Podjeli

Narod, koji uvijek traži zaštitnika, nije vrijedan slobode.                                                                                                                                                            (Ante Starčević)

Europska Hrvatska, koja je prvih šest mjeseci ove  godine predstavljala Europsku zajednicu, podbacila je na svim razinama. U prijestolnici europske kulture u Rijeci, srpski  ”umetnik” postavio je petokraku na Riječki neboder, a gradska uprava okitila ulice i trgove jugoslavenskim zastavama, pa je Republika Hrvatska bila predstavljena u znakovlju komunističke i jugoslavenske (ne)kulture u Europskoj Hrvatskoj.

Pretpostavimo, da je grad Krakow bio izabran za predstavljanje Europske kulture, da li bi Poljaci postavili petokraku na neboder u Krakowu i izvjesili zastave krvavog okupatora – Sovjetskog saveza. Sigurno tako nešto nitko se ne bi usudio ni glasno misliti. Hrvatska prošlost puna je suprotnosti i to većinom svojom krivnjom. Poljaci su svojim neprijateljima (Nijemcima i Rusima) prokrčili put da pobjegnu iz Poljske bez povratka, a Hrvati svoje neprijtelje mame da se ponovo vrate!

Kome je u interesu da Srbija uđe u Europsku uniju?

Vlada RH trebala je održati skup ”regionalnih država” s nakanom  njihovog brzog ulaska u Europsku zajednicu. Himbena Europa ponovo je pokušala gurnuti Hrvatsku u ”regionalnu (balkansku) zajdnicu”, kako bismo nastavili krvariti u zagrljaju  ”bratstva i jedinstva”. Božjom providnošću nije došlo do željenog skupa zbog koronavirusa, nego su državnici ”regiona” preko elektronskih uređaja komunicirali i planirali kako bi čim prije proširili Europu istočno od rijeke Drine. Vlada Plenković-Pupovac imala je u ovom mandatu primarnu zadaću uvući Srbiju u Europsku zajednicu, bez izručivanja posmrtinih ostataka hrvatskih branitelja i civila koje su pobili u ratu u logorima smrti; povratak ukradne imovine,  arhive, umjetnina i nadoknadu za ratnu štetu.

Postoji još jedna prirodna i povijesna prepreka. Naime,  ćuprija na Drini nije mogla premostiti istočnu i zapadnu civilizaciju, stoga je car Teodozije  395. godine podijelo Rimsko carstvo na dva dijela – istočno i zapadno. Granica istočnog i zapadnog rimskog carsva bila je  rijeka Drina, tako da je današnja Bosna i Hercegovina ušla u  podneblje Zapadnog carstva.

Svi imperiajlistički nasrtaji s Istoka (Mongoli, Turci, Rusi i Srbi) koji su prešli granicu na Drini, vremenom su bili protjerani na istočnu stranu rijeke Drine i nikad se više nisu povratili, izuzev Srba, koji su pod okrivljen jugoslavenstva, dva puta prešli forbidden granicu na Drini, ali bili su  protjerani u ”otadžbinu” odakle su i došli. Ali još uvijek najveći neprijatelji hrvatskom narodu su njegovi ukućani.

Đokovićev turnir imao je Trojansku taktiku

Ništa pod nebeskim svodom nije slučajno. Sama ideja da se jedan takav športski turnir održi, veoma je smišljen politički čin. ”Turnirom  smo željeli poslati poruku ujedinjena i solidarnosti u regiji”, rekao je Đoković.  Značajno je  također da je Đoković  u drugoj poruci iz Zadra  čestitao  ”Crvenoj zvezdi” na šampionskoj tituli.  Treba pojasniti da njegova čestitka ima i drugu stranu. Zloglasni ratni zločinac ”kapetan” Dragan Vasiljković, nakon izlaska iz Lepoglave, veličanstveno je  dočekan u Beogradu i promoviran u počasnim kapetanom ”Crvena zvezda”. To je: ” Prema pandžama naslikati lava, tj. po sitnom dijelu suditi o čitavoj pojavi. (Alkej)

”On (Novak) je nacionalista, kao i ja, i većina ljudi u Srbiji. Naša zemlja je Srbija, naša stranka je Srbija”, kazao je njegov otac Srđan. Novak  je ”čedo” iz miješanog braka: otac Srđan – Crnogorac,  a majka  Dijana – Hrvtica. malo čudna kombinacija. U razgovoru s jednim prijateljom  (Židovom) htio je znati: ”Tko su Novakovi roditelju?” Novine kažu: ” Otac mu je pravoslavac –  Crnogorac, a  majka katolkinja – Hrvatica.”  On na to reče: ”Well, da je njega rodila Židovka nikada on ne bi bio Srbin”. Dakle, u  Đokovićevoj obitelji nema ništa srpskog osim u (ne)razumu ili računici.

Nitko ne dovodi u pitanje Đokovićev talent u tenisu i uspjehe diljem svijeta, ali njegove su političke nakane licimjerne, jer ne može reći da ima crnogorsko i hrvatsko korijenje, stoga mu jugoslavenstvo najviše odgovara, a Srbima je svejedno, bio on Srbin ili Jugoslaven – samo neka je Srbija.

Opet, nije slučajno da se Đokovićeva turneja održava u Zadru, baš na krvavu obljetnicu atentata u beogradskoj skupštini  (20. lipnja 1928.) kada je Puniša Račić upucao hrvatske zastupnke: Stjepan Radić, Pavao Radić, Ivan Pernar, Đuro Basariček i Ivan Granđa. Isto takao, nije slučajno da je vlada Plenković-Pupovac zaboravila  na odluku Hrvatskog sabora (2015.) da je 20. lipnja proglašen Dan sjećanja na  Lipanjske žrtve (1928.) Krešo Biljak, saborski zastupnik i predsjednik HSS-a, nije se sjetio  Dana sjećanja1 Kakve muke muče kosti pokojnog Stjepana Radića i poginulih zastupnika HSS-a sada, kad je Beljak   na čelu njihove stranke, što je očita sprdnja HSS-u i Lipanjskim žrtvama.  Međutim,  naši (anti)fašisti nisu zaboravili proslaviti i položiti vijrence u povodu  ”Dana antifašističke borbe”.

Tko će platiti velike troškove ovog sramotnog turnira?

”Troškove bruke u Zadru trebaju  snositi Ivanišević i njegov  srpski kolega. Ono što se u Zadru trebalo  pretvoriti u ‘svjetski teniski spektakl godine’ pretvorio se neoprostivu ‘hrvatsku sramotu godine’. Naime, Goran Ivanišević sa svojim srbijanskim Novakom Đokovićem prije svega u želi da i u vrijeme koronavirusa navodno zarade novac (sigurno nisu došle besplatno) bili su glavni organizatori i propagatori ovog turnira samo i isključivo zahvaljujući nepridržavanja uputa Stožera za civilnu zaštitu RH pretvorio u katastrofu i sramotu o kojoj danas piše ‘cijeli svijet’. Osim što je to trebao biti ‘svjetski spektakl u tenisu’ to je na neki način trebao biti i turnir – bratstva i jedinstva.” (Mladen Pavković, Hćrsvijet.net, 22.06.2020.)

Mediji u svijetu optužuju Đokovića kao organizatora i Vladu RH koja je dozvolila održavanje turnira u vrijeme pandemije koronavirus. Na turniru u Zadru bili su nazočni Andrej Plenković sa svojom državnom i stranačkom svitom, gdje su se družili s igračima i navijačima prije i poslije odigranih mečeva.

Činjenica je, da igrači koji su došli sa srpskog derneka iz Beograda nisu bili testirani, a za vrijeme, prije i poslije turnira, bilo je veliko druženje igrača i građana u beogradskim klubovima. Kad se je ustanovuilo, da su neki igrači zaraženi COVID-19, Đoković je odbio testiranje u Zadru, što je neodgovorno i podcijenjujuće, i otišao u Beograd. Iz Beograda su javili da su Novak i njegova supruga, trenar i drugi zaraženi (COVID-19) virusom. Također je i u Zadru otkriveno još nekoliko igrača i građana kolji su zaraženi koronavirusom.

Tko je najodgovorniji za ovaj slučaj, sramotu a možda i tragediju, koja je u tijeku turističke sezone naninjela veliku  štetu Hrvatskoj? Od kada su otvorene granice sa Srbijom, Crnom Gorom, BiH i Makedonijom, da je toliko naroda moglo doći na ”feštu” u Zadar?  Prema svjetskom i hrvatskom poimanju odgovornost snose Novak Đoković i Goran Ivanišević,  Hrvatski teniski savez, koji je  ugovorio ovaj sramotni turnir, a najviša  odgovornost je na vladi (Plenković-Pupovac) RH,  jer su prekršila svoje zakone o zabrani većih okupljanja.

Nekad se u komentarima nađe poučna poruka, te ju je vrijedno ponoviti. Na članak ” Svjetski mediji bijesni: Neodgovorno od Đokovića, ali i od Hrvata!” Komentar donosimo u cijelosti:

”Puno su odgovorniji, sa istoka i sa zapada.. Oni koji takve guraju u stvaranju jugoklime, a za svoje maskirane interese. Oni što  stotine obrazovanih i školovanih mukotrpno stvara, dva neobrazovana i ‘naivna’ mogu za par dana uništiti. Ovo je bio politički dobro  maskiran i planiran događaj. Prvo je naš direktor (otišao glavnom direktora za Adria Tour  Đorđa, mlađi brat Novaka Đoković, o.p.) bio u Beogradu, a krajnji cilj  je bio Zadar. Glavni glumci, Balkanci  nisu možda ni svjesni bili kad je prije godinu, mislim, gostovala svjetski poznata Albanka Rita Ora u Zadru, svi su pljuvali i uništili koncert. Bila je iz naroda koji je svojim životima zajedno s nama, brano Zadar mjesecima, kad su ga sugrađani Đoleta bombadirali, bez hrane i vode držali u okruženju mjesecima, ubijajući nevine civile, djecu, granatirali po Zadru. Evidentno najboljeg tenisač svijta, ali iz zemlje i naroda koji nam je to radio, primamo kao cara, a Ritu Oro čiji narod nam je svoje živote dao za našu slobodu biva popljuvana, a u svijetu najbolja. Valjda je i Bogu hrvatska navinosrt dojadila.” (Darko Cigorovski, maxportal.hr,22. 06.2020.)

Pored financijski troškova, koje treba snositi Đoković, Ivanišević i Hrvatski teniski savez, Međunarodni teniski savez trabao bi kazniti Đokovića najmanje sa tri godine zabrane nastupanja na svim međunarodnim tenitskim natjecajima; treba također kazniti Ivaniševića, isto tako s tri godine zabrane treniranja igrača na međunarodnim natjecajima. I na kraju, Hrvatski teniski savez treba kazniti novčano u iznosu od 100.000 eura. Tko časti taj treba platiti ceh.

Srednji prst je simbol revolta žena u Hrvatskoj

Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja je za vrijeme boravka na Pantovčaku bila ugledna u ponašanju i izgledu, ali nakon što je izgubila bitku sa Zoranom Milanoviće u drugom krugu predsjedničkih izbora, kao da je izgubila kompas. Očito je kobna na Miroslava Škoru jer ju nije htio podržati u drugom krugu. Zbog njihove međusobne mržnje (hatred)  Milanović će slijedećih pet godina sjediti u Pantovčaku. Davno je  rečeno: gdje se dvojica svađaju treći pobjeđuje.

Miroslav Škoro je (DP) u sučeljavanju s Jandrokovićevim a (HDZ) bili su  pitani o stavovima:  kada nastaje ljudski život, o problemima pobačaja, ženskim  i dječijm pravima, obitelji i homoseksualnosti. Bilo je također govora o obrazovanju, vjeri i naciji kao i  budućnosti hrvatskog naroda. Škoro je ozbiljno rekao, da je za njega brak između muškarca i žene, da je za život djeteta, ali ”ako žena zatrudi tijekom silovanja, mora se dogovoriti s obitelji što učiniti”, na što su žene oštro reagirale  koje su poznate u javnosti.

Prva se  oglasila Kolinda Grabar Kiratović sa ispruženim srednjim prstom, što je bio jasan odgovor Škori, po čemu će najvjerojatnije ostati zapamćena. Javile su se i druge žene koje su bile verbalno vulgarne i pokazali lakirani srednji prst. Među njima našla se i Severina, žena visokih  (ne)moralnih kvaliteta i dvostruka srpska ”nevesta”, pa je i ona poput Kolinde, Veljače, Danke, Vesne  i drugih ”uglednih dama” pružaju srednji prst. Sigurno će netko u RH osigurati autorsko pravo na ženski- srednji prst (Tred-Mark).

Zanimljivo je da se ovakve verbalne i gestikularne brutalnosti događaju u Hrvatskoj upravo pred zastupničke izbore, što bi trebalo biti snažna poruka biračima kome (ne)treba dati svoj glas. Ili će ova misao biti pravilo:  Demokracija znači jednostavno blaćenje naroda i ime naroda. (Oscar Wilde)

Toronto, na blagdan  sv. Ivan Krstitelj,  2020.

Rudi Tomić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika