Podjeli

Vučemilović i Kujundžić: Kriminal u Hrvatskom teniskom savezu

Zastupnica Vesna Vučemilović i zastupnik Ante Kujundžić, nakon što su krajem prošle godine najavili da će istražiti korupciju u Hrvatskom teniskom savezu, danas su na tiskovnoj konferenciji u Hrvatskom saboru izvijestili javnost o svom napretku.

„Dobili smo odgovor od Hrvatskog olimpijskog odbora, jedne od četiri krovne sportske organizacije, u kojem su potvrđene naše tvrdnje. Naime četiri izbornika tenisača mlađih dobnih kategorija su protupravno ostvarila ne pripadajuću materijalnu koristi lažirajući dokumente uz pomoć Hrvatsko teniskog saveza.

Konkretno, radi se od 1330 eura mjesečno svakom od četiri izbornika. Na godišnjoj razini to iznosi preko 60.000 eura poreznih obveznika iz državnog proračuna. Prema nama dostupnim podacima ovo je trajalo preko 5 godina što znači da je ovime državni proračun oštećen za više od 300.000,00 eura.

Sukladno pozitivnim zakonskim propisima u RH nakon što sam dobila ove informacije jučer sam o ovom predmetu izvijestila Državno odvjetništvo te očekujem pokretanje izvida.

O svemu je izvještena Državna revizija kao i nadležno ministarstvo u čijoj je nadležnosti i sportska inspekcija.

Ovim putem želim se zahvaliti Hrvatskom olimpijskom odboru koji je promptno reagirao i najavio stručni nadzor u Hrvatskom teniskom savezu.

Nažalost isto ne mogu reći i za nadležno ministarstvo u čijem je sastavu sportska inspekcija od koje nemamo povratni odgovor.

Ne bi me čudilo da HDZ-ova ministrica Brnjac čuva leđa svojoj stranačkoj kolegici, nekad saborskoj zastupnici HDZ-a, a danas predsjednici Hrvatskog teniskog saveza Nikolini Babić.

Dok djeca u Slavoniji treniraju u hladnim dvoranama, dok u Dalmaciji nemamo nijednu dvoranu sa brzom podlogom, Hrvatski teniski savez razmišlja samo kako priskrbiti prihode ljudima koji su im bliski.

Državni prvak u kategoriji do 12 godini u Vinkovcima trenira u dvorani koja se ne grije, državni viceprvak i viceprvakinja u istoj kategoriji trenira u Osijeku u ledenoj dvorani bez grijanja.

Dok nasljednici jednog Marina Čilića i Donne Vekić treniraju poput malih spartanaca, predsjednica teniskog saveza Nikolina Babić ljetuje u Meksiku na račun poreznih obveznika i smišlja način kako priskrbiti 1330 eura mjesečno ljudima koji su joj bliski.

Sve se to odvija pod nadzorom i dopredsjednika Hrvatskog teniskog savez Borisa Vujčića, guvernera HNB-a.

Očekujemo od DORH-a da čim prije pokrene izvide o ovom kriminalu.

Nažalost HTS nije jedini sportski savez u koje ima nepravilnosti, stoga kao predsjednica jedinog saborskog odbora koji je nadležan za sport pozivam predstavnike i drugih sportskih saveza da mi se slobodno jave sa situacijama u svojim sportskim savezima.„

 

LINK: https://youtu.be/PkoIC6etLDo?si=dFS1yLMfSHZy2fSV 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika