Podjeli

Imamo Hrvatsku – uzviknuo je dr.Franjo Tuđman po povratku iz New Yorka nakon što je Hrvatska primljena u članstvo UN 22.svibnja 1992.godine.

Nakon 29 godina Nemamo Hrvatsku! Mi Hrvati nemamo Hrvatsku!

Svaka Vlada od 2000. godine do danas  oduzela je Hrvatima jedan dio identiteta, ljudskih i etničkih prava, nacionalnog ponosa, ljudskog dostojanstva, povijesti, tradicije i kulture.

Svaka Vlada je  nametala Hrvatima  strane vrijednosti, pretvarala nas  u pravno i materijalno roblje, uništavanjem industrije oduzimala nam egzistenciju, ovrhama kuća i stanove, prisiljavajući nas na napuštanje vjekovnih ognjišta i odlazak „trbuhom za kruhom“ u svijet.

Sve vladajuće garniture nisu i ne mare za:

 • državu Hrvatsku,
 • narod hrvatski, tradiciju i kulturu hrvatsku,
 • povijesni i kulturni identitet hrvatskog naroda,
 • divno hrvatsko ovozemlje kojim nas je Bog obdario.
 • ne poštuju Hrvatski Ustav ni hrvatske institucije!
 • slavni  Hrvatski  Sabor, koji je cijelo tisućljeće čuvao hrvatsku državotvornost, postao je javna trgovina mandatima i kuhinja u kojoj se Zakoni donose na pladnju Vladi po ala carte narudžbi vladajućima,  a ne po mjeri hrvatskog naroda.

Hrvatska država ima toliko unutarnjih neprijatelja, odnosno rušitelja, “ koji su sve činili da je ne bude“ da je od nje ostalo samo zastava,  himna i grb.

Političke „elite“ koje pronose ideje  jugoslavenstva, velikosrpstva,  orjunaštva, iredentizma  i komunizma –antifašizma , a u novije vrijeme globalizma ,  sve sa hrvatskim predznakom proglašavaju nacionalizmom, ustaštvom i klerofažizmom te time stalno sprječavaju  svaki pokušaj oživljavanja bilo kakve hrvatske opcije.

Hrvatska demokratska zajednica HDZ, koja je 90-tih bila stožerna domoljubna i državotvorna stranka i okupljala većinu domoljubnih Hrvata, pretvorila se u najveću interesnu, grupacijsku i klijentelističku stranku kojoj su važniji interesi EU, raznih lobija, svjetskih grupacija,  masonskih loža i osobno bogaćenje od interesa hrvatskog naroda!

Pod vodstvom Andreja Plenkovića pretvorila se u stranku koja razara same temelje na kojima je stvorena Republika Hrvatska.

A najžalosnije je to što hrvatski birači još uvijek glasaju za ime stranke, a ne za sadržaj!

Citiram članak koji je napisao g. Ante Beljo jedan od osnivača HDZ-a

 Što jest i hoće HDZ?

„Moramo se vratiti na početak u 90-te, kada je predsjednik HDZ-a bio dr.Franjo Tuđman i zašto Sanaderov, pa sada konačno i Plenkovićev HDZ nisu Tuđmanov HDZ;

Izvatci iz govora dr. Franje Tuđmana na osnivačkoj skupštini HDZ, 17.lipnja 1989.godine, iz brošure „Što jest i što hoće HDZ“ str. 38 – 41.Sve je bitno već tada rečeno i uneseno u Statut HDZ-a.

„HDZ smatra da suvremenu demokratsku hrvatsku nacionalnu svijest“, a i cjelokupnu djelatnost, treba graditi – na onim sastavnicama koje su bitno pridonijele oblikovanju hrvatskoga, povijesnoga i kulturnoga entiteta“ (čl. 6).
To znači:

 • Kad se pozivamo na starčevićanstvo onda to činimo zato da bismo istaknuli potrebu očuvanja kontinuiteta hrvatskoga povijesnoga državnoga prava.
 • Želimo graditi na dubokim tradicijama radićevskogopćečovječanskog republikanizma, ali ne i na pasivnom prepuštanju događajima, čekajući da drugi odlučuju mjesto nas, ili očekivanju da do željene demokratske preobrazbe može doći bez našeg djelatnog udjela.
 • A kad se pozivamo i na hrvatsku ljevicu, onda zato ima povijesnoga opravdanja, jer hrvatskim komunistima valja priznati da su u okviru svoga marksističkog programa proklamirali pravo hrvatskoga naroda na samoodređenje do odcjepljenja…

One iz hrvatskih redova, koji još uvijek, unatoč svim iskustvima imaju potrebu da svoj marksistički internacionalizam i svoje socijalističko Jugoslavenstvo dokazuju u najmanju ruku ograđivanjem od svakog hrvatstva podsjetimo na neke spoznaje od sudbonosnog značenja.

Takva tobože principijelna politika samo je pogodovala tomu da svako
hrvatsko gledište, koje se opire hegemonističko-jugoslavenskim – unitarističkim ciljevima, bez obzira na njegovu utemeljenost, znanstvenu objektivnost ili čak sukladnost s programsko-marksističkim pače i ustavnim zasadama bude  označeno kao nacionalističko, separatističko, ustaško i fašistoidno.

U cjelini takva nas je politika zavila čak i u svijetu već dugo poznatu, „šutnju“ Hrvatske. A šutnja je izražavala ne tek nenormalno stanje nego i sve nesnošljiviju duhovnu klimu potiskivanja najnormalnijih nacionalnih osjećanja. U muku, što joj je silom nametnut, u Hrvatskoj se nije moglo čuti normalnoga glasa o gotovo nijednom hrvatskom velikanu iz starije ili novije povijesti, od hrvatskih kraljeva do Šubića, Zrinskih i Frankopana, Bartula Kašića, Jelačića, Starčevića i Pavlinovića, Mažuranića i Radića… Čak ni u znanstveno-kritičnom obličju, a kamoli prigodnim obilježbama velikih obljetnica, kao da hrvatski Sabor ne stoluje na Trgu Stjepana Radića. Dapače, još do pred koju godinu redarstvo je legitimiralo ljude koji su dolazili na njihove grobove.

Budući da i svaki narod crpi svoju životnost iz svojeg korijenja, to jest iz svoje prošlosti, to svako sputavanje a pogotovu izopačeno omalovažavanje ili bezobzirno preziranje povijesti prouzrokuje pogibeljne posljedice. Duhovno, a neizostavno s time i materijalno, osiromašivanje i isušivanje povijesnoga tla dovodi do postupnoga usahnuća životnih silnica nacionalnog bića, a to jamačno može dovesti u pitanje i samu samobitnost, tj. opstanak pojedinog naroda.
Tek povijesnim obezličenjem narodi mogu postati pogodnom, nesvjesnom sirovinom za oblikovanje po tuđoj volji, ili za eksperimente protu-povijesnih nadnacionalnih utopija.
I u svezi sa svim tim spoznajama valja nam odlučno ukazati ne samo na nerealnost i na nepovijesnost, već i na pogibeljnost svake one politike koja vojuje protiv normalnoga očitovanja nacionalnoga bića svoga naroda.

U svojim programskim osnovama izričito rekosmo da se HDZ izjašnjava za poštovanje svih demokratskih i građanskih prava i Srba i svih ostalih građana kojima je Hrvatska domovina, ostavljajući im otvorena vrata i u samoj HDZ. Jamačno, odgovornost za međusobne odnose i način  zajedničkog suživota ne snosi nikada samo jedna već obje ili sve strane u pitanju.

Priznajući Srbima sva prava (na jezik i nacionalna društva, na svoj list i svoje razmjerno predstavništvo) istodobno ističemo da ta prava ne mogu biti ni u kom smislu iznad prava što ih pripadnici hrvatskoga i ostalih
naroda 
uživaju u drugim republikama, niti u bilo čemu mogu dovoditi u pitanje suverenost hrvatskoga naroda u njegovoj Republici.
Nijedan povijesno samosvojan narod ne miri se sa zatiranjem svoje samobitnosti i suverenosti, a sudbina svakoga manjinskog naroda ovisi o njegovu odnosu prema zemlji u kojoj živi”

Ante Beljo,
jedan od osnivača HDZ-a
i mnogi, mnogi drugi članovi stranke iz 80-ih i 90-ih godina
pa sve do danas

U Zagrebu, 10. srpnja 2020.godine“

Preporučila bih svakom članu HDZ-a i samom predsjedniku Andreju Plenkoviću da pročita govor dr.Franje Tuđmana i da se više nikada na njega ne poziva!

Kakav je stav pokojni  predsjednik F. Tuđman imao o prethodno navedenom svjedoči njegova bojazan izrečena tadašnjem predstojniku Ureda predsjednika dr. Ivici Kostoviću u razgovoru nakon prve operacije u Kliničkoj bolnici Dubrava:

„Odvedite me što prije doma, inače ćemo završiti u Jugoslaviji“.

Navodim također višekratna upozorenja generala Janka Bobetka pred kraj života na tadašnje prilike u Hrvatskoj:

„Izgleda da su se Hrvati već umorili od vlastite države pa njenu sudbinu olako prepuštaju onima koji su sve činili da je ne bude“ (general Janko Bobetko, preminuo 29. travnja 2003. godine).
I na kraju zaključno:

Ugurani smo u prvu i drugu Jugoslaviju bez pitanja hrvatskog naroda. Nitko nas nema pravo uvući u neku četvrtu zaobilaznim putem!

Svaka Jugoslavija i njezine inačice mogu biti i jesu samo totalitarizam, kao i svaki komunistički sustav.
Što se tiče antifašizma postoji onaj komunistički totalitarni i onaj s demokratskim sadržajima koji je bio obilježje zapadnog demokratskog svijeta.
Istinski hrvatski antifašizam i prvi u Europi imali su Hrvati u Istri početkom 20-ih godina prošlog stoljeća i na taj se trebamo pozivati.

Zbog čega se Andrej Plenković nema pravo pozivati na dr.Franju Tuđmana?

Nakon smrti dr.Franje Tuđmana HDZ je postala stranka kojoj svaki novi predsjednik piše svoju povijest. Malo ga detuđmaniziraju, pa ga tuđmaniziraju, pa od njega rade europsku pučku stranku… Tako je bilo i u vrijeme Ive Sanadera, Jadranke Kosor, Tomislava Karamarka i sada Andreja Plenkovića i svi se pozivaju na Tuđmanov HDZ!

Andrej Plenković nikako se ne može pozivati na dr. Franju Tuđmana, jer je preusmjerio  Tuđmanov HDZ-a i skrenuo stranku sa pravca u kojem ju je pozicionirao dr. Franjo Tuđman!

HDZ je demokršćanska stranka, pozicionirana desno, sa izričito hrvatskim nacionalnim predznakom.

Sa kojim pravom Andrej Plenković mijenja Hrvatsku, nije je on stvarao?

Kada su ga iz Bruxellesa pozvali u Hrvatsku s ciljem da preuzme HDZ i Vladu, Andrej Plenković je otvoreno rekao da ima namjeru mijenjati i HDZ i Hrvatsku. Sa kojim pravom? To što je izabran za predsjednika HDZ-a i Premijera znači po Ustavu RH da služi narodu, a ne da ga mijenja!

Tu je zakazalo podaničko i neodgovorno članstvo HDZ-a. Oni to nisu smjeli dopustiti! Nije predsjednik stranke apsolutistički vladar!

I kako je mijenjao?

Istanbulskom konvencijom koju nije SDP htio sprovesti dok je bio na vlasti, pozicionirao je  je HDZ ulijevo, dodvorio se EU, jakom LGBT lobiju, pedofilskom lobiju, a hrvatski narod koji se žestoko pobunio masovnim prosvjedima u Zagrebu i Splitu proglasio je neznalicama, iako narod dobro zna da se Istanbulska konvencija kosi sa kršćanskim naukom o spolu i obitelji.

Bezvrijednom izjavom mahao je kao vrhunskim postignućem i uspio ucjenama i pritiscima da se IK izglasa u Saboru.

U tekstu Konvencije jasno piše ;

Članak 78. – Rezerve 1. Nikakve rezerve ne mogu se staviti u pogledu bilo koje odredbe ove Konvencije.

Istanbulskom konvencijom ugrađena je rodna ideologija u sve Zakone RH!

Usprkos Interpretativnoj izjavi i tvrdnji Premijera Plenkovića da ”Nema nikakve pravne obveze koji bi Hrvatska u vezi toga preuzimala” u sve Zakone RH ugrađena je rodna ideologija.

Time Premijer Plenković i dalje obmanjuje javnost i proglašava nas neznalicama ” javnom prostoru postoje mnogi koji pretendiraju biti politički akteri pa kažu da su interpretativne izjave bezvrijedne. To pokazuje njihovo veliko neznanje“ Pa pogledajte to „neznanje“

Zakon o radu, Obiteljski zakon, Zakon o obrazovanju, Zakon o lovu… u svaki je zakon ugrađena rodna ideologija!

Zašto, na primjer, Premijer nije tako decidirano odlučio provesti reformu javne i lokalne uprave? Ili bilo koju reformu? Zašto se nije zainatio i odlučio da na državnom proračunu više neće parazitirati razne nevladine Udruge ili uhljebi sa stranačkom iskaznicom HDZ-a?

Zašto se nije tako odlučno založio za provedbu Rezolucije EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine o osudi komunizma kao totalitarnog zločinačkog režima?

Zašto je tako zdušno uzeo u Vladu SDSS, prevarivši birače, stranku koju je osnovao u  Hagu optuženi ratni zločinac Goran Hadžić, čak i za zločine na Ovčari?

Zašto provodi skupa sa SDSS-om Memorandum SANU 2, izjednačavajući agresora i žrtvu pod jeftinom populističkom floskulom o pomirbi, bez priznavanja odgovornosti i krivnje za ratna razaranja i žrtve?

Zašto je obezvrijedio sjajnu pobjedničku akciju OLUJU, koja se uči u Američkim vojnim školama i pretvorio je u komemoraciju pojedinačnim civilnim žrtvama u srpskoj manjinskoj zajednici.?

Dovođenjem Borisa Miloševića kao predstavnika srpske nacionalne manjine, iako on legalno predstavlja tek 7 posto te manjine od 4,36 % udjela u ukupnom broju stanovnika i izjednačavanjem “Oluje” s pojedinačnim civilnim zločinom nad srpskim civilima u Gruborima Andrej Plenković i njegov HDZ izvršili su klasičan čin izdaje hrvatskih državnih i nacionalnih interesa.

SDSS-ovac Boris Milošević nije u Kninu prozborio niti jednu riječ isprike za zločine počinjene u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, dok se Andrej Plenković na dugo i široko ispričavao za zločine počinjene nad srpskim civilima, praktički izjednačujući pobjedničku VRO Oluja s pojedinačnim zločinom.

Tako je i Anja Šimpraga dobila SRAMOTNI pljesak saborskih zastupnika na njeno izlaganje “Pred vama stoji djevojčica iz kolone” 1995, godine u Oluji, vozeći se na prekrcanom traktoru, a saborski zastupnici koji su pljeskali nisu se sjetili na djevojčice i dječake iz Vukovarske kolone, koje su tjerali naoružani bradati četnici pješke bez ičega iz njihovih tisućama granata razorenih domova i grada od kojih su mnogi bili mučeni i ubijeni na Ovčari i ostalim stratištima. Sramotno!

Puno je zašto i puno je razloga zbog kojih se nitko nema pravo pozivati na dr. Tuđmana i uspoređivati njegov HDZ sa sadašnjim, Plenkovićevim HDZ-om.

Hrvatska od 1990-1999.godine i smrti Predsjednika dr.Franje Tuđmana

Predsjednik Tuđman imao je velike i složene  izazove u razdoblju u kojem je vladao. Trebalo je stvarati državu, sustav obrane, državne institucije i pripremati se razoružani  za obrambeni oslobodilački rat, tako da je s jedne strane situacija bila krajnje teška, a s druge strane, napisao je  Slaven Letica( Jedan od prvih savjetnika dr. Tuđmana) bila je i dosta jednostavna, jer je više od 95 posto ljudi stajalo uz  njega.

I tada je uz obranu zemlje, skrbi za izbjeglice, provedena pljačkaška pretvorba i privatizacija! Tajkuni nisu mislili na žrtvu koju podnosi hrvatski narod u agresiji, nego samo kako što više ugrabiti!

Prvi Ovršni zakon donijela je Vlada HDZ-a  28.06.1996.godine, objavljen: 12.07.1996. godine, stupa na snagu: 11.08.1996.godine. Time prestaje važiti Zakon o izvršnom postupku iz 1978.godine.Ovaj  Ovršni zakon prestaje važiti: 14.10.2012.

Dolaskom SDP-a na vlast izglasan je novi Ovršni zakon 2013.godine  koji je prouzročio oko 330 000 blokiranih, deložiranih i raseljenih Hrvata.

Poslije smrti prvog Predsjednika u samostalnoj RH dr.Franje Tuđmana 10.prosinca 1999.godine, počinje bal vampira svih koji ” su sve činili da Hrvatske ne bude”

Detuđmanizacija Stjepana Mesića od 2000-2010.godine

Na izborima  3.siječnja  2000. godine na vlast je došla koalicija SDP-a i HSLS-a s HSS-om, HNS-om, IDS-om i LS-om, a vodio ju je Ivica Račan (SDP). U njenom mandatu umjesto polupredsjedničkog uveden je parlamentarni sustav.

Stjepan Mesić izabran je za predsjednika RH 18.veljače 2000. godine i odmah je započeo  detuđmanizaciju, odnosno osobnu osvetu prema dr.Tuđmanu i uništavanje svega što je postignuti za vrijeme vladavine dr.Tuđmana  i  svega  što je postignuto u Domovinskom ratu:

 • Stjepan Mesić umirovio je 12 generala HV, a i time otpočeo razgradnju Hrvatske vojske.
 • Stjepan Mesić, otvorio je vrata Tuđmanove arhive stranim novinarima, dijelio neselektivno dokumente, na osnovu kojih su pokrenuti sudski procesi u Hagu, protiv hrvatskih generala.
 • Stjepan Mesić prijavio se kao zaštićeni svjedok u Hagu i on je inicijator tužbe za udruženi zločinački pothvat, po kojem su htjeli teretiti cijeli hrvatski državni vrh, sa predsjednikom Tuđmanom na čelu. Sada zamislite da jedan državnik, Predsjednik te države svjedoči protiv svoje države ? U svijetu neviđeno i nečuveno da bi poslije svjedočenja još bio biran za Predsjednika u 2 mandata. Kojeg li politički nepismenog hrvatskog naroda koji je glasao za viceve?
 • Optužbama za agresiju na susjednu Bosnu i Hercegovinu, te za pokušaj stvaranja “velike Hrvatske”, kao protuteže Miloševićevoj “velikoj Srbiji” Mesić nije samo izjednačio politike i političke uloge predsjednika Tuđmana i Miloševića, nego je pisao optužnice protiv hrvatskih dužnosnika i generala iz BiH, godinama prije nego što su se te optužnice pojavile 2004. godine.
 • Činjenica je da su ove optužbe iznijete tijekom službenih posjeta predsjednika Mesića stranim zemljama i da se nalaze na službenoj web stranici predsjednika Republike. Dakle, ne radi se samo o Mesićevim vrijednosnim sudovima i Mesićevim interpretacijama politike njegova prethodnika. Mesićeve optužbe prethode haaškim optužnicama – znači da su planski i ciljano bile za podizanja haaških optužnica. Ovakvo ponašanje predsjednika RH, prema domovini, zaslužuje da ga se kroz povijest prikazuje stalno i iznova kao lažova i velezdajnika !

https://www.hkv.hr/izdvojeno/tribine/ostali-tekstovi/8203-prof-dr-miroslav-tuman-hrvatski-scenaristi-hakih-optunica.html

Stjepan Mesić je sramotna pojava u hrvatskoj politici od kada se u njoj pojavio. Prevrtljiv, mijenjao je stavove kao kameleon, od pjevanja ustaških pjesama do rigidnog yugo-komuniste, što je ustvari uvijek i bio. Vidi se po nedavnom intervju u Glasu Istre gdje mu je meta objeda i bl. Kardinal Alojzije Stepinac, kojemu nije dostojan ni ime  spomenuti. Vlastohlepan kakav je, nije dr. Tuđmanu nikad oprostio što ga je povukao iz Beograda u Zagreb sa funkcije predsjednika Predsjedništva SFR Jugoslavije, a tek  se bio lijepo smjestio.

 1. godine pokušao je skupa sa Josipom  Manolićem, svojim udbaškim sudrugom državni udar i umjesto da budu obojica trajno udaljeni iz javnog života dr. Tuđman im je oprostio i napravio veliku pogrešku za budućnost Hrvatske.

Stjepan Mesić  još ima obraza javno iznositi neistine da nije bio u Hagu, niti svjedočio pred sudom, a ja sam u posjedu njegova svjedočenja, samo ne smijem iznositi javno, jer je on zaveden kao tajni svjedok, pa je svako javno iznošenje utuživo!

Tako se arhiva Prvoga predsjednika koristila kao izvor podataka za vođenje informacijskog rata. Jedan od ključnih scenarista i stratega tog informacijskog rata je Stjepan Mesić, “građanin predsjednik i predsjednik svih građana”, koji vodi informacijski rat protiv hrvatskih građana i dan danas.

Progone se hrvatski branitelji, zatvaraju po Srpskim optužnicama, mnoge su branitelje poslali u mirovinu još mlade ljude, razbili su braniteljsku populaciju na preko 1235 braniteljskih udruga, koje su produžena ruka lokalnih političara….

Prodane su zlatne rezerve naslijeđene po razdruživanju, da bi se Hrvatska i financijski urušila

Dokapitalizirane su banke i onda prodane! Tko bi to napravio? Samo oni” koji su sve činili da Hrvatske ne bude”

Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina

Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina (Narodne novine broj 155/2002)

Diskriminirajući je i nemoralan  prema hrvatskom narodu

U čl 3. Ustava RH nabrojane su najviše vrednote ustavnog poretka: jednakost, nacionalna ravnopravnost, poštivanje prava čovjeka, vladavina prava i demokratski višestranački sustav. Sa Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina  sve su ove vrednote povrijeđene

„To je rezultat određene trgovine između dvije najveće političke stranke u Hrvatskoj. Zaboravlja se kako su stranke ipak nositelji posebnog interesa, pa ni njihovo zbirno djelovanje ne može nositi atribut “opće volje”. Drugim riječima, krajnje je vrijeme da predstavnička demokracija s većinskim legitimitetom bude prevladavana “borbenom demokracijom”, odnosno demokracijom koja se protiv ekstremističkih pozicija brani prevencijom. Ustavi i zakoni se moraju naslanjati na moralitet. Moral nije iznad prava, on ulazi u pravo, ali se u njemu ne rastvara. Na moralitetu se razvija legitimitet, a onda i legalitet“ napisao je Zvonimir Lauc, profesor ustavnog prava i predstojnik Katedre za ustavne i političke znanosti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Osijeku

Znanstveno mišljenje o ustavnosti Ustavnog zakona o …

https://hrcak.srce.hr › fil

Ivo Sanader nastavlja detuđmanizaciju od 2003-2009.godine

“Stari moj, dokopali smo se vlasti, treba zgrabiti što se zgrabiti da. Tko zna dokle će ovo trajati”- rekao je dr. Ivo Sanader prijatelju 90-ih.

Vladavinu mita i korupcije koju je uspostavio Ivo Sanader, prekinula ja njegova iznuđena ostavka, ali je model ponašanja ostao, unaprijedio se i proširio u standardno ponašanje političkih elita u Hrvatskoj.

Neposredno ili posredno, Ivo Sanader se spominje u pet velikih afera koje su potresale Hrvatsku: Podravka, Brodosplit, Kamioni, HEP i Hrvatske autoceste. Zahvaljujući moći i utjecaju kojima je raspolagao kao premijer bio je nedodirljiv, no ipak je uhićen, optužen, osuđen i živi u Remetincu, u kojem služi kaznu od šest godina zatvora koja mu je izrečena u aferi Planinska.

Ponovljeno suđenje za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi- media počelo je 2016., godinu nakon što je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu koju je još 2013. donijela zagrebačka sutkinja Ivana Kršul

I dok Uskok smatra da je i tijekom ponovljenog suđenja dokazao krivnju Sanadera, obrana njegove bivše stranke i suoptuženika za korupciju, tvrdi da dokaza o krivnji nema.

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader proglašen je  krivim i nepravomoćno osuđen  na osam godina zatvora za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki u aferi Fimi- media. HDZ je dobio kaznu od 3,5 milijuna kuna, te mu je naloženo da u proračun vrati nezakonitu korist od 14 milijuna kuna.

Sanader koji od 2019. izdržava zatvorsku kaznu zbog slučaja Planinska, u međuvremenu je nepravomoćno osuđen zbog primanja mita od mađarskog MOL-a prilikom preuzimanja Ine, a 2018. za profitersku proviziju od austrijske Hypo banke. Nepravomoćno je oslobođen optužbi za prodaju jeftinije HEP-ove struje tvrtki Roberta Ježića.

USKOK sada od Vrhovnog suda RH traži strože kazne. U žalbi zamjenica ravnateljice USKOK-a Mirna Rukavina objašnjava da je Županijski sud u Zagrebu koji je donio nepravomoćnu presudu u aferi Fimi -media nedovoljno cijenio otegotne okolnosti na strani okrivljenih, kao i njihov nekritičan stav prema onome što su napravili. “To nisu bili ekscesi u njihovim životima već  su godinama lagodno živjeli”, napominje se u žalbi.

Zamjenica Rukavina primjećuje da je HDZ u to vrijeme, kao uostalom i sada, bio vladajuća stranka. Međutim, kaže da sud uopće nije uzeo u obzir činjenicu da je svoj ostanak i opstanak na vlasti osiguravala upravo nelegalnim sredstvima izvučenima iz javnih firmi i nezakonitim donacijama.

Sudska trakavica se nastavlja. Pravosuđe u kojem sudski procesi traju desetak i više godina, i koje još nije osudilo nikoga za veleizdaju nacionalnih interesa, nije uspjelo pravomoćno osuditi ni Ivu Sanadera za sve njegove kriminalne radnje, za  primjer, da se kriminal ne isplati, jer se suđenje na kraju pretvorilo u sudsku trakavicu i farsu.

Poznato je kako je Ivo Sanader došao na čelo HDZ-a zahvaljujući zaštitarima koje je angažirao Vladimir Šeks. Poznato je isto tako da je Ivo Sanader doveden na vlast uz pomoć britanske politike pod tri uvjeta;

 • da se odrekne Hrvata iz BiH i Hrvata iz iseljeništva.
 • Drugi uvjet je bio da uvede Srbe u vlast  
 • Treći uvjet je bio da Haagu isporuči naše generale, a poglavito Gotovinu

I Sanader je ispunjavao uvjete, 7.siječnja 2004.godine, na tradicionalni domjenak SNV-a u povodu pravoslavnog Božića,  po prvi puta došli su premijer i predsjednik Sabora Ivo Sanader i Vladimir Šeks te nekolicina ministara nove vlade, šef diplomacije Miomir Žužul i  ministar kulture Božo Biškupić. Premijer Sanader izjavio  je kako je ponosan što je Vlada uspjela dogovoriti suradnju sa zastupnicima srpske i ostalih nacionalnih manjina, a najavio je i da će se sve učiniti kako bi se zacijelile ratne rane.

“Nije ni vrijeme ni prigoda za velike političke govore, nego želim i ja svim pravoslavnim vjernicima koji slave blagdan Božića po Julijanskom kalendaru i danas ovdje čestitati i Badnjak i sretan Božić sa – Hristos se rodi”

Poznat je i odvratan lov na generala Gotovinu, zabrana spominjanja njegova imena, pa je čak i ravnatelj Osnovne škole Petra Zrinskog u Zagrebu ostao bez posla i mogućnosti da se prijavi na Zavod za zapošljavanje .

Ravnatelj Krešimir Mihajlović, koji je 2011.godine, dok su generali Gotovina i Markač još bili haški zatvorenici, u projektu s učenicima i kolegama izradio plakat na kojemu su bile istaknute fotografije dvojice generala uz natpis „hrvatski mučenici“. Bila je to škola koju su pohađala djeca tadašnjeg SDP-ovog premijera Zorana Milanovića, a vrlo brzo nakon toga ravnatelj Krešimir Mihajlović smijenjen je s dužnosti i do danas nije završena sramotna sudska trakavica oko razrješenja njegovih prava.

Tek kasnije, već nakon što su generali Gotovina i Markač bili oslobođeni, Gradski je ured Mihajloviću uručio potrebnu dokumentaciju te se on uspio ponovno zaposliti u drugoj školi.

Mihajlović objašnjava društvenu klimu u ono vrijeme;
„O čemu se zapravo radilo? U znak protesta protiv čitave jedne klime koja se vodila u Hrvatskoj protiv Hrvatske vojske, hrvatskih generala i hrvatskih branitelja koji su svojom žrtvom stvorili Hrvatsku te je obranili i oslobodili od velikosrpske jugočetničke agresije, kada su se generali našli u Haagu i kada je pala prvostupanjska presuda gdje ih optužuju za ono najgore i prijeti im dugogodišnja zatvorska kazna, ja sam u dogovoru s jednom skupinom profesora i djecom, iznio ideju da se u ulaznom hodniku škole napravi plakat gdje bi bila hrvatska zastava, fotografije generala Gotovine i Markača s tekstom: ‘Od pobjede preko istine do pravde’ te velikim natpisom ‘hrvatski mučenici’.
Naravno, određenoj skupini ljudi, ne znam kako bih ih nazvao, ljudima prošlog sistema, ideolozima komunističke partije, to je smetalo. Inače sam uvijek vodio brigu da se obilježava Dan sjećanja na Vukovar te sam uspijevao organizirati djecu da, zajedno s udrugom Zagrebačkih branitelja Vukovara, idu u kolonu sjećanja u Vukovar, dolazili su u školu hrvatski branitelji iz Gromova, Tigrova itd… Jednostavno smo na jedan fin i profinjen način učili djecu o vrijednostima obrambenog Domovinskog rata i poticali ljubav prema Hrvatskoj.
I to je nekim mojim kolegama smetalo.“

https://narod.hr/hrvatska/ravnatelj-skole-koji-je-2011-dobio-otkaz-zbog-slike-gotovine-i-markaca-za-narod-hr-izgubio-sam-vjeru-u-hrvatsko-pravosude

Smetalo je i smeta, ne samo kolegama, nego svima onima koji “su sve činili da Hrvatske ne bude”

To je konstanta njihove politike protiv države Hrvatske!

I kada se već izgubila svaka nada u povratak hrvatske države Hrvatima, počele su se sakupljati domoljubne snage, organizirao se protest hrvatskih branitelja sa šatorom postavljenim ispred Ministarstva hrvatskih branitelja. Taj prosvjed koji se održavao 555 dana probudio je uspavanu nacionalnu svijest.

Na izborima 2013. godine najviše glasova dobila je Domoljubna koalicija na čelu sa Tomislavom Karamarkom! Međutim nedovoljno da sami oforme Vladu, pri čemu je Trojanski konj bio MOST sa 19 mandata. Za premijera je doveden Tihomir Orešković i ubrzo su počele podvale sa svih strana, na svim nivoima potpomognute sluganskim i plaćeničkim medijima i Tomislav Karamarko je bio prinuđen dati ostavku najviše zbog riječi –LUSTRACIJA. Kome su te riječi najviše smetale? Protagonistima pokušaja državnog udara iz 1994.godine: Mesiću, Manoliću i družini!

Plenkovićevi čavli u lijes hrvatske državotvornosti

Predstavljaju li  oni identitet hrvatskog naroda i hrvatske države!?

Na izborima 2016, dolazi Andrej Plenković na čelo HDZ-a i na čelo Vlade Republike Hrvatske. Isprva uglađen i finih manira novi Premijer dočekan je sa simpatijama. Međutim njegovi potezi na čelu HDZ-a i Vlade RH ubrzo su razotkrili njegove stvarne namjere, a nakon parlamentarnih  pod pritiskom Korona virusa izvedenih izbora u srpnju 2020.godine, potpuno ogolili njegovu politiku.

” Ja mogu što hoću ” poručio je Premijer Vlade RH u Hrvatskom Saboru! Apsolutistički, totalitarno može što hoće, jer ima poslušne saborske zastupnike, koji ne razmišljaju da odluke donose u korist hrvatskog naroda, nego Plenkoviću na pladnju ” što on hoće”!

A gdje je Članak 1.Ustava RH ?

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana

Tu politiku je na izborima poduprlo svega 17 % od ukupnih hrvatskih birača uz veliku apstinenciju 53% biračkog tijela uz nevjericu i razočaranje i onog dijela koji mu je dao glas, kada je u Vladu uključio SDSS. Uz napomenu da je ne podupiru ni osnivači HDZ-a što je vidljivo na početku samog isječka članka, koji je potpisao g .Ante Beljo.

 1. Prvi veliki čavao zabijen u identitet hrvatskog naroda zabijen je sa Istanbuskom konvencijom, koju je pod ogromnim pritiskom i velikim prosvjedima u Zagrebu i Splitu Plenković progurao u Sabor. Koliko god je krivica na Plenkoviću, još veća je odgovornost i krivica na Saborskim zastupnicima koji su IK izglasali. Preko Grevia izgubili smo dio suvereniteta, uvedena je rodna ideologija protivna katoličkom nauku i ugrađena u svaki zakon!
 2. Drugi veliki čavao je Marakeški sporazum o migracijama i zaštiti migranata koji masovno ulaze ili prelaze Hrvatsku.
 3. Treći je neprocesuiranje ratnih zločinaca, agresora! Nažalost ne zaborave promptno osuditi hrvatske branitelje, i još će ih promptnije progoniti, kao što je najavio u govoru u Kninu! Najnoviji događaj to potvrđuje sa presudom Mihajlu Hrastovu, kojega hrvatsko Pravosuđe razapinje već 25 godina, 6 puta  je bio pred Vrhovnim sudom, presude su bile oslobađajuće, pa osuđujuće, da bi na kraju odslužio 2,5 godina zatvora i sada ga država tereti za 11 690 000 kuna. Hrvatska je već isplatila više milijunske odštete Srbima, koji su kolateralne žrtve srpske agresije! Koliko je Srbija platila odštete Hrvatima ? Nula, ništa! Nesposobna i nevoljna vladina politika!
 4. Četvrti je koalicija sa SDSS-om, strankom koju je kao što sam već napisala osnovao optuženi  ratni zločinac za zločine prema Hrvatima! Jer nijedan dogovor sa Srbima , dokazano je, kroz povijest Hrvatskoj nikada nije donio ništa dobro!
 5. Peti je onemogućavanje referenduma, totalitarnim i kriminalnim metodama !
 6. Šesti je zbog nakaradnog izbornog zakona, zbog nedopuštanja  elektroničkog i dopisnog glasovanja, zbog onemogućavanja glasanja izvan domovinskoj Hrvatskoj!
 7. Sedmi je zbog reketa i kriminalne hobotnice sa kojima se suočavaju investitori koji zbog toga odustaju od investiranja u RH!
 8. Osmi je zbog brisanja hrvatske povijesti i favoriziranja događaja iz jugoslavenske komunističke povijesti!
 9. Deveti je uništavanje industrije, a favoriziranje turizma i potrošnje!
 10. Deseti je iseljavanje i demografija!

Zaključak

Vladajuće političke ” elite ” u RH ponašaju se kao da su Bogom dani  i postavljeni na vlast da bi materijalno osigurali svoju djecu i unuke, da ispunjavaju želje stranih centara moći, da nametnu njihove globalističke zakone, koji su u suprotnosti svemu onom što predstavlja hrvatski narod i njegov identitet.

Uopće se ne obaziru na to da su izabrani da rade u  interese naroda koji ih je birao, da vladaju kao dobri gospodari, dobrima koja su im omogućili njihovi glasači, da ih predstavljaju i u njihovo ime donose odluke koje će im omogućiti život dostojan čovjeka, već su  DOBRE SLUGE, LOŠIH GOSPODARA, što je pogubno za opstojnost RH i hrvatskog naroda, jer nas stavljaju u ponižavajući položaj običnih slugu pokornih stranih centara moći!

Zastrašujuće je to po opstojnost hrvatskog naroda, što rade i kako rade, da jedan hrabar i ponosan hrvatski narod, koji se krvavo izborio za svoju slobodu, pretvaraju u sluge pokorne globalizacijske politike velikih svjetskih sila i EU! Hrvatska inteligencijo, hrvatski intelektualci, znanstvenici, pravnici, radnici, seljaci i branitelji gdje ste?

Lili Benčik/hrvatskepravice


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika