Podjeli

S nevjericom sam pročitao vijest da Veleposlanik Izraela u Hrvatskoj podržava velikosrpski fašizam i njihovu fašističku agresiju na RH. Naime i njemu je problem što Hrvati ne smatraju da je problem u tome što je pozdrav ZA DOM SPREMNI nastao u prvoj Jugoslaviji u vrijeme zločinačkog režima u toj državi pa ga se s pravom treba smatrati kao antifašistički pozdrav, već mu je problem u tome što je korišten u NDH, a i njemu je kao i svim srpskim slugama u RH to  ustaški pozdrav jer su ga u prvoj godini postojanja NDH koristile i Ustaše. Kako su ga svo vrijeme postojanja NDH koristili u cijeloj državi očito se Izraelski veleposlanik u RH pliklonio onima koji „dokazuju“ kako su svi Hrvati ustaše što u njegovoj svijesti znači da su genocidni narod! Naravno, nije mu važna istina, a  javlja se zato što i njemu kao i svim srpskim slugama u RH ta istina ne odgovara.

Jedan od takvih ljubitelja „istine“ je i Predsjednik Ustavnoh suda RH kome sam svojevremeno uputio pismo:

http://dragovoljac.com/index.php/razno/21790-akademik-pecaric-otvoreno-pismo-predsjedniku-ustavnog-suda-rh

https://kamenjar.com/akademik-pecaric-otvoreno-pismo-predsjedniku-ustavnog-suda-rh/

https://narod.hr/hrvatska/akademik-pecaric-separovicu-pozdrav-zds-datira-otprije-ndh-tvrdite-li-da-je-postojala-jos-1932-godine

https://otporas.com/akademik-pecaric-otvoreno-pismo-predsjedniku-ustavnog-suda-rh/

https://hrvatskonebo.org/2020/06/06/akademik-josip-pecaric-otvoreno-pismo-predsjedniku-ustavnog-suda-rh/

Naravno, jasno je da sa svojim stavom daje i svoje mišljenje o Domovinskom ratu i zastupa tvrdnje o ustaškoj HV koja je genocidno od do zuba nauražanog fašističkog srpskog agresora napravila, da parafraziram Slobodana Miloševića – ZEČEVE!

Da nije to tako bilo bi ga sramota da poslije pisma šesnaestorice hrvatskih generala uopće spominje ZDS jer su oni jasno stavili do znanje svima što je taj pozdrav značio u Domovinskom ratu:

https://kamenjar.com/pismo-javnosti-hrvatskih-generala/

https://narod.hr/hrvatska/hrvatski-generali-o-odluci-o-zds-pozdrav-je-ubastinjen-u-tekovine-nasega-domovinskog-obrambenog-i-antifasistickog-rata

https://direktno.hr/direkt/objavljujemo-otvoreno-pismo-16-hrvatskih-generala-hrvatskoj-javnosti-evo-sto-su-porucili-o-hos-pozdr-196626/

https://www.hkv.hr/vijesti/domovinski-rat/34378-pismo-16-hrvatskih-generala-hrvatskoj-javnosti-ne-nasjedati-na-podjele.html

http://glasbrotnja.net/16-hrvatskih-generala-otvorenom-pismu-trazimo-odgovore-egzistencijalna-pitanja-demografske-a-ne-politicke-birokratske-floskule-jalove-rasprave-proslosti/

https://hrvatskonebo.org/2020/06/08/pismo-16-hrvatskih-generala-hrvatskoj-javnosti-ne-nasjedati-na-podjele/

Da, njemu General bojnik Ivan Tolj, General bojnik Ivan Kapular, Pričuvni general bojnik Andrija Hebrang, Admiral Davor Domazet Lošo, General pukovnik Josip Čuletić, General pukovnik Željko Šiljeg, General bojnik Žarko Tole, General bojnik Marinko Krešić, General pukovnik Mile Ćuk, Stožerni brigadir Rajko Dumančić, General bojnik Ljubo Ćesić Rojs, General bojnik Zlatan Mijo Jelić,  General bojnik Rahim Ademi, General bojnik Miljenko Galić, General pukovnik Živko Budimir i General bojnik Blago Dujmović

negiraju holokaust, relativiziraju strahote ustaškog režima.

Da je u Hrvatskoj na vlasti hrvatska vlast a ne Srpsko-hrvatska koalicija sigurno bi se zahvalila takvom veleposlaniku i poslala ga u Izrael jer ne bi dozvolila da neki stranac u RH vrijeđa hrvatske generale.

Ali na žalost u Hrvatskoj vlada Srpsko-hrvatska koalicija koja u takvim situacijama radi isključivo ono što kaže Milorad Pupovac (zato to i jeste Srpsko-hrvatska, a ne Hrvatsko-srpska koalicija). Zato sam i nedavno objavio kako je Statut te koalicije:

STATUT SRPSKO-HRVATSKE KOALICIJE:

ISTINA DOBRICE ĆOSIĆA

Ima jedna zemlja satkana od laži,

Dobrica, Ćosić o njoj nam govori:

Što ću reći, deco, neka se uvaži,

Srbin jadan večno samo laži zbori.

Laže, laže, laže, iz razloga dvesta,

Laž mu se ko guja u srce uvukla;

Tamo joj pradede ostaviše mesta,

Do danas ju nije Istina zatukla.

A što će bre Srbin kad lagati mora,

Kakav se rodio, takav će i mreti?

To mu je sposobnost data odozgora,

Sa takvom odlikom lako mu živeti.

Čujte zašto laže: Da sebe obmane,

Da uteši drugog, da sakrije bedu…

Da ohrabri brata kada u drek pane,

Da ga sram i savest živog ne pojedu.

Laže zbog poštenja, laže zbog slobode,

Laže maštovito, ma bre – od zanata!

A zar nismo uvek bili prelivode?

Domoljublje lažno časti nam se hvata.

Laž je inventivna slika srbske ćudi,

Inteligencije, čitavog nam bića;

Na laži opstala država i ljudi –

Dinastija slavna Karađorđevića.

Do sudnjega dana laž je naša dika,

Koleno kolenu nasleđe ostavlja…

E to vam je braćo sreća vaskolika,

Laž nek se neguje i ne zaboravlja.

Pogledajte dobro na dno istorije,

Laž je spašavala majčicu Srbiju.

Bez nje nam ni danas lepe sreće nije

Laž će nam do groba čuvati naciju.

 

Naveo sam i TRI GLAVNE LAŽI:

 1. MIT O JASENOVCU:
 2. ZA DOM SPREMNI JE POZDRAV IZ NDH
 3. LAŽI O DOMOVINSKOM RATU

http://bezcenzure.hr/vlad/statut-srpsko-hrvatske-koalicije/

Jasno je da se i izraelski veleposlanik izvrsno uskladio sa Statutom Srpsko-hrvatske koalicije i glavne laži. Ili jednostavno treba samo konstatirati da se u provođenje velikosrpskog Memoranduma SANU 2 nije uključila samo vlast u RH već i Izraelski veleposlanok.

Akademik Josip Pečarić

PRILOG:

 

IZRAELSKI VELEPOSLANIK ZA ZABRANU POZDRAVA ZDS: ŠTO KAŽE VISOKI PREKRŠAJNI SUD?

 1. studenoga 2020.

Nakon što je nepoznati počinitelj oskvrnuo spomenik žrtvama holokausta u Varaždinu na kojem je nacrtan nacističko i ustaško znakovlje, izraelski veleposlanik je u ponedjeljak ustvrdio da je ovo prilika za potpunu zabranu pozdrava “Za dom spremni” kojeg je ocijenio ustaškim.

“Ovo je prikladno vrijeme da se pokrene i potpuna zabrana svake upotrebe notornog pozdrava ‘Za dom spremni’”, stoji u priopćenju izraelskog veleposlanstva Ilana Mora.

“Mislio sam da će novi pozitivni duh pomirenja koji danas vlada u Hrvatskoj, a koji se mora pohvaliti, zaustaviti one krajnje elemente u društvu koji i dalje negiraju holokaust, relativiziraju strahote ustaškog režima nad Židovima i Srbima, Romima i antifašistima koji su se dogodili u zloglasnom logoru Jasenovcu”, ustvrdio je veleposlanik.

>Unatoč najavama Slavice Lukić presuda u korist Thompsona nije srušena

>Davorin Karačić: Zahvaljujem profesoru Ivi Josipoviću na peticama; naučio me kako obraniti pozdrav “Za dom spremni”

Veleposlanik Mor se tako kao strani državljanin pridružio zahtjevima političara i javnih osoba pretežito lijevog svjetonazora, a koji tvrde da je “Za dom spremni” ustaški pozdrav. Zbog tih tvrdnji na metama kritika, napada pa čak i cenzure našao se hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson čija pjesma “Bojna Čavoglave” započinje s pokličem “Za dom spremni”, a koja je napisana u vrijeme obrane Republike Hrvatske od velikosrpske agresije, četredesetak godina nakon pada nacista i ustaša.

Visoki prekršajni sud: Izvođenje “Bojne Čavoglave” nije prekršaj

Zbog te pjesme, Thompson se našao na sudu više puta, a Visoki prekršajni sud je ove godine dvotrećinskom većinom presudilo kako njegovo pjevanje “Bojna Čavoglava” nije prekršaj.

Tako je imajući na umu dosadašnju jedinstvenu sudsku praksu Visokog prekršajnog suda u odnosu na izričaj „Za dom spremni“ kada se koristi u različitim okolnostima, koja nije dovedena u pitanje, pristupilo glasanju o slijedećem pitanju: „Može li se postupanje okr. Marka Perkovića, koje je činjenično opisano u optužnim prijedlozima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, PU šibensko-kninska, broj 511-13-10-17-74/2016 od 30. prosinca 2016. i broj 511-13-10-17-46/16 od 8. kolovoza 2016., podvesti pod zakonski opis prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji glasi: “Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir“.

Nakon provedene rasprave, sa 4 glasa za, 15 protiv i 1 suzdržanim, odlučeno je da se opisano postupanje u konkretnom predmetu ne može podvesti pod zakonski opis prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te da je pravilna odluka ovog suda broj Jž-2747/2018 od 2. listopada 2019.”

U pravomoćnoj presudi Visokog prekršajnog suda navodi se: “Nadalje, (tužitelj, op.a.) zanemaruje i činjenicu da se ovaj pozdrav u kontekstu njezinog nastanka, u tijeku Domovinskog rata čiji je karakter ‘pravednog, legitimnog, obrambenog i oslobodilačkog’ percipira izvan totalitarnog i rasističkog konteksta”.

Takva presuda Visokog prekršajnog suda održava izdvojeno mišljenje ustavnog suca Miroslava Šumanovića, koji je 2016. napisao da: “značajan dio hrvatske javnosti i društva, notorno, o tome rezonira na suprotan način, percipirajući sporni pozdrav izvan totalitarnog i rasističkog konteksta”.

https://narod.hr/hrvatska/izraelski-veleposlanik-za-zabranu-pozdrava-zds-sto-kaze-visoki-prekrsajni-sud


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika