Podjeli

……HDZ je na velikom ispitu, a Andrej Plenković, svjestan pritisaka i ucjena koje će sigurno uslijediti kao sastavni dio ataka  na ovu krhku, neprincipijelnu većinu, može se pokazati kao državnik ili pokojnik. Može se pokazati kao državnik, kao onda kada je svojevremeno  hrabro pozvao tajnicu da pripremi dokument za razrješenje Mostovih ministara, ili može biti pokojnik ukoliko pristane na ucjene koje zapravo idu prema destabilizaciji hrvatske države……..

U Domovinskom ratu, kada su komunisti, četnici, neojugoslaveni i  velikosrbi ponovo pokušali zločinima, logorima i masovnim ubojstvima, spriječiti hrvatski narod da stvori svoju državu po istoj matrici kako su to radili 1941., probudila se hrvatska nacija i s oduševljenjem prihvatila Tuđmanovu vizionarsku  ideju borbe za vlastitu hrvatsku državu. Gotovo svi su bili spremni dati svoje živote za dom i domovinu, i mnogi su to djelatno dokazali stavljajući svoj život na oltar domovine. U toj borbi, pozdrav “Za dom spremni” nije bio ni ustaški, ni fašistički, ni nacistički nego antifašistički, jer su se hrvatski mladi branitelji borili za demokratsku, slobodnu Hrvatsku, a ne za obnovu fašizma niti bilo kakvu obnovu antidemokratskog, diktatorskog ili zločinačkog režima. Borili su se protiv diktatorske Jugoslavije koja je trebala pregaziti Hrvatsku i pretvoriti se  u Veliku Srbiju, kako bi svi Srbi živjeli u svojoj državi!

Hrvatska vojska uključujući i HOS, bili su istinski antifašisti, jer su se borili protiv četništva i crvenog fašizma koji je i nakon II. svjetskog rata masovnim pogubljenjima i logorima u klasičnom genocidnom pohodu pokušao izbrisati hrvatski narod s lica zemlje. Dakle, ciljevi borbe hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, koji suna kraju i ostvareni, bila je višestranačka demokratska Hrvatska utemeljena na ljudskim, demokratskim, vjerskim i drugim slobodama i pravima. Do tih ciljeva nije se dolazilo kao u nacizmu i fašizmu, masovnim zločinima! HOS-ovci, kao elitni dio hrvatskih branitelja, koji su pozdrav „Za dom spremni“ stavili u svoj ratni grb, nisu činili pojedinačne, a kamoli masovne zločine. Za razliku od onih protiv kojih su se borili, a koji su kreatori i izvršitelji masovnih zločina u Srebrenici Srebrenicu i Ovčaru!? Dakle, nedopustivo je pozdrav “Za dom spremni” iz Domovinskog rata izjednačavati s pozdravom “Za poglavnika i dom spremni” iz NDH. Hrvatski  narod se nije borio da obnovi fašističku i ne demokratsku državu nego se borio za svoju demokratskuslobodu koju je ostvario.

„Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima“, preporučilo je Vladi Republike Hrvatske , da se samo u izuzetnim prigodama može dozvoliti upotreba pozdrava “Za dom spremni” u HOS-ovom grbu i to na komemoracijama i grobljima uz odgovarajuće dozvole državnih tijela. Protivnici slobode hrvatskog naroda i takvu krajnje uvredljivu restrikciju eventualnog prava upotrebe pozdrava “Za dom spremni” na grobljima i komemoracijama žestoko su napali tražeći da se i sa grobova skine pozdrav “Za dom spremni”, jer je on navodno ustaški, fašistički pa i nacistički. U tom kontekstu predsjednik Milanović je zahtijevao da se HOS-ova nadgrobna spomen ploča baci na smetlište!

Za razliku od pozdrava “Za dom spremni” prema kojem se „Povjerenstvo“ ne odnosi s dužnom pažnjom oslanjajući se na povijesne znanosti, uvažavajući istinu da je taj pozdrav  u različitim razdobljima hrvatske povijesti imao različiti sadržaj i značenje,„Povjerenstvo“ pravi drugu katastrofalnu pogrešku, jer diferencira zvijezdu petokraku i prema njoj se odnosi na vrlo različit način u različitim razdobljima hrvatske povijesti. Povjerenstvo zvijezdu petokraku bez ikakvih ograda karakterizira kao antifašistički pozitivni simbol za vrijeme II. svjetskog rata prešućujući činjenicu da se radilo o Titovom komunističkom pokretu koji je na kraju završio stvaranjem totalitarne i diktatorske  Jugoslavije u kojoj je hrvatski narod izvukao najdeblji kraj u svakom smislu. U odnosu na komunističke zločine Titove JNA i na kraju II. svjetskog rata  koji su bili daleko brojniji od ustaško- fašističkih, ali i daleko okrutniji, „Povjerenstvo“ rehabilitira crvenu zvijezdu petokraku, a onda i titoistički diktatorski sustav kao manje zlo od ustaškog sustava. „Povjerenstvo“ ustvari prihvaća veliku podvalu i potvrđuje velikosrpsko komunističke krivotvorine o povijesti hrvatskog naroda, jer ne želi prihvatiti istinu o borbi hrvatskog naroda za svoju slobodu. Ono ne razlikuje težnje hrvatskog naroda za vlastitom državom, ono ne osjeti bilo hrvatskog naroda kako su ga osjećali Stepinac i Tuđman! Ono bez ostatka prihvaća komunističku srpsku lažnu povijest o II. svjetskom ratu bez ikakvih ograda te na posredan način ustvari lustrira i Franju Tuđmana i Alojzija Stepinca. Na taj način se rehabilitira komunizam i titoistička zločinačka diktatura i prikazuje se kao navodno manje zlo od fašističkog totalitarizma.

Povjerenstvo je prihvatilo da se crvena zvijezda petokraka različito vrednuje  u povijesti ne samo kao simbol zločinačkog komunističkog nego i kao simbol hrvatskog antifašizma, što se duboko u svojoj biti nikako ne da izmiriti. Međutim, isti takav odnos nema prema upotrebi pozdrava „Za dom spremni“ u vrijeme NDH i u Domovinskom ratu.

Točno je da je pozdrav “Za dom spremni” odnosno pozdrav “Za poglavnika i dom spremni” bio službeni pozdrav u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i ustaškom pokretu i da je zbog rasnih zakona i zločina kompromitiran. Međutim, istina je da je taj pozdrav za vrijeme domovinskog rata rehabilitiran i da nije bio fašistički pozdrav nego domoljubni pozdrav upravo u borbi protiv komunističkog i četničkog fašizma. U Domovinskom ratu nije bilo ustaša, pa je onda kristalno jasno da se HOS-ov pozdrav „Za dom spremni“ ne može zvati ustaškim, nego braniteljskim hrvatskim pozdravom, što je jedino moguće i logično  ako se ima imalo zdrave pameti. Tretiranje pozdrava “Za dom spremni” u Domovinskom ratu kao ustaškog i fašističkog pozdrava najveća je uvreda hrvatskim braniteljima. To je prihvaćanje velikosrpske promidžbe koja svaku borbu za hrvatsku državu proglašava ustaškom i fašističkom. Pokušaj da se pozdrav “Za dom spremni” legalizira samo na groblju, uz posebne dozvole i u iznimnim situacijama, odnosno ne priznavanje činjenice da se radi o potpunom novom domoljubnom pozdravu koji je nastao u Domovinskom ratu i korišten je u izuzetno složenim okolnostima opstanka ili nestanka hrvatske nacije, najveća je opasnost za hrvatsku državu i hrvatski narod.

Zakonskom lustracijom HOS-.ovog pozdrava „Za dom spremni“, a na takvom zakonu koji će biti upućen u saborsku proceduru se ozbiljno radi na inicijativu Židovske općine i Milorada Pupovca, zapravo će se lustrirati živo tkivo Domovinskog rata. I tako komadić po komadić, otkidanjem od tkiva cjelovite istine Hrvatskoj prijeti opasnost da ostane na ZAVNOH-ovskim temeljima iz Šeksovog Božićnog Ustava. Lustracijom HOS-a i njihovog braniteljskog pozdrava bit će lustrirani i Tuđman i Stepinac što je konačan cilj ove mentalnokomunističke bulumente koja je na čelu s Milanovićem izabrala recentni trenutak obračuna s Domovinskim ratom, ali i s HDZ-om koji bi trebao biti čuvar Tuđmana, Stepinca i svetosti Domovinskog rata.

HDZ je na velikom ispitu, a Andrej Plenković, svjestan pritisaka i ucjena koje će sigurno uslijediti kao sastavni dio ataka  na ovu krhku, neprincipijelnu većinu, može se pokazati kao državnik ili pokojnik. Može se pokazati kao državnik, kao onda kada je svojevremeno hrabro pozvao tajnicu da pripremi dokument za razrješenje Mostovih ministara, ili može biti pokojnik ukoliko pristane na ucjene koje zapravo idu prema destabilizaciji hrvatske države.Može biti državnik jedino ako stane u obranu HOS-ovog braniteljskog pozdrava „Za dom spremni“, jer tim će činom braniti i svetost Domovinskog rata koji je jedini pravi temelj na kojemu stoji naša Domovina. Ako želi biti novi Tuđman, mora se postaviti Tuđmanovski!?

Na kraju treba postaviti ključno pitanje Andreju Plenkoviću i desnim oporbenim zastupnicima. Zašto još nitko nije u saborsku proceduru pustio uređen zakon „Lex Tito“ kojim bi se zabranile sve manifestacije, imena ulica i trgova, imena brodica i sve ono čime se veliča zločinac Tito i njegova propala diktatorska tvorevina Jugoslavija? Za donošenje takvog zakona ima cijela hrpetina vjerodostojnih dokaza, međunarodnih rezolucija, naših deklaracija, a konačno i Kusićevo „Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima“, dalo je preporuke da se glede svih režima predlažu zakonski i podzakonski akti uz obvezatnu javnu raspravu. Jesmo li mi imali javnu raspravu o mogućem zakonu „Lex Tito“? Nismo!Ali imamo i imat ćemo raspravu o „Lex HOS“, a kako stvari stoje mogli bi imati i zakon o zabrani braniteljskog pozdrava „Za dom spremni“!?Naravno, pobjednički će nam se u lice cerekati kojekakve „radničke fronte“ s legalnom crvenom zvijezdom na čelu!?

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika