Podjeli

Slušajući premijera Plenkovića, ne samo posljednjih mjeseci, tjedana ili dana,  Hrvatska spada u uski krug najuspješnijih zemalja EU. To što građani po svim relevantnim anketama očito ne vide i ne shvaćaju koliko im je to „dobro ili bolje“ tijekom proteklih 6 godina Plenkovićeva mandata je vjerojatno posljedica lošeg obrazovanja, nedovoljne sposobnosti razumijevanja, možda pakosti, ljubomore ili čega god već. I stvarno kada bi netko tko sa Hrvatskom nema ama baš nikakve veze, i ništa o nama ne zna, slušao što sve Plenković priča vjerojatno nema toga tko u Hrvatskoj ne bi odmah poželio živjeti. Surova realnost pak kaže da čak ni migranti iz najsiromašnijih kutaka svijeta Hrvatsku ne vide kao svoje odredište ni u kojem scenariju.

Hvalimo se na sva zvona kako će se od 01.siječnja 2023. godine umjesto KUNE uvesti EURO i uvjerava nas se da će to donijeti prosperitet mada to ni jednim jedinim argumentom nitko do sada nije obrazložio. Ono što je potpuno sigurno jest činjenica da će se uvođenjem eura Hrvatska u potpunosti odreći svog monetarnog suvereniteta u korist EU. Država bez vlastite valute, i uz to sa energetskom i prehrambenom ovisnošću o drugima, praktično prestaje biti suverena država i postaje „kolonija“, no usprkos svemu za Plenkovića je to veliki uspjeh.

Ovih smo dana čuli i za još jedan grandiozan uspjeh Plenkovića i njegova Vlade, uspjeh po najmanjem broju nezaposlenih osoba u Hrvatskoj od osamostaljenja. I doista doći do samo cca 100 tisuća nezaposlenih, a znamo da ih je nekada bilo i preko 450 tisuća, je izniman uspjeh za Hrvatsku, no ako pogledamo kako i na koji način se taj „uspjeh“ ostvario onda je jasno kako nema ni jedan jedini opravdani razlog za slavlje, upravo suprotno. Hrvatska je naime od osamostaljenja izgubila cca 1 milijun stanovnika, dakle puno više nego u vrijeme peronospore koncem 19. i početkom 20. stoljeća, a samo u posljednjih 10 godina Hrvatska je ostala skoro pola milijuna svojih stanovnika, uglavnom ljudi u najproduktivnijoj dobi.

Ako znamo da je Plenković na vlasti već 6 godina onda je jasno i koliki je njegov doprinos u sveukupnoj demografskoj kataklizmi Hrvatske…. ali isto tako po broju iseljenih znamo sve i o načinu kako je uspješno „riješio“ problem velike nezaposlenosti sa početka svog mandata.

Plenković je tko zna koliko puta, posebno tijekom posljednjih godinu dana,  naglasio da je tijekom njegove vladavine postignut najveći rast plaća i mirovina, kao i da će ove godine rast uz usklađivanje mirovina doseći rekordno velike postotke. O tome da je usprkos svim tim „rekordima“ nikada više umirovljenika odnosno njih dvije trećine  palo sa svojim mirovinama ispod granice siromaštva nitko od vladajućih ni da slova zucne. O tome da su se sa svim usklađivanjima i rastom mirovina u isto vrijeme dvostruko više povećale cijene hrane, energenata, stanovanja i lijekova Plenković ne govori ni riječi, a ne govori jer i sam i te kako dobro zna da je svaka tvrdnja o navodnom uspjehu i boljitku u stvari obična obmana i jedna velika laž, laž koja će nadam se uskoro doći na naplatu.

Naši političari iz vladajućih struktura se građanima obraćaju kao da su svi redom neobrazovani, glupi ili jednostavno maloumni. Naprosto je degutantno slušati kako nas se iz dana u dan uvjerava kako nam je sve bolje mada je svima jasno da ogromna većina građana živi lošije no prije godinu dana, a posebno umirovljenici kojih je 1,3 milijuna. Treba nam svima biti jasno da svaka tiranija i nepravda traje sve dok joj se jasno i glasno ne kaže STOP.

Jesmo li im napokon spremni to jasno i glasno kazati,…. i pokazati?

U Zagrebu, 22.06.2022.[MŠ1]

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika