Podjeli

…..Ali što ćemo danas? Bandića više nema! A stavovi kojekakvih „višnjevki i višnjevaca“ se ne mijenjaju. Imaju definiran stav i vjerujte, neće proliti ni kapi znoja da malo pažljivije proguglaju Davora Filipovića….

Evo kako vrsna „analitičarka“ i novinarka Višnja Starešina piše o nadolazećim izborima za gradonačelnika Zagreba i pri tom ističe svoje favorite Joška Klisovića i Tomislava Tomaševića. Njen sud u Davoru Filipoviću je definiran, zabetoniran, a jedino ostaje nepoznato temeljem kojih analiza i kriterija.

„Sljedećih će se tjedana vidjeti hoće li to biti neki novi ‘neovisni’ kandidat koji bi Bandićevo nasljeđe u Zagrebu trebao donekle promijeniti i prilagoditi za sljedeću etapu? Ili će se promjene osloniti na postojeće, institucionalno najjače stranke kao najjednostavnije i najmanje riskatno rješenje“?

Piše Višnja Starešina! Inače, piše se riskantno, a ne riskatno, ali eto događa se i HKV portalu koji tako puno drži do hrvatskog pravopisa i koji je iz nekog „nepoznatog“ razloga toliko nesklon HDZ-u, pa im je Višnja Starešina kao ugledna novinarka došla kao kec na desetku i postala udarni malj njihove uređivačke politike. Najeksponiraniji kolumnist na HKV portalu, Javor Novak, isijava mržnju prema HDZ-u, a moja malenkost je jednostavnim cenzurističkim rezom brutalno udaljena s tog portala samo zato što sam argumentirano bio protiv Miroslava Škore i njegovog medijskog maga koji je pravomoćno osuđen, jer je prostitutke plaćao cocainom.

Višnja Starešina nastavlja:

„U tom slučaju jačaju izborni izgledi SDP-ova Joška Klisovića. Jer antibandićevske opcije i kandidati (uključujući tu i najozbiljnijega među njima T. Tomaševića) preko noći su izgubili srž i metu svojih političkih kampanja, a Plenkovićev HDZ ​izabrao je kandidata koji je toliko očito biran po mjeri Bandićeve izborne pobjede da više ne može promijeniti ni dojam ni kandidata. O dugoročnijem modelu upravljanja Zagrebom nakon Bandića odlučivat će se u mandatu sljedećega gradonačelnika.“

Višnja dakako ne objašnjava bilo kakvom argumentiranom analizom razloge zbog kojih bi jačali izborni izgledi Jošku Klisoviću, jednom bezličnom kandidatu koji dolazi iz potpuno devastirane stranke SDP-a. Osim toga, može se opravdano postaviti pitanje kakve sveze Klisovićeva nerealizirana diplomatska karijera začeta u zrinjevačkom inkubatoru ima  s menađerskim vođenjem Zagreba ili s dubinskim poznavanjem krucijalnih problema u metropoli. Klisović na toj temi niti je luk jeo, niti ga je mirisao.

Već poslovično na valu aktivističke matrice Tomislav Tomašević je favorit! Nadao sam se barem od Višnje Starešine da malo secira Tomaševićev psihološki profil, njegov politički put kroz svu silu aktivistički parola, njegov NVO back ground, izvore financiranja, ortodoksni ultra lijevi svjetonazor njegovih podupiratelja i koalicijskih partnera, radni staž i radnu energiju. Čime to Tomašević zaslužuje ulogu favorita i poguranac najuglednijih novinara među koje spada i Višnja Starešina.

Sve to izostaje u njenom površnom navijačkom tekstu (da ne spomenem neku težu insinuaciju). Na stranicama HKV-a sve vrvi od sličnih insinuacija i valjda im se to isplati? Ono što ne izostaje, jest eksplicitna tvrdnja Višnje Starešine o HDZ-ovom kandidatu Davoru Filipoviću. Dakako, bez ijednog dokaza kada Višnja tvrdi: „…… a Plenkovićev HDZ ​izabrao je kandidata koji je toliko očito biran po mjeri Bandićeve izborne pobjede da više ne može promijeniti ni dojam ni kandidata……..“ Znači taraba! Filipović je za Višnju definitivno trik kandidat i to Višnja nakon ovakve eksplicitne tvrdnje više nikada ne može promijeniti. Ona sve zna, ona Davora Filipovića poznaje u dušu, ona zna da je on nesposoban, da je neznalica i baš zbog toga ga je Plenković gurnuo u poraz favorizirajući Bandića!? Ako je i od Višnje, ovo je doista previše očito da se ne bi nazvalo notornim agitpropom iliti „plaćeničkom“ propagandom. Teoriju o Davoru Filipoviću kao alibi kandidatu iz meni nepoznatih razloga koji vjerojatno šuškaju, preuzela je i „analitičarka“ Višnja Starešina. Njeno je legitimno pravo misliti što god hoće, imati ovakav ili onakav dojam, ali kada nekoga teško optužuješ da je „očito biran po mjeri Bandićeve izborne pobjede“  onda bi bilo pristojno te tvrdnje argumentirati. Možda doista i Višnji Starešini fali Filipovićeva ćirilica, možda joj fali Davorov glazbeni ukus u kojemu nema Balaševića, možda joj smeta mjesto njegovog rođenja, pa je i nju ponijela ta rijeka trolanja  u kojoj bi po zadatku trebalo utopiti Davora Filipovića proglašavajući ga trik kandidatom koji je trebao pogodovati Milanu Bandiću.

Ali što ćemo danas? Bandića više nema! A stavovi kojekakvih „višnjevki i višnjevaca“ se ne mijenjaju. Imaju definiran stav i vjerujte, neće proliti ni kapi znoja da malo pažljivije proguglaju Davora Filipovića kao bi doznali sve o njemu i njegovim realno potencijalnim kapacitetima koje unosi u ovu političku utakmicu. Oni nisu plaćeni prolijevati znoj za takve analitičke banalnosti. Njima  nisu važne kompetencije, CV-i, čiste ruke, čista imovinska kartica, kvalitetne i proaktivne ideje, poznavanje buđeta grada Zagreba, detaljno poznavanje svakog kutka „holdinga“, stanje zaposlenosti, stanje razularenih gradskih financija. Tu više ništa ne pomažu ni Filipovićeve komunikacijske vještine, profesorski staž na ekonomskom fakultetu, asketski sportski odgoj, dobar izgled i stabilan obiteljski back ground. Kod Filipovića nije važna ni čista imovinska kartica ni činjenica da nije nikada bio u sukobu interesa niti je pravosudno bilo kada progonjen. Po čemu je to Bandić bio bolji od Filipovića da bi građani Zagreba sedmi puta birali Bandića, a ne Filipovića? Naravno da je Bandić ostao živ!? I umjesto da se objektivno prizna da Bandićevim odlaskom najviše rastu šanse poštenom Filipoviću kao kandidatu najmoćnije stranke u Hrvatskoj, favoriziraju se krajnje sumnjivi kandidati kojima nije potrebno samo detaljno pranje ruku, već i dubinska dezinfekcija i deratizacija!

Sve što Filipović ima dobro zapravo su mu nedostaci iz razloga jer je on  Plenkovićev trik kandidat koji je trebao osigurati Bandiću još jedan mandat? On kao kandidat čistih ruku trebao je odigrati ulogu prevaranta koji navija za prljave ruke i potencijalne lopove? I to po nalogu Plenkovića? Eto, to zapravo tvrdi Višnja Starešina! A što ćemo sada? Bandića više nema! Ali to nema nikakve veze, Filipović je i dalje trik kandidat, a oni koji su stvorili taj spin ne mogu si pomoći i idu glavom kroz zid!

Kako bi se takve morbidne teze  dokazale pribjegava se klasičnoj gebelsovštini kojekakvim lažnim naslovnicama, nabrijanim anketama, a sve to onda začini Višnja Starešina i sva sila „objektivnih“ analitičara! Živo se sjećam anketa prije parlamentarnih izbora koje su  jadnom Plenkovićevom HDZ-u davali između 44 do 50 mandata, a na kraju HDZ osvoji 66 nevjerojatnih mandata! „Ista meta, isto odstojanje i ovaj put“! Pa nije Višnja đabe svoj autoritet gradila na Haškom tribunalu kako bi joj danas teze o Davoru Filipoviću trik kandidatu HDZ-a imale težinu i kako bi bile doista skupe? Novinarka je samo primjer jednog unisonog medijskog čopora kojemu će doista biti teško konkurirati. Čini se da su njihovi stavovi zabetonirani hrpetinom antihadezeovskog novca!?

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika