Podjeli

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Jučerašnja odluka Vaše vlade o povećanju cijena dizela te činjenica da Hrvatska ima cjenovnu razinu kao države u kojima su plaće tri do četiri puta više, jesu rezultat bezakonja i korupcije koju baštini vlada s Vama na čelu već šestu godinu.

S ciljem da se javnost ne bavi padom standarda hrvatskih građana, skupa sa svojim saveznikom Miloradom Pupovcem, inscenirali ste slučaj s ekscesnim, ultranacionalističkim, srbijanskim predsjednikom Vučićem.

Kao što je poznato, jedino područje u kojemu ste uspješni jest manipuliranje javnošću putem korumpiranja i kontrolom medija.

Vaš trenutačni pokušaj da se prikažete kao zaštitnik nacionalnog dostojanstva jest neuvjerljiv i groteskan. Nedvojbene činjenice dokumentiraju Vašu istinsku politiku, Hrvatska javnost već godinama svjedoči Vašoj politici ponižavanja Hrvatske i hrvatskih žrtava.

Vi ste svome koalicijskom partneru Miloradu Pupovcu omogućili da krši zakone i javno demonstrira svoju moć te putem medija zaustavlja istraživanja srpskih ratnih zločina. Sam Pupovac sustavno krši temeljne europske vrijednosti, od sudjelovanja u koruptivnim radnjama, kao u slučaju Tesla banke, do počinjenja kaznenog djela negiranja genocida.

Vi dopuštate da državni dužnosnik, a Pupovac po zakonu jest državni dužnosnik, radi za interese druge države, u ovome slučaju Srbije, što je neosporno kazneno djelo veleizdaje. Hrvatska kao članica Europske unije dopušta da je kleveće i permanentno lažno optužuje kandidatkinja za Europsku uniju, Republika Srbija. Neviđeni apsurd.

Kada bi se Hrvatska ponašala kao suverena država s vlastitim dostojanstvom, onda bi trenutačno blokirala pristupne pregovore Srbije s EU te uvela zaštitne carine i blokirala robni promet, sve dok Srbija ne započne primjenu europskih i demokratski vrednota te odustane od agresivnog vrijeđanja svojih susjeda.

Hrvatska mora postaviti uvjete koje Srbija mora ispoštovati kako bi nastavila integraciju u EU. Srbija mora vratiti ukradeno kulturno blago, mora vratiti arhivsku građu, mora dati informacije o nestalim hrvatskim građanima, te mora početi plaćati ratnu odštetu koja se procjenjuje na 43 milijarde Eura.

Vi sa svojim jalovim polemiziranjem sa srbijanskim režimom dajete tom režimu na važnosti kojega Srbija realno nema. Vi svjesno ne koristite mehanizme međunarodnog prava koje Hrvatskoj stoje na raspolaganju.

Međunarodni sud pravde u Den Haagu, osnovan od Ujedinjenih naroda, jasno je definirao da je Republika Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku te isto tako odbacio nebuloznu tužbu Srbije, koja je tužila Hrvatsku da je počinila genocid. Vi kao premijer dužni ste držati se međunarodnih presuda te djelovati u interesu hrvatske države i njenih građana. Vi to ne činite!

Dok Srbija diže optužnice protiv hrvatskih pilota, Hrvatska nakon trideset godina nije podigla nijednu optužnicu protiv organizatora srpskih koncentracijskih logora. Umjesto da digne optužnicu protiv zločina koje je činila vlada tzv. Krajine, Hrvatska plaća mirovinu Savi Štrpcu, tajniku vlade te fašistoidne tvorevine. Ne postoji ni jedna država u Europi koja si dopušta ovakovu vrstu samoponiženja.

Povijesne istine ne mogu biti predmet političkih nadmudrivanja ili koalicijskih nagodbi, a povijesna istina jest da je Srbija, koja je kontrolira JNA, izvršila agresiju na Sloveniju, izvršila agresiju na Hrvatsku, izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, izvršila agresiju na Kosovo te ratovala s cijelim NATO savezom. Isto tako je povijesna istina da je srpska vojska jedina vojska koja je u 21. stoljeću osuđena za počinjenje genocida na europskom tlu.

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Stabilnoj Hrvatskoj Državi ne može predstavljati problem nikakav ultranacionalistički srpski predsjednik Vučić, koji je trajno kompromitiran. Vučićev govor u kojem je osporavao da je Glina u Republici Hrvatskoj, kao i njegov skandalozni govor u srbijanskoj skupštini u kojoj je tražio da se za jednog ubijenog Srbina ubije sto muslimana, ostaju trajna stigma njegovog političkog opusa. Takva osoba ne može našteti jednom društvu, ukoliko je to društvo stabilno, te u kojem je vladavina prava funkcionalna.

Vi, pak, držite Hrvatsku u mraku nepravde i bezvlašća. U šestoj godini Vaše vladavine, Vi ste blokirali sve vitalne državne institucije i paralizirali rad pravosuđa.

Hrvatska je izborila svoju slobodu i nitko sa strane Hrvatsku ne može ugroziti!

Hrvatsku ugrožava korupcija, nejednakost pred zakonom i ucjenjivi državni dužnosnici. Vaše uvjerenje da ćete putem korumpiranih medija i blokiranog pravosuđa moći manipulirati hrvatskom javnošću kratkovidno je te je osuđeno na propast.

Vi novcima hrvatskih poreznih obveznika financirate Pupovčevu tiskovinu „Novosti“ koja vrijeđa i kleveće sve što je hrvatsko, a istovremeno se prikazujete kao zaštitnik hrvatskih nacionalnih interesa, i očekujete da će Vam hrvatski građani povjerovati; to Vam neće proći.

Hrvatski narod se u svojoj dugoj i slavnoj povijesti, znao izboriti za slobodu i pravdu, i znajte da ćemo se vrlo brzo, odlučno i uspješno izboriti za jednakost i blagostanje u svojoj lijepoj i jedinoj Hrvatskoj.

Karolina Vidović Krišto

Zastupnica


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika