Podjeli

Pojedini mediji su javili (i napravili im propagandu) da će se u utorak, 31. svibnja u Zagrebu u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba  održati tribina  s nazivom „Petrovačka cesta duga 27 godina“!

Na tribini, koju će voditi kontraverzni i notorni  Saša Kosanović, raspravljat će se  o srbijanskoj optužnici četvorice pilota hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje se tereti  za ratni zločin raketiranja izbjegličke kolone prilikom čega je, kako pišu,  došlo do stradanja 13 srpskih civila, ali i o drugim navodnim ratnim zločinima Hrvata!

Gosti na tribini bit će istaknute srpske „zvijezde“, ljudi koji su se posvetili pljuvanju i bljuvanju protiv hrvatske države i žrtava koje smo podnijeli u velikosrpskoj agresiji, od čuvenog Ante Nobila, pa do ortodoksnog četnika, koji je u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata  bio u prvim redovima agresora –   Janka Velimirovića, inače „predstavnika Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina u Banjaluci“ (da pukneš od smijeha).

U prvom redu, ako se održi ova sramna tribina, bit će to skandal nad skandalima, jer to nije ništa drugo (zna to to dobro bivši zamjenik Državnog odvjetnika u komunizmu Anto Nobilo)  pritisak na hrvatsko pravosuđe i iznimno velika pljuska hrvatskim braniteljima i stradalnicima da u srcu Zagreba četnici iznose svoju priču, još i prije nego je bilo kakva optužnica za hrvatske ratne pilote, Junake Domovinskog rata, i službeno podignuta „tamo daleko“.

Pored toga, još nismo čuli da bi recimo u Izraelu neku sličnu tribinu mogli održati nekakvi nobili ili kosanovići, da oni primjerice dođu u Tel Aviv i pričaju (lažu) kako su Izraelci ratni zločinci ili pak (nikada nismo čuli) da je skupina hrvatskih branitelja došla u Beograd ili Banja Luku i održala tribinu – kako su srpski četnici razorili Vukovar i Škabrnju ili kako su ti isti mučili, ubijali i protjerali oko 200.000 Hrvata iz Bosanske Posavine.

Je li bi tamošnje vlasti to dozvolile?

Nama, hrvatskim braniteljima, predsjednik Srbije, unatoč niza zamolbi, nije dozvolio niti dozvoljava da dođemo u neki od bivših srpskih koncentracijskih logora u Srbiji i da tamo zapalimo svijeću, a kamoli što drugo!

A u Hrvatskoj je prema svemu sudeći „normalno“ da svaki četnik može održati i javnu tribinu kako mu se prohtje, kao što notorni Dežulović može napisati, „Jebo vas Vukovar“, bez ikakvih sankcija.

Inače, za Srbe kažu da su „ludi narod“, a što smo onda mi, ako dozvoljavamo to što dozvoljavamo, uz napomenu da Srpsko privredno društvo Pravednik i  Vijeće srpske nacionalne  manjine Grada Zagreba financira hrvatska država, odnosno – Hrvati!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika