Podjeli

Marin Strmota obnašao je dužnost  Državnog tajnika  za demografiju u Ministarstvu  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a šefica mu je bila Nada Murganić. Mladom čovjeku, stručnjaku, znanstveniku i prvenstveno čovjeku koji nije „klimavac“ i specifični stranačko uhljebljeni član HDZ-a već doktor znanosti,  šefica je bila diplomirana socijalna radnica, koja je na mjesto ministrice došla ravno sa mjesta ravnateljice doma za starije i nemoćne Sv. Antun iz Karlovca. Pametnom dosta!

Taj isti Marin Strmota javno je usred konferencije za novinare 20.veljače 2018., dao ostavku na mjesto državnog tajnika, pokazao i dokazao da još ipak možda ima nade za nas sve skupa. Jedna lasta ne čini proljeće-reći će stara poslovica, no možda je Marin Strmota primjer  neke nove generacije članova HDZ-a, onih koji od Hrvatske ne traže ništa, ali joj nešto žele dati. Možda sam  unatoč svojim „velikim“ godinama  naivan, ali življenje u tom uvjerenju, budi nadu da će se nešto ipak promijeniti i pomaknuti nabolje.

Isti taj Marin Strmota u jednom je trenu proglašavan i potencijalnim budućim ministrom umjesto gospođe Murganić, no kako je zvijezda zablistala, tako je brzo i ugasla! Ministrica Murganić je postupak svog bivšeg  suradnika, vidno zatečena, proglasila nedostatkom strpljenja, iako je upravo na konferenciji za novinare, valjda po ne znam koji put najavljivala, već najavljivane mjere, za poboljšavanje demografske slike naše domovine. Marin Strmota to  više nije mogao slušati! Dao je ostavku. Sve što je ministrica Murganić mogla učiniti, je ispratiti bivšeg suradnika pogledom, prilikom odlaska. Medijski prostor ispunili pristalice i protivnici postupka Marina Strmote, komentiraju, osuđuju, pohvaljuju… A onda se u svom prepoznatljivom stilu oglasio premijer Plenković i Strmotin postupak proglasio nepristojnim.

E moj premijeru, Strmota je zbog svog postupka nepristojan? A Vi i Vaši suradnici niste nepristojni? U srpnju 2017. raspišete(ministarstvo Gorana Marića) natječaj za članove Uprave i presjednika Uprave HEP-a, pristigne Vam 70-ak prijava, obavite razgovore sa kandidatima, a onda se tri mjeseca „natežete“  sa koalicijskim partnerima i tko zna s kim god još, te tek pred kraj godine objavljujete „prijedlog“  imena i prezimena. I dragi premijeru, koga na kraju postavljate?

Zbog pojedinaca imenovanih u Upravu,  nepristojno, vrlo vrlo nepristojno.

Nije li nepristojno upravljati državnom tvrtkom na loš način, a posljedicu tog upravljanja na kraju platiti će svi porezni obveznici naše lijepe domovine. Zadnji primjer  upravljanja u Narodnim novinama d.d., zbog loših procjena i nerentabilnog poslovanja, prošle godine prouzročio je 79 milijuna kuna  gubitaka. Pet direktora u zadnjih pet godina rezultat je gubitaka u poslovanju i gubitaka radnih mjesta. To nije nepristojno?

Nije li nepristojno stalno ponavljati kako se na rukovodeća  mjesta imenuju stručni, obrazovani  i najbolji kadrovi, a onda se date uvući u priču sa imenovanjem generalnog konzula Hrvatske u New Yorku, HNS-ovim Borisom Blažekovićem. Za generalnog konzula, Vi bi postavili čovjeka srednje stručne spreme koji naručuje 2 čaja u sobu 222 na način: TU TI TU RUM TU TU TU! Razmislite o poruci koju šaljete mladim ljudima koji su završili adekvatne studije i stekli VSS. Rekli ste tim mladim ljudima da su nebitni i da Vas nije briga za njih!

Nije li nepristojno bez imalo grižnje savjesti, imenovati sestrične, kumove i ostalu rodbinu  Vas i Vaših suradnika? Nepristojno, vrlo vrlo nepristojno.

Anđelko Jeličić

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika