao živim kulturne i ljudske veze u vrijeme rata.

18.00: “30. godišnjica Feral Tribune-a: vrijeme, ljudi, kontekst i značenje društvenog i novinarskog otpora”. Sudjeluju: Viktor Ivančić, Heni Erceg, Igor Lasić i Dragan Markovina.

19.00: “80. godišnjica velikih i presudnih bitaka na Neretvi i Sutjesci”. Ivo Goldstein

20.00: “Razgovor s Lordanom Zafranovićem: trilogija o Drugom svjetskom ratu: Okupacija u 26 slika, Pad Italije i Večernja zvona. Testament, Tito u Zagrebu i Krv i pepeo Jasenovca, uz projekciju filma ‘Okupacija u 26 slika’.

18.00: Urbano planiranje: javni i privatni interes: Tea Truta

19.00: Lokalna i zelena javna nabava hrane u Zagrebu: Branko Ančić

20.00: Sudbina javnog zdravstva u Hrvatskoj: razgovor Toni Prug i Nataša Škaričić

21:00: Korčula Bernarda Bernardija i Berislava Kalogjere: Sonja Leboš

22:00: Tribina: “Javna, opća i privatna bogatstva: sukobi i suživot”: Toni Prug, Nataša Škaričić, Branko Ančić, Tea Truta, Sonja Leboš

18.00: Hamlet: onaj koji je uvijek ono što bi mogao biti, a ne tek ono što jeste: Zlatko Paković

19.00: 80. godišnjica 1943.: godine: Neretva, Sutjeska, Vis, AVNOJ, partizanke u NOB-u’: Dubravka Stojanović, Ivo Goldstein, Ivan Čolović, Ivana Pantelić, Boris Buden, Dragan Markovina

20.00: ‘Antikomunistički revizionizam’: Boris Buden

21.00 : ‘Tito i Krleža: odnos koji je odredio našu modernost’: Zlatko Paković, Damir Pilić, Vuk Perišić, Dragan Markovina.

22.00: ‘KaP: Prva petoljetka, dokumentarna reportaža: Brankica Drašković

Gledajući sadržaj, ovog opskurnog skupa u Korčuli moram reći da sam kao Hrvat i Korčulanin ostao konsterniran. Jednostavno ne vjerujem da se u mome gradu može odvijati ovako nešto u 21. stoljeću. Ne samo primitivno, uvredljivo i mahnito, već je ovo događanje izvan svakog doticaja s vremenom i prostorom u kojemu živimo.

Idem redom, ali napominjem da me uopće ne zanima koje osobe vode korčulansku udrugu „Kap“ i slične njima, jer kao kršćanin katolik ne kritiziram osobe, već razotkrivam njihova (ne)djela i goste u njihovim lažnim „kaputima“ i jalovim plodovima koje zasipaju oko sebe.

Najzvučniji gosti su svakako povjesničari doktori Ivo Goldstein i Dragan Markovina, a tu su nezaobilazni Damir Pilić, Vuk Perišić, Boris Buden, Viktor Ivančić, Lordan Zafranović i drugi. Uz navedene sudionike nameće se pitanje tko su oni uopće u javnome životu ovoga naroda? Kakav je njihov doprinos kulturi znanosti i uopće javnome životu Hrvatske? Naravno ništa poseban jer svojim radom i djelovanjem kao po nekome zadatku uporno i revno služe anglo masonskoj agendi pumpanja nekog budalastog i lažnog krimena hrvatskome narodu i pojedincima negirajući smisao postojanja hrvatske Države. Tako Markovina zavodi javnost godinama da je nekakav Jugoslaven, što se u javnosti doživljava smiješno i infantilno, kao da netko za sebe govori da je „Austrougar“ ili da neki Dubrovčanin izjavi da je „Republikanac.“

Dakle takvi stavovi su u potpunosti usuglašeni s očekivanjima anglo masonskog bratstva koje stotinama godina svađa i razara identitet naroda na ovim prostorima unificirajući ih malo Lotarinškom Austrougarskom, potom Setton – Watsonovom Jugoslavijom integrirajući slavenske narode u dvije tvorevine. Čehoslovačku i Jugoslaviju. Markovini bi lakše bilo izaći iz ormara priznajući kako služi toj i takvoj masonskoj agendi, nego nam brljati o nekakvom jugoslavenstvu koje je svima pomalo danas prohujalo. A što se tiče povjesničara Ive Goldsteina on revno svojim budalastim knjigama nastavlja mantru svoga oca tovariti na leđa hrvatskog naroda neki fašizam, tražeći po hrvatskoj ustaše ma gdje oni bili. Njemu su bratija iz židovske lože B’nai B’rith vjerojatno dali specijalne Carl Zeissove naočale s kojima čovjek na daljinu odmah vidi sve ustaše uokolo sebe dok hoda Zagrebom i Hrvatskom. To je doktoru Ivi, zvanom drobilica velika prednost jer može nesmetano identificirati koliko se ustaša u svakome trenu kreće u njegovoj blizini. U odnosu na doba Drugoga rata taj broj se po Goldsteinima drastično povećao, tako da je naš Ivo za dan dva sklepesao knjigu o hrvatskom neoustaštvu a koja bi nama morskima bila odlična za radnje oko gradela punih sardela.

Ostaje nam iščekivati koliko će Ivo Goldstein kada dođe u Korčulu identificirati korčulanskih ustaša i što će vidjeti svojim specijalnim antifašističkim naočalama. Ali ovom prigodom poručujem uglednom doktoru povijesti da dolazi u grad koji u Hrvatskoj uz najveći postotak vjernika nazočnih na misama, baštini i jedan zanimljiv rekord a to je da se Korčula ispred svih hrvatskih gradova može pohvaliti s najduljim periodom vladavine „Narodnjaka“ kasnije Pravaša pod vodstvom Rafaela Arnerija, a poslije njih imamo lidera HSS Nadana Sarnečića koji je održavao hrvatski identitet istočnog dijela otoka Korčule i samog grada a kojeg su Jugoslavenske kraljevske vlasti progonile i zatvarale. No i Titova Jugoslavija ga je ponižavala i građanska prava poslije rata mu oduzela.

Ali svakako sam se ponajviše nasmijao vidjevši na spisku gostiju novinarku, Heni Erceg, koja je devedesetih pripadala reprezentaciji „Ferala“ u ruganju braniteljima dok su krvarili braneći Hrvatsku od masonskog srpskog fašizma. Stoga se pitam, a znajući da CK trećerazredne korčulanske masonerije slaže sadržaj ovog skupa, – kako bi bilo da umjesto minorne i nevažne H. Erceg na skup iduće godine korčulanska udruga „Kap“ počisti ispred svog dvorišta pozivajući novinare iz svog grada, budući da nam tu hodaju domaće snage poput Korčulanke Ivane Petrović, Đura Tomljenovića, potom Sendre Poše Đurin, koja je u najtežim godinama bila dopisnica Hrvatskog radija iz Beča, a tu je i dugogodišnji novinar Hrvatskog radija Ivan Žaknić uz Dariju Brnović koja je bila urednica portala Nove tv.

Ali ne, našim Korčulanima iz udruge Kap milija je Heni Erceg jer zamislite, ona je bila dio masonskog Ferala i zna kako se feralova bratija mukotrpno borila za veću nakladu gledajući gdje ima neki stan u prvom zagrebačkom „prstenu.“

Ali uz medijsku priču Korčulanima i braniteljima će udruga „Kap“ priuštiti i vrhunsko ruganje evocirajući bitke sa „Sutjeske“ i „Neretve.“ Tu će se cendrati i dozivati masonsko komunističko vojno krilo partizane u koje su bili zavedeni brojni domoljubi s otoka i iz grada Korčule. Naravno da moram napomenuti kako je svaki partizan gdje je nagazila fašistička talijanska čizma imao razloga i opravdanje ići u partizane, ali nije se mogao suprotstaviti perfidnoj ideologizaciji svojih postrojbi diljem čitavog Balkana. Tito je jednostavno težio svoje ratnike regrutirati u Komunističku partiju i to je bio vrhunski masonski projekt koji je jamčio poslijeratno stvaranje druge Jugoslavije i tu suprotstavljanja nije smjelo biti.

Naravno da su brojni partizani tada bili razočarani, ali su morali podnositi uspostavljanje Jugoslavije i gašenje države Hrvatske.

Nitko se nije tada niti usudio gunđati da ta tvorevina nije imala jedinstvenu teritorijalnu, lingvističku, kulturološku i religioznu podlogu što uljuđeni svijet uvažava kao osnovu za stvaranje države. Ali kada anglo masonerija negdje kuha svoj okupacijski kupus onda u pravilu sav tzv. demokratski svijet uredno šuti i odobrava. Licemjerje do nebesa.

Eto tako nam ovaj nepotrebni korčulanski skup plasira ruganje drugoj skupini Korčulana, nakon maltretiranja jadnog Josipa degl’ Ivellia garnira još jednu partiju ruganja gdje se taj s Brača zalutali zmaj došao u Korčulu iživljavati nad vjernicima i njima najvećem hrvatskom svećenika ratniku – Korčulaninu A. Rozanoviću. Ovim programom gdje se cendra za partizanima, nekakvom Neretvom i Sutjeskom koje su stvarale TOTALITARNU državu ušlo se u zonu mahnitog ponašanja rugajući se Korčulanima braniteljima i njihovim časnicima u Obrambenom Domovinskome ratu. Jer ispada da su korčulanski časnici Željko Seretinek, Marko Mišo Mujan, Tonči Gatti, Mladen Gojun, Mirko Duhović, Maki Skokandić, Tomislav Katić i Dragan Ugrina bili četiri i više godina neki statisti ili šetači po Korčuli, Pelješcu i ostalim bojištima u nekom dogovorenom ratu. Naravno da se kroz poglavito bližu povijest svi ratovi planiraju i dogovaraju, ali gospodo draga ISHOD globalistički okultisti ne dogovaraju i drže konca na visokim ezoterijskim skrivenim razinama. To znači da se treba razumjeti to jednako kao u grupnom ili individualnom sportu kada treniraš da možeš lako izgubiti trening utakmicu, ili biti nokautiran.

Zar te geopolitičke treninge i namještene ratove nisu odigrali Sjeverna i Južna Koreja, Indija i Pakistan, Irak i Iran a Turska i Grčka da ne govorimo? Pa što su ti kreatori okultnih ratova uradili jednoj Njemačkoj, Francuskoj i susjednoj Italiji. Oslobodili ih nekakvog petogodišnjeg Hitlerovog fašizma i danas u tim državama ostaše u svojim okupatorskim vojnim bazama kontrolirajući i namećući Europi tihi ponor, kako gospodarski tako i društveni kaos. Nijemcima uzdižu renesansnog iluminata A. Durera i okultistu J.W. Goethea sa svojim sotonskim Faustom, kao da Nijemci domoljubi i kršćani ne znaju o kakvim se bezbožnim osobama i djelima tu radi.

Jednako će nama korčulanski gosti veličati zadnjičara Krležu i okultistu Tita – potomka nekog poljskog ili europskog kabaliste, a kao da su oni narodu Hrvatskom išta značili? Da značili su svojim slobodno zidarskim nalogodavcima baš puno stvarajući im i čuvajući njihovu omiljenu balkansku koloniju Jugoslaviju od čega plodove kusamo i danas.

Stoga se ovaj naraštaj mora upitati na koji način poštuje ili se ruga navedenim ljudima koji tu danas hodaju po Korčuli među nama, sjede do nas u kafićima i tko su uopće oni za nas Korčulane? Je l’ se neki gradonačelnik sjetio iste pozvati na Dan grada Korčule da samo sjede u prvome redu bez ikakvih posebnih počasti? Naravno da nije jer su oni valjda ovome naraštaju neki ustaše, nacionalisti ili što im mediji poput „Ferala“ i sličnih današnjih portala nisu pisali. Ali to što su svoje znanje, živote i trud stavili na oltar Domovine današnju generaciju baš briga. Mantra se o Sutjesci, Neretvi i partizanima koji su stvorili vojsku protiv koje su se hrvatski branitelji morali boriti diljem Domovine.

Pa gospodo stvarno ste pretjerali i slobodno poručite korifejima masonskim da im više nećete ubuduće odrađivati njihovu zmijsku agendu, već se suobličiti s današnjom stvarnošću poštujući u konačnici svoje očeve, majke, ujake, stričeve i prijatelje koji su se na i u Korčuli pridružili zajedničkoj borbi protiv JNA i masonskog četništva koje je napalo našu legitimno proglašenu Hrvatsku.

Smiljan Strihić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika