Podjeli

Kad je nema tome dugo ukinut hrvatski tjednik “Hrvatsko slovo“ gotovo nitko nije protestirao, a za većinu i hrvatskih intelektualaca, ali i hrvatskih branitelja taj je skandal prošao kao voda ispod savskog mosta.

Gradonačelnik Grada Zagreba malom i skromnom uredništvu ukinuo je radne prostore, a ministrica kulture i medija zatvorila „financijsku pipu“.

Tada smo uz ostalo objavili – Ako ste ukinuli Hrvatsko slovo, ukinite i srpske Novosti, koje iz broja u broj pljuju i bljuju po svemu što hrvatski diše, a koje obilno financira hrvatska država.

I što se dogodilo? Ništa!

„Slova“ nema, a Pupovčeve Novosti idu dalje.

Naime, sada je objavljena i Odluka o raspodjeli sredstava iz Državnog proračuna RH za potrebe nacionalnih manjina, koje će ove godine ukupno dobiti preko 50 milijuna kuna (deset posto više nego lani!). Od toga naravno najviše ide na račun Pupovčeva Srpskog narodnog vijeća. Tako će među ostalim Hrvati ponovno obilo financirati  i  tzv. samostalni (sic!) srpski tjednik Novosti s 4 milijuna kuna, dok je Hrvatsko slovo primjera radi u „najboljim danima“ financirano s jedva deset puta manje financijskih sredstava!

U sklopu ovog tjednika objavljuje se i „dodatak“ (kao što primjerice drugi listovi objavljuju križaljke) s nazivom Privrednik, za što će  hrvatska država izdvojiti još dodatnih 300.000 kuna, a za još jedan podlistak Nada – 200.000!

Nekakav srpski novinarski list Izvor ove će se godine financirati s 490.000 kuna, dok će za dva (2) broja Arhiva Srba u Hrvatskoj u nakladi od 250 primjeraka naša država platiti  Srpskom narodnom vijeću čak 800.000 kuna!

Hrvatska država će ove godine SNV-u financirati i druge  „kulturne manifestacije“ (baš tako piše u izvješću) kao što su Dan proboja jasenovačkih logoraša (45.000 kuna), Dan ustanka u Srbu ( (70.000),  Dan sjećanja na Jadovno 1941. s 50.000 kuna i tako redom.

Sve ukupno samo od hrvatske države za Pupovčeve tzv. „kulturne aktivnosti“  bit će izdvojeno 13.603.000 kuna!

A vi hrvatski intelektualci, branitelji i tzv. desničari i dalje šutite i pitajte se –  koliko financijskih sredstava Republika Srbija i Republika Srpska  izdvajaju godišnje za „kulturu“ Hrvata, od Beograda do Banja Luke!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika