Podjeli

Prije pet dana sam napisao:

Istina Baden uvodi u igru očitu činjenicu PUTIN JE RATNI ZLOČINAC. Ukoliko je to ulog u pregovorima i znak da Zapad neće izgubiti rat, tj. neće ‘prodati’ ni komadić Ukrajine, izvrsno je. Međutim stalno slušamo o tome hoće li Zapad natjerati Ukrajinu da popusti pa se čovjek može samo križati. Boje li se ili im odgovara da sutra i oni uzmu drugima što žele?

Jasno je da nema dvojbe da je Putin ratni zločinac i da je strašan poraz Zapada ako ratnom zločincu dozvole da okupira dijelove Ukrajine.

Da je Putin ratni zločinac potvrdio je i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/grlic-radman-putin-je-ratni-zlocinac-ali-nije-ostvario-sto-je-zelio-zato-nece-imati-puno-izbora-15174018

Naravno za razliku od Grlić Radmana ima puno političara sa Zapada kojima je bliža politika koju su imali mnogi prema Hitleru kada je počeo sa svojom ‘igrom’ s Čehoslovačkom i Poljskom.

To pokazuju najnoviji događaji jer je američki predsjednik Joe Biden u Poljskoj prvo Vladimira Putina nazvao krvnikom, a zatim i rekao da Putin ne može ostati na vlasti. Odmah je stigao odgovor iz Kremlja da to neće određivati američki predsjednik, a i iz Washingtona je došlo objašnjenje da predsjednikove riječi nisu bile poziv za promjenu režima u Rusiji. Potpuno nerazumljivo reagiranje Bidenovih suradnika jer Biden nije tvrdio da to što mu se inputira pa nije dovoljno samo opovrgnuti takvu tvrdnju. Uostalom i sam Biden je danas na takvo pitanje novinara rezolutno odgovorio: NO!

Da, zašto ne bi sami Rusi, suočeni s činjenicom da im je predsjednik ratni zločinac sami smujenili ratnog zločinca? Da je na to mogao misliti sam pokazuje i to da je on za Putina rekao da je KRVNIK, a poznata je nedavna sudbina BALKANSKOG KRVNIKA Slobodana Miloševića kojega u Haag nije poslao nitko drugi nego njegovi Srbi.

Zato mi je doista neobična tvrdnja „Bijela kuća je odstupila“.

Nejasna mi je i tvrdnja:

Francuski predsjednik Emmanuel Macron upozorio je na opasnost od “eskalacije riječima i akcijama u Ukrajini” i poručio da Europa nije u ratu s ruskim narodom:

https://vijesti.hrt.hr/svijet/macron-nakon-bidenovih-izjava-o-putinu-spusta-loptu-6375666

Međutim to u istom tekstu pojašnjavaju u dijelu: Macron upozorio na “eskalaciju riječima” :

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je za televizijski kanal France 3 kazao kako ne bi koristio tu vrst izraza jer nastavlja razgovarati s predsjednikom Putinom. Komentirajući Bidenove izjave o predsjedniku Ruske Federacije, kazao je da želi “bez rata zaustaviti rat koji je Rusija pokrenula u Ukrajini”.

Zapravo ovo nije suprotsstavljanje Bidenovim tvrdnjama već samo tvrdnja da tu istinu ne može koristiti jer pregovara s tim krvnikom, kako je tvrdio Biden, odnosno ratnim zločincem kalo su Putina okarakterizirali i Biden i Grlić Radman i mnogi drugi.

Spomenut ću i moju tvrdnju iz istog teksta:

Imamo paradoksalnu situaciju da sada pobjeđuju suverenisti (Urajinci) i globalisti. A paradoks nas i upozorava da globalisti znaju da ovakav otpor velikoj sili mogu osigurati borci za svoj narod i domovinu, a ne njihovi globalisti (…)

Tuđmanu bijesni zbog pobjede u Domovinskom ratu protiv njihove volje nisu došli na sprovod. Neka svoj bijes globalisti pokažu i na Zelinskom kada pobijedi u ratu i izbori se za suverenu Ukrajinu i kada ili ako se ovi globalisti budu željeli povući – SAMO NEKA UKRAJINA POBIJEDI!

Danas vidimo da Rusi sami uviđaju da je njihova pobjeda a poraz Zapada upravo to pa su i objavili da su njihovi ciljevi osvajanje, a već se spominje i pripojenje Rusiji, odmetnutih djelova (Donjeck i Lugansk) i teritorijalno spajanje s Krimom:

https://vijesti.hrt.hr/svijet/rat-u-ukrajini-11-6370930

To je zapravo najavio Davorin Karačić prije pet dana:

DAVORIN KARAČIĆ: KOLJENO DNIPRA ĆE POSTATI NOVO BOJIŠTE

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/30026-davorin-karacic-koljeno-dnipra-ce-postati-novo-bojiste

Bilo mi je zabavno kada sam na televiziji gledao njihove komentatore s komentarima koji su na tragu Karačićevih tvrdnji. Još zabavnije je to što je Karačič nstavio s tim komentarima:

KARAČIĆ: UNIŠTAVANJE VELIKIH SKLADIŠTA GORIVA BI DAKLE MOGLO UPUĆIVATI NA STRAH OD SNAŽNIJIH PROTUUDARA.

Naime ono što je bilo meni zabavno, bilo je i njemu pa je taj tekst završio ovako:

Ako slučajno ovo ne pročitate nema veze. Ionako će nešto slično ispričati eminentni medijski analitičari za nekoliko dana.

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/30061-karacic-unistavanje-velikih-skladista-goriva-bi-dakle-moglo-upucivati-na-strah-od-snaznijih-protuudara

Ali vratimo se mojoj tvrdnji o globalistima i suverenistima i usporedite je s onim što kaže Borislav Ristić u tekstu s podrugljivim baslovom:

RUSIJA JE NAJMANJA ZEMLJA NA SVIJETU, UGROŽENA SA SVIH STRANA, I TREBA JOJ ŽIVOTNI PROSTOR:

Putinov napad na Ukrajinu privremeno će ojačati globalizam na Zapadu, naprosto zato što tamo trenutno i nema ničeg drugog oko čega bi se ljudi ujedinili. Ratna katastrofa u Ukrajini pokazala je da nacionalna ideja, a ne globalizam, može pružiti odgovor na izazove koji stoje pred malim nacijama. Ali, da bi zaista zamijenila globalizam, nacionalna ideja mora postati pozitivni program, a ne samo reakcija na ekstremne situacije, kao što je to sada.

https://narod.hr/svijet/ristic-rusija-je-najmanja-zemlja-na-svijetu-ugrozena-sa-svih-strana-i-treba-joj-zivotni-prostor

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/30082-rusija-je-najmanja-zemlja-na-svijetu-ugrozena-sa-svih-strana-i-treba-joj-zivotni-prostor

Zato ću završiti ovaj tekst dijelom mog govora na komemoraciji u Adelaideu dan poslije smrti HRVATSKOG predsjednika:

Hrvatska i njen predsjednik postali su svjetionici malobrojnim narodima u njihovoj borbi za slobodu. Svojim stvaralačkim opusom i u praksi  kroz stvaranje neovisne Hrvatske, unatoč protivljenju najmoćnijih država svijeta, Predsjednik Tuđman je ukazao da postoji budućnost i malobrojnim narodima. Takovo djelovanje predsjednika Tuđmana izravno je u suprotnosti s današnjim pokušajima stvaranja novog svijeta u kojemu je bitan jedino pojedinac. Svijet, u kojem nema mjesta ni za obitelj, ni za malobrojne narode. Jer oni najmoćniji su sebi i svojim narodima već osigurali vladajuće pozicije u današnjem svijetu. Svi oni koji žele boljitak svojih naroda izravno ih ugrožavaju. Zato su predsjednik Tuđman i Hrvatska stalno na udaru medija koji su u rukama najmoćnijih, i preko kojih svjetski moćnici osiguravaju svoje interese.

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika