Podjeli

Primus inter pares oportunista, naš vrli premijer vodi ovu državu na način da cilj ne bira sredstva, a cilj je vlastito koristoljublje. Kako je prvi među jednakima on odlučuje o vođenju države, rekonstrukciji vlade i upravljanju svim segmentima Lijepe naše domovine. Hvali se kako nam je lijepo, kako dobro živimo (samo to ne znamo). Pa zašto onda narod štrajka, iseljava, traži svoja zakonima utvrđena prava, kad nam teče med i mlijeko.

U vrijeme njegove vlade iselilo je više ljudi nego za vrijeme svih prethodnih, a on se i dalje busa u prsa i sam sebe diže na pijedestal pravednika i istinskog domoljuba. Po njemu ostvarili: rast BDP-a, povećanje plaća i mirovina, smanjili državno dugovanje i nezaposlenost, a gle čuda standard građana RH sve je niži, sve je više osiromašenih, poniženih i obespravljenih.
Smijenio je pola vlade, pa kaže kako je to normalno u razvijenim demokracijama. Doduše, Lovro je kao podnio ostavku zbog afera, ali ostaje zastupnik u Saboru. Lijepa kazna. Ne zanima me njegova smjena, farsa koja će biti od njegovog eventualnog suđenja, već da odmah vrati otuđena sredstva i da bude do kraja života izbačen i na marginama društva.

U suprotnom moći će nastaviti s mirom sudjelovati u korupcijskim aferama, bez da bude pod povećalom javnosti. Ništa, moj Plenki, ama baš ništa nisi ostvario od predizbornih obećanja. Stanje nam se pretvorilo iz lošeg u još gore. I to je tvoje umijeće, treba to znati.
Niti jedno ministarstvo vođeno oportunistima nije ostvarilo obećanja dana prije izbora, već su svakodnevno opterećena brojnim aferama. I zato smjena pojedinih ministara nema smisla dok Plenki sam sebe ne smijeni.

Pa ako pojedini nisu bili sposobni voditi svoje resore zbog egoističnih stavova i koristoljublja, kako će zastupati hrvatske nacionalne interese u Saboru, mjestu gdje nemaju nikakve odgovornosti, osim da dižu ruke za nebulozne i neučinkovite zakone, koje im dostavljaju vladini kvazi stručnjaci, koji se inače ne primjenjuju, osim u korist povlaštenih i na štetu ostalog naroda.
Neka nam Šuica kaže što je učinila za RH u proteklom mandatu EU zastupnika, koji su to njezini prijedlozi donijeli boljitak Hrvatskim građanima, neće nam ni sa Sunčanom svanuti sunce.
U se, na se i za sebe, parola je kojom se vodi ova garnitura HDZ-a. Nema kod njih kritike, a pogotovo ne samokritike, jer sve što rade idealno je, nepogrešivo i svrsishodno. Koje licemjerstvo i ponižavanje građana RH. Svi su se oni obogatili, situirali sebe i svoja buduća pokoljenja, problem je u tome što su to učinili otuđenjem naše imovine, aferama, korupcijom na naš račun.

Stoga, previše smo izigrani od dosad vladajućih struktura, moramo ih maknuti na slijedećim izborima, jer u protivnom ne ćemo imati državu, a još manje ćemo imati ljude, koji bi dostojanstveno i časno obitavali, u još uvijek LIJEPOJ NAŠOJ.

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika