Podjeli

Na Internetu se može naći tekst Govor mržnje i govor ljubavi:

https://hercegbosna.org/forum/drustvo-psihologija-filozofija/govor-mrznje-i-govor-ljubavi-t23113.html

Iznenadio sam se jer se radi praktično o mom tekstu JOŠ O VELIKOSRPSKOM SKUPU U ZAGREBU, 2.

Tekst sam počeo s sjajnim komentarom Ivice Marijačića:

PUPOVČEVOM GOVORU MRŽNJE PREMA ZDS I HRVATSKIM BRANITELJIMA, NITKO SE NIJE SUPROTSTAVIO JER TAMO NIJE BIO NI JEDAN JEDINI HRVAT.

Međutim praktično isto je dao u svom tekstu Zvonimir Hodak navodeći riječi Ivice Granića koji je pomalo začuđen gromkom šutnjom na Pupovčevu poruku pa piše: “Meni je interesantno kako na skupu nije bilo ni jednog Hrvata da mu se suprotstavi ili ja samo greškom nisam rođen u Hlebinama”

A kada malo razmislimo jasno je da je logičan naslov Govor mržnje i govor ljubavi. Da logično je oni kojima ne smeta tvrdnja da je iskazivanje ljubavi prema domovini pozdravom ZA DOM SPREMNI s kojim su na usnama umirali mnogi hrvatski branitelji i to od pripadnika naroda koji su izvršili naci-fašističku agresiju na Hrvatsku NISU HRVATI. Ili zašto sam davno rekao da Hrvate možemo podijeliti na  Hrvate i one koji za sebe kažu da su Hrvati.

A pozdrav ZDS je najjednostavniji test za utvrđivanje tko je tko u toj podijeli. Otud i toliko mojih knjiga o ZDS:

 1. M. Kovačević i J. Pečarić, Thompson u očima hrvatskih intelektualaca – Bilo je i to jednom u Hrvatskoj, Fortuna,Zagreb, 2008.
 2. J. Pečarić, Hajka na Thompsona, Zagreb, 2012.
 3. J. Pečarić. Dva pisma koja su skinula maske / Na hrvatsku šutnju nismo spremni!, Zagreb, 2015. pp.406.
 4. J. Pečarić, Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’, Zagreb, 2017. str. 312
 5. J. Pečarić, Thompson – pjesmom za Hrvatsku, Zagreb, 2017. Str. 409.
 6. J. Pečarić, Predsjednica i ‘Za Dom spremni’, Zagreb, 2019. str. 214.
 7. J. Pečarić, Josip Šimunić i ‘Za Dom spremni’, Zagreb, 2019, str. 362.
 8. J. Pečarić, HOS, Portal dragovoljac.com, 2021.
 9. J. Pečarić, ‘Bojna Čavoglave’ / Thompsonofobija, Zagreb, 2022. str. 404.
 10. J. Pečarić Za dom spremni i Slava Ukrajini, dragovoljac.com, 2022.
 11. J. Pečarić, IX. Bojna “Rafael Vitez Boban”, Zagreb, 2022., str. 349.

Vjerojatno će netko pomisliti da je nerazumno napisati toliko knjiga o nečem tako očitim kao što je ZDS i ljubav prema svom narodu. Ali onih koji za sebe kažu da su Hrvati ima doista mnogo tako da je i veliki Šegedin bio iznenađen koliko puno ima Hrvata koji tako strasno mrze svoj narod.

Takvi samo slijede želje svjetskih moćnika koji su željeli srpsku vlast u Hrvatskoj. Iako su poraženi oni je danas ostvaruju tako da Pupovac može stalno pokazivati da je on gazda u RH što je davno prepoznato pa čak i slikom iskazano:

Iako ja znam takve nazvati srpskim slugama znam i objasniti da oni samo slijede naputke svjetskih moćnika, pa kada se traži da budu srpske sluge to im je jednostavno i raditi jer je Dorica Ćosić opisao što je Srbima najviše pomoglo u njihovoj povijesti i to spominje i Zvoniir Hodak u spomenutom tekstu. Zanimljivo da je to spomenuo i Javor Novak u tekstu Medvjedi se bude, vruće im je (dragovoljac.com, 09 Siječanj 2023):

Ministarstvo unutarnjih poslova RH na Twitteru je građanima zaželjelo „sretne blagdane i Novu 2023.“ isto kao i ekstremno lijeva stranka Možemo. Treba li tome uopće komentar? Velika Srbija u Zagrebu je zatim postrojila državno vodstvo navodno povodom pravoslavnog Badnjaka. Dojezdio je i poznati ratni huškač i hrvatožder nedužni Ivica.

Glagoljao nam je o „nužnim razgovorima“. „…lažemo da nas ne bude strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu…“ (ideolog velikosrbstva D. Ćosić). I eto nama njihovoga Ivice i još Dačića, poznatog šlager majstora, više ušlagiranog četnika – timeo Danaos et…  

A onda eto nas u Beogradu 24. prosinca 2023. da zajedno proslavimo katolički Badnjak uz „pesmu: ko nas bre zavadi“. Može i Tereza: „prijatelji stari gde ste?“  

https://www.dragovoljac.com/index.php/javor-novak/33494-javor-novak-medvjedi-se-bude-vruce-im-je

To objašnjava i naslov teksta Mladena Pavkovića (dan je u Prilozima):

ZAŠTO SE NE KLANJAJU HRVATSKIM JUNACIMA?

10 siječnja, 2023

https://bezcenzure.hr/vlad/zasto-se-ne-klanjaju-hrvatskim-junacima/

Jasno je da ovo pokazivanje Pupovca koliku moć ima u RH povezano je s uspjehom Hrvata na svjetskom nogometnom prvenstvu. A jedna od knjiga koju sam spomenuo je ona o Josipu Šimuniću. Zato ne čudi što je Mladen Pavković opravo sada povodom ovog četnikovanja u Zagrebu povezao napade na Lovrena s napadima na Šimunića (vidjeti Priloge):

LOVRENA GAZI ISTA RULJA KAO I JOEA ŠIMUNIĆA!

 1. siječnja, 2023.

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/33493-mladen-pavkovic-lovrena-gazi-ista-rulja-kao-i-joea-simunica

https://bezcenzure.hr/vlad/lovrena-gazi-ista-rulja-kao-i-joea-simunica/

https://www.tjedno.hr/unistavanje-domoljuba-lovrena/

Sjetimo se da je i napad na Šimunića bio prije tadašnjeg Svjetskog prvenstva. Napad je bio uspješan jer Šimuniću je onemogućen odlazak i Hrvatska nije prošla grupu.

Pred Moskvom je opet bio prljavi napad na Modrića i Lovrena, ali Vatreni s Dalićem odgovaraju na najbolji mogući način – bili su vice-šampioni. Još je na dočeku s njima na trg došao i Thompson /o kome sam napisao niz knjiga danih na gornjem popisu). Sada, poslije nove medalje na Svjetskom prvenstvu, opet je Lovren meta i opet je razlog Thompson, tj. pjevanje Thompsonovih pjesama. Ne možeš lako biti srpski sluga gdje prepun Jelačićev plac pjeva Thompsonove pjesme, zar ne.

A koliko je ogavno biti srpski sluga pokazuje to da napadaju Thompsona danas kada mu je najteže u životu. Zato u prilozima dajem i tekst o pjesmi koju je Marko posveti svom sinu.

Josip Pečarić

 MLADEN PAVKOVIĆ

ZAŠTO SE NE KLANJAJU HRVATSKIM JUNACIMA?

10 siječnja, 2023

Prva srpska “violina“ Aleksandra Vučića, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, kojeg od milja zovu i Mali Sloba, pa čak i „napuhana krofna“, nedavno je posjetio Zagreb, gdje je sudjelovao na raskošnom božićnom domjenku udruge Srpskog narodnog vijeća (SNV), „privatnog“ udruženja Milorada Pupovca. Tamo je održao i govor, u kojem je uz ostalo rekao da je skladatelj hrvatske himne Josip Runjanin rođen u Srbiji, u nekakvoj Loznici, a on je rođen u Vinkovcima. Dakle, Runjanina se i spominjalo, ali ne i znanstvenika, genija Nikolu Teslu, koji je baš tada obilježavao 80. obljetnicu smrti, a kojeg podjednako svojataju i Srbi i Hrvati, iako bi za njim najviše trebali tugovati i „patiti“ Amerikanci.

Nu, ono što nas je poglavito zasmetalo prigodom dolaska Malog Sloba u Zagreb je činjenica da po svom dolasku, kao jedan od važnijih srpskih političara, samo je projurio osobnim automobilom pokraj spomenika prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju Republike Hrvatske Franji Tuđmanu, pa se čak nije zaustavio ni kod Spomenika Domovini, a kamoli da je otišao u Vukovar, na Ovčaru, pokloniti se svim poginulim i nestalim u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Nu, nije on jedini strani političar koji je došao u Hrvatsku i nije zapalio ni svijeću za ljude koji su stvarali ovu državu, dok s druge pak strane posve je normalno da i hrvatski političari kad dođu u posjet nekoj drugoj zemlji sami traže da prvo navrate odati počast najvećim junacima zemlje koja ih ugošćuje.

Kod nas toga običaja – nema, pa su unazad desetak ili  dvadesetak godina tek četiri-pet političara, odnosno državnika  (možda ni toliko), i to pretežno na osobnu inicijativu, položili vijence i zapalili svijeće (Erdogan, Macron…).

Međutim, samo nekoliko dana nakon posjete Zagrebu, Mali Sloba bio je nazočan u Istočnom Sarajevu na obilježavanju nekakvog neustavnog dana Republike Srpske, 9. siječnja. Kako je u Zagrebu stajao i pljeskao pokraj predsjednika Vlade RH, tako je i tamo stajao i sjedio uz – Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske! Nu, prije toga, zajedno sa svojim domaćinima, kao što je red, položio je vijence i zapalio svijeće za poginule srpske vojnike, sudionike velikosrpske agresije!

Ako u Zagrebu nije želio ili ga možebitno nisu zvali položiti vijenac i odati priznanje svim stradalima u državi čiji je bio gost, onda se mogao, a nije sjetiti barem nekoliko tisuća Srba koji su branili i obranili Hrvatsku baš od ovakvih kakav je i Dačić, koji je i na obljetnici nepostojećeg 9. siječnja RS, pljeskao kolegi Dodiku da je u Jasenovcu pobijeno oko pola milijuna Srba i 40 tisuća srpske i ine djece!

Drugim riječima, svi političari koji posjećuju hrvatsku državu, trebali bi, po „zakonu“, prvo položiti vijence i zapaliti svijeće za stradale Junake hrvatskog obrambenog Domovinskog rata i na taj način pokazati barem malo poštovanja prema onima koji ih ugošćuju, tim prije što ova država nije nastala „na papiru“, za nju se ginulo, niti je nastala u agresiji (kao Republika Srpska), a to je razlika kao nebo i zemlja.

A mi (da ti pamet stane) često smo spremni odavati počast i veličati  i one koji ulaze u našu kuću, a koji nam ne žele reći ni „dobar dan“.

Stoga, svaki visoki političar ili državnik koji dolazi u posjet drugovima i drugaricama, odnosno gospodi i gospođama u Lijepu našu, prvo treba i mora „kleknuti“ na grobu ili spomen obilježju hrvatskih Junaka!

Barem, reda radi!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

https://bezcenzure.hr/vlad/zasto-se-ne-klanjaju-hrvatskim-junacima/

MLADEN PAVKOVIĆ

LOVRENA GAZI ISTA RULJA KAO I JOEA ŠIMUNIĆA!

 

 

 1. siječnja, 2023.

Nakon toliko godina od „slučaja Šimunić“ po istom receptu sada se nastoji uništiti još jednog hrvatskog nogometnog reprezentativca i domoljuba – Dejana Lovrena (r. 1989.)!

Nakon završetka jedne nogometne utakmice na Svjetskom prvenstvu zamjerio se nekim piskaralima, jer im navodno nije želio dati izjavu, a oni to očito ne opraštaju.

Tko je Lovren da neće stati pred mikrofon, kad “oni“ to traže?

Prvo su ga ismijali, a potom kad im je ovaj uzvratio  jezikom koji samo oni razumiju, brže – bolje i njega su proglasili – „fašistom“

Napisao: Mladen Pavković

Mnogi su već zaboravili Josipa „Joea“ Šimunića, (r. 1978.), jednog od najboljih hrvatskih nogometnih reprezentativaca. Nakon jedne reprezentativne utakmice (2013.), u oduševljenju je na mikrofon uskliknuo: Za dom!, a  gledatelji prepunog zagrebačkog stadiona odmah su uzvratili – Spremni!

Nakon tog „ekscesa“ krenula je lavina žestokih kritika, pljuvanja i bljuvanja, pa su tako vrlo brzo ovog nadarenog športaša proglasili i „fašistom“, bez obzira što je rođen nakon II. svjetskog rata.

Stati pred mikrofon

Nu, ekstremni lijevi, koji danas primaju i nagrade i priznanja za „komentare“ poput onih „Jebo vas Vukovar“, koji se u medijima natječu tko će više i bolje poniziti hrvatske branitelje i stradalnike, utemeljitelja Republike Hrvatske, hrvatske vojskovođe, pa i majke stradalih hrvatskih branitelja, sve su učinili da se ovaj hrvatski domoljub više ne pojavljuje u športskoj areni!

Ne, za one koji se samo usude pjevati pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji nose oznake HOS-a, za te i takve nema mjesta u državi koju su stvarali!

A tko to kaže, tko to kaže!?

Evo, nakon toliko godina od „slučaja Šimunić“ po istom receptu sada se nastoji uništiti još jednog hrvatskog nogometnog reprezentativca i domoljuba – Dejana Lovrena (r. 1989.)!

Nakon završetka jedne nogometne utakmice na Svjetskom prvenstvu zamjerio se nekim piskaralima, jer im navodno nije želio dati izjavu, a oni to očito ne opraštaju.

Tko je Lovren da neće stati pred mikrofon, kad “oni“ to traže?

Prvo su ga ismijali, a potom kad im je ovaj uzvratio  jezikom koji samo oni razumiju, brže – bolje i njega su proglasili – „fašistom“!

Na jednom od brojnih medija uvijek budna piskarala među ostalim su objavila: „Javnost čitavog Balkana, a i Evrope i svijeta, imala je priliku vidjeti kako hrvatski nogometaši, proslavljajući brončanu medalju na mundijalu u Kataru, doživljavaju ekstazu uz pjesme Marka Perkovića Thompsona, te salutiraju uz ustaški pozdrav „Za dom spremni“ pod kojim su poklane, pogubljene i nestale stotine tisuća Židova, Roma, Srba i nelojalnih Hrvata!“

Jedno piskaralo čak je objavilo i ovo: „Da su postali prvaci, vjerojatno bi neke Srbe i žive zaklali!“

Kakvi fašisti, kakvi nacisti, kakvi koljači…što su uradili tima koji i dalje nose partizansko-komunističku zvijezdu, koji pjevaju „Još Jugoslavija nije propala dok mi živimo“, koji se svake godine klanjaju Titu i partiji, koji ne priznaju nevine žrtve, čak ni one nakon II. svjetskog rata, a kamoli ove koje su vezane uz velikosrpsku agresiju…

Sada je Lovren iz ruskog Zenita prešao u Lyon (Francuska). Tu su ga pojedini mediji također dočekali „na nož“., jer „fašista“ je „fašista“ pa ako namjerava igrati i na Mjesecu!

Badava ovaj istaknuti nogometaš i istinski hrvatski domoljub priča da ne podržava i da nikada nije podržavao bilo kakvu fašističku simboliku,  odnosno da je sve to – laž.

Nema obrane od optužbi školovanih bivših Udbaša!

Inače, iznimnu potporu Lovrenu i cijeloj hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji dala je i nekolicina časnih i uglednih hrvatskih generala, na čelu sa Ivanom Toljom. A to se ne zaboravlja.

Djelo susjeda

A domoljubi u Francuskoj (budite uvjereni) sigurno ne podižu takvu prašinu oko Lovrena, Brozovića ili Thompsona. Sve je to (ne)djelo pojedinih naših susjeda, Srba, kojih kao čička ima po cijelom svijetu. A gdje je jedan Srbin- tu je Srbija!

Što bi Francuzi zamjerali Lovrenu na pjesmi „Bojna Čavoglave“, tim prije što njihova himna „Marseljeza“ puno je žešća od svih hrvatskih rodoljubnih pjesama? Tako uz ostalo Francuzi u stavu mirno često pjevaju:

(…) Protiv nas je podignuta

Krvava zastava tiranije!

Čujete li u poljima

Riku tih divljih vojnika?

Oni vam u naručje dolaze

Da zakolju vaše sinove, vaše supruge.

(…) Što hoće ta rulja robova,

Izdajnika, od kralja zavedenih?

Za koga ti gnjusni  okovi,

Ti lanci odavno pripremljeni?

(…) Bojte se tirani i vi, izdajnici,

Sramoto svih stranaka!, itd. i tako redom pjeva se u svečanoj  Marseljezi.

Nu, ako idemo dalje, ni Ukrajinci više ne smiju vikati „Slava Ukrajini“, jer je i to bio pozdrav iz nacionalističke prošlosti.

Bivši partizani i komunisti i te kako se kod nas mogu  derati „Smrt fašizmu- sloboda narodu“, iako je pod tim pozdravom ubijeno na desetine tisuća nevinih Hrvata!

Što je sve prolazio Vice Vukov tijekom komunizma? I njemu su zabranili pjevati domoljubne pjesme, iako se ni u jednoj od njih ne spominje krv, mržnja ni istrebljenje…

Na stadionima i dvoranama u Srbiji često viču – Ubij, ubij Hrvata, ili veličaju nekakve „krajine“, ili ističu da je „Vukovar srpski“,  ali zbog toga još nitko nije bio kažnjen.

Stoga, treba reći „dosta“ raznim pupovcima i sličnima koji godinama huškaju protiv hrvatskog domoljublja, tim prije jer smo mi bili žrtve tijekom velikosrpske agresije, jer smo samo branili svoj dom, svoju obitelj…

Uz to, znaju oni dobro da parole „Za dom spremni“ i „Slava Ukrajini“ iz 1941. i one iz 1991. -nisu iste, dok „Smrt fašizmu-.sloboda narodu“ i onda i danas ima isti smisao i isto značenje!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.)

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/33493-mladen-pavkovic-lovrena-gazi-ista-rulja-kao-i-joea-simunica

https://bezcenzure.hr/vlad/lovrena-gazi-ista-rulja-kao-i-joea-simunica/

https://www.tjedno.hr/unistavanje-domoljuba-lovrena/

 

THOMPSON SE OGLASIO NAKON DUŽEG VREMENA I SINU UPUTIO DIRLJIVE RIJEČI, PROLAZE KROZ TEŠKE TRENUTKE: “TI NE BOJ SE, SINE”

Piše N.K.,08.01.2023 CELEBRITY

 

Marko Perković Thompson je putem društvenih mreža svom sinu Anti posvetio stihove pjesme, dok zdravstveno stanje mladića još uvijek nije poznato.

Sin našeg pjevača Marka Perkovića Thompsona, 17-godišnji Ante Mihael Perković, u srpnju prošle godine je završio u bolnici i obitelj od tada prolazi kroz teške trenutke, a o njegovu stanju nema nikakvih vijesti.

Nakon što se duže vremena nije oglašavao na društvenim mrežama, Marko je sada na svom facebook profilu objavio riječi svoje pjesme “Ne boj se” koje je posvetio sinu.

“Ti ne boj se sine vjetra ni kiše, ni vala što pjeni. Ti ne boj se kćeri kad postanu tiše, oluje u meni. Dok vas ruka nepravde tjera, a sjećanje dušu pjeni. Tebe neka uvijek hrabri vjera i vode koraci njeni. Puste su ulice otkad te nema, a noći su tiše. Čujem svakim se danom otići sprema, vas sve više i više. Život je staza i trnja i cvijeća, ne daj da ti dušu slome. Teško je naći sreću na kraju svijeta, ona je u domu tvome”, dio je stihova koje je objavio.

“Velika podrška Marku i njegovoj obitelji, neka im dragi Bog da snage, vjere i ufanja u Božije milosrđe”, “Ne boj se svi smo uz tebe i tvoju obitelj”, “Još jedna Markova predivna pjesma koja dira srce i dušu. Uz molitvu za Antu i Božji blagoslov u mislima s Markom i cijelom obitelji. Bože Ti si milosrdan budi im u pomoći”, “Marko, naše molitve i naša srca su uz tvoga sina i tvoju obitelj”, “Divna, predivna, snažna pjesma”, dio je lijepih želja i molitvi koje su u komentarima ostavili Markovi obožavatelji.

Osim sina Ante, Marko i njegova supruga Sandra Perković imaju još blizanke Katarinu i Cvitu, sina Petra Šimuna i kćer Divu Mariju.

(U tekstu je dan niz fotografija iz kojih sam izdvojio samo ove, JP)

https://showbuzz.dnevnik.hr/celebrity/marko-perkovic-thompson-sinu-anti-posvetio-stihove-svoje-pjesme—760185.html

Josip Pečarić


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika