Podjeli

Dodao je i kako je premijer držač ljestava ‘raznim bandićima, bačićima i adventokraljevima’

20.11.23., Zagreb - Susret premijera Plenkovica i predsjednickog kandidata Daria Juricana na Cvjetnom trgu
Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL

FOTO: ZOE SARLIJA/PIXSELL
U novom pismu Andreju Plenkoviću, naslovljenom “Kaj te nije sram moj Plenx”, redatelj i aktivist Dario Juričan podsjeća premijera kako se osramotio poduprijevši HDZ-ova Davora Filipovića za kandidata za gradonačelnika te kako je njegov HDZ u zagrebačkoj Gradskoj skupštini glasao protiv zahtjeva za izvješće o Adventu u prosincu 2019.

Juričan je premijeru spočitnuo što je na HRT-u kao zamjena uhićenom Kazimiru Bačiću postavljen Renato Kunić, a koji je poznat po tome što je ukinuo emisije Hrvatska uživo i Latinicu. Juričan za njega tvrdi da u slobodno vrijeme karta belu s mužem ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Plenkovića u jednom trenutku naziva držačem ljestava te ga upozorava da će se provesti istraga koja će uključiti i njega jer se s Milanom Bandićem u tajnosti nalazio kod direktorice zagrebačkog TZ-a, Martine Bienenfeld. Pismo u nastavku prenosimo u cijelosti:

Kaj te nije sram moj Plenx?

„Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane“. Lijepim si riječima opisao odlazak našeg dragog Milana Bandića, moj Plenx. Samo što ti fali podatak da je dobri Milan činio dobro uglavnom za svoj džep.

‘Izgubio si Zagreb i ostao na čistini s Fićom’

Nego, kaj te nije sram, kladio si se na luzera Davora Filipovića – Fiću, a Vanđeliću si namijenio špajzu jer si namjeravao i dalje plesati kolo s notornim Bandićem kojem je sud tako lijepo napisao, kad ga je trpao u zatvor, da je “pokazao visok stupanj upornosti i kriminalne volje” – što se i posthumno pokazuje vrlo točnim! Da te podsjetim, iz zatvora ga je 2015. izvukao upravo tvoj Ustavni sud.

A zamisli, Plenx, da si ostavio Bandića u zatvoru da trune, gdje mu je i bilo zasluženo mjesto, kako bi ti danas fino disao i mogao se preseravati svojim izbornim uspjesima. A ovako si, jado, po tko zna koji put izgubio Zagreb i ostao sam na čistini s – Fićom.

Podsjetit ću te – ti i Fićo ste takvi geniji da je HDZ u prosincu 2019. u zagrebačkoj Skupštini zajedno s BM365 glasao protiv zahtjeva za izvješće o Adventu. Dok se tako očito kralo po samom centru Zagreba, ti si se jedino brinuo da se ne širi priča o kraljevima Adventa i zauzvrat nakrcavao Holding svojim stranačkim uhljebima. Mudar si ti vođa, moj Plenx!

” />

Ushuaia, Argentina- A 4k Aerial Film

Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
ADVERTISEMENT

‘Koga si to postavio na čelo HRT-a’

Na žalost, USKOK ne cijeni dovoljno to što daješ za domovinu, pa su ti maznuli stanoljupca Kazu. Drago mi je da si bajbukiranjem svog Kaze Bačića na HRT-u postavio Renata Kunića. To je jedan divan lik, sve prašta i vrlo je uviđavan! Majstor je to koji je ukinuo i Hrvatsku uživo i Latinicu. A u rijetkim trenutcima odmora karta belu s mužem ministrice kulture Obuljen.

Majstor zna sređivati stvari, pogotovo ako treba utišati seksualno uznemiravanje. To lajkam! Kad smo kod te afere, ne bih mijenjao na HRT-u ni našeg dobrog Mislava Stipića, koji je iz svoje vječite sjene sjajno suflirao i Bačiću i Kuniću. A ne bi reč rekel kako naš uvijek za fotografiranje spremni Bruno Kovačević odlično hendla vanjske produkcije.

Da te podsjetim – ta divna gomilica je pokrenula 36 tužbi protiv vlastitih novinara. 36. Protiv vlastitih novinara. Hoće li, moj Plenx, HRT sada pokrenuti tužbu protiv Kaze za narušavanje ugleda i časti HRT-a? Dok je glavna tema svih medija bandićevština, na HRT-u se govori o presudi u Haagu, uvođenju eura, vremenskim nepogodama…

‘Ti si borac protiv korupcije kao i Mamić’

Ali boli tebe kuki za tu priču u ovoj našoj plitkoj državi. Slušam tvoj verbalni proljev kako si baš ti borac protiv korupcije. Ma borac si ti protiv korupcije u rangu jednog Mamića, Todorića. Držač si ti ljestava, jado moj, raznim bandićima, bačićima, adventokraljevima…

A meni si preko svog poltrončića ministra Malenice oduzeo pravo da si promijenim ime u Milan Bandić. Zato jer si bio i ostao mala Bandićeva ljigica i kao takvog ćemo te i pamtiti.

Ali svemu dođe kraj moj Plenx, a Uskok bi mogao napisati i Rješenje – provest će se istraga, samo ovaj put s tvojim imenom, a ne Sanaderovim, i opisom kako si se Bandićem tajno sastajao kod vrle doktorice Martine Bienenfeld i dogovarao delanje… Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!, napisao je Juričan.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema