Podjeli

Po vašim izjavama i djelima po portalima mi smo još uvijek u Jugoslaviji! Vi ste na Sutjesci, na Neretvi, veličate „lik i djelo“ druga Tita, za vas je 2.svjetski rat još u punom tijeku, samo nisam vidjela kome ste predali štafetu za Dan Mladosti u Kumrovcu?

Mi već 32 godine živimo u Hrvatskoj! U međuvremenu smo mi Hrvati i ostali koji se smatramo državljani Republike Hrvatske  prošli strahote JNA i srpske agresije. Iza nas je Domovinski rat u kojem je za ovu Hrvatsku u kojoj živimo život dalo 15 840 hrvatskih branitelja, čija su imena uklesana u Kenotaf crkve Sv. Mati Slobode.

Hrvatska je realnost u 2023.godini. Realnost je da   svi vi dobivate redovno već godinama hrvatske kune, za vaše djelovanje, a još uvijek ste u Jugoslaviji.

Jugoslavije nema, nestala, urušila se  kao kula od karata!

JNA se raspala!  Tita više nema!

Što se to veliča ? Lik i djelo druga Tita? Koje je to djelo? Koji rezultat? Nema ga, ne postoji! Jugoslavije nema! Veličati borce i borbu za nepostojeće djelo , za nešto čega nema , je zbogom  pameti!

Veličati NOB, a zašto? Za nešto što ne postoji!

Sve za što su se borili, što spominjete, nestalo je ,nema više!

NEMA, možete li shvatiti da veličate ništa, bitke za ništa?

NEMA, NEMA i NEMA. JUGOSLAVIJE NEMA, TEKOVINA NOB–a,NEMA. ANTIFAŠIZMA NEMA!

Zbog čega to radite?  I ja svašta pitam, pa iz patološke mržnje prema Hrvatskoj i svemu hrvatskom. Jer vaš je voljeni vožd maršal Tito rekao da Hrvati ne smiju imati svoju državu. „Prije će Sava poteći uzvodno, nego Hrvati dobiti državu“.

I kada su hrvatski branitelji sa krunicom oko vrata predvođeni dr. Franjom Tuđmanom 90-tih , usprkos zapadnim zemljama, usprkos embargu, usprkos  JNA koja je razoružala Hrvatsku, a oružje dala Srbima, usprkos srpskoj pobuni u vlastitom dvorištu, usprkos 500 000 izbjeglica koje je hranila, uspjeli ostvariti hrvatsku državu, onda je tu državu trebalo oduzeti Hrvatima, rashrvatiti, jugoslavenizirati i nakon Tuđmanove smrti DETUĐMANIZIRATI.

Imamo Hrvatsku sa velikom petom kolonom, koju predvodi Milorad Pupovac kojega mi hranimo i oblačimo, zahvaljujući izdajničkoj vlasti. I dok ga mi hranimo , mi imamo i snagu da ga i prestanemo hraniti.

Imamo snagu, samo je trebamo iskoristiti!

I to je taj proces u kojem peta kolona predvođena Miloradom Pupovcem i njegovom medijskom ekipom iz Novosti, pa sada i TV VIDOM, drma medijskim prostorom i onemogućava hrvatsku istinu. Vjerni pratitelji Milorada Pupovca su SABA RH, koji medijski prate i prenose Pupovčeve Novosti, zatim Židovska općina Zagreb i njen čelnik Ognjen Kraus, Stjepan Mesić, koji se kao Hrvatski predsjednik prijavio Haškom tužiteljstvu protiv Hrvatske kao zaštićeni svjedok. ( ima li igdje na svijetu da predsjednik države, svjedoči protiv vlastite države? NEMA)

Njih podupiru i hrvatski povjesničari jugoslavenskog smjera,; Goldstein, Jakovina, Markovina, Klasić i dr. Oni imaju medijski prostor, njihova „ istina“ se širi, a Hrvatska istina cenzurira na sve moguće načine.

SNV se bavi zaštitom i promocijom ljudskih, građanskih i nacionalnih prava Srba, te pitanjima njihova identiteta, participacije i integracije u hrvatsko društvo.

Zar je dio srpskog identiteta -Dan proboja logoraša iz Jasenovca 1941.godine, Dan ustanka naroda Hrvatske -Srb i ostali dani?

Ne to su provokacije prema Hrvatima i obilježavanje lažne povijesti, kao Dan ustanka naroda Hrvatske-Srb? To je protivno Odluci Hrvatskog Sabora od 8.listopada 1991.godine o raskidu svih sveza sa SFRJ!

Stalna medijska mantra zasnovana na laži za  povijesni revizionizam, jačanje ustaštva, prvo bijelo polje i hrvatski barjak, a naročito lažni antifašizam, veliki su pritisak na hrvatskog čovjeka, a naročito na hrvatske branitelje.

Ali ne računate na to da ste pretjerali, da samo postižete po vas neželjenu reakciju. Jer stara poslovica kaže da vrč ide na vodu, dok se ne razbije, a vašem istječe rok uporabe.

Vaš povijesni revizionizam je samo-proglašenje antifašistima samo da izbjegnete osudu za zločine komunizma. Većeg revizionizma nema.

Nema govora o antifašizmu u  ubijanju, u teroru, u diktaturi, u progonu neistomišljenika, u logorima za neistomišljenike , a to je sve radila jugoslavenska vlast.

U Europi se može govoriti o antifašizmu, jer se zemlje Zapadne Europe nakon rata razvijale demokratsko društveno i državno uređenje. U Njemačkoj i Italiji nastavili su živjeti i pobjednici i poraženi iz 2.svjetskog rata i nitko nakon 78 godina od završetka rata ne kaže da su nacisti ukaljali Njemačko ime ili fašisti talijansko ime.

Nijemci i Talijani veoma su poželjni kao turisti u Hrvatskoj. Ne zna se tko je od njihovih predaka sudjelovao na kojoj strani u 2.svjetskom ratu. Jeli njih,  ni drug, ni gospodin Habulin dočekuje na granici i govori; „ znate vi u Hrvatskoj niste poželjni, jer se  ne može rehabilitirati nacifašistička strahovlada koja nije imala demokratski legitimitet i teško je okaljala njemačko i talijansko ime.!?“

Takva retorika dokazuje neznanje i nepoznavanje povijesti, odraz je teške demagogije i skučenoj mogućnosti poimanja i povezivanja povijesnih činjenica.

Radi se upravo o obrani lažne i manipulativne povijesti, koju su nam nametali  u Jugoslaviji i to je povijesni revizionizam , jer ne priznaju povijesne istine. A te povijesne istine otkrivaju svu laž kojom su godinama sakrivali masovne zločine počinjene  zamislite- u ime naroda!

Citiram Franju Habulina; „Tuđman je tu griješio. Nas dvojica, ako se posvađamo, sutra se možemo pomiriti. Međutim, dvije ideologije koje su dijametralno suprotne – fašizam, nacizam, i ustaštvo kao hrvatska inačica fašizma, ne mogu se pomiriti sa nečim što zagovara najviše demokratske vrijednosti; slobodu, jednakost, ravnopravnost, mirotvorstvo, socijalnu pravdu, prava čovjeka, a to je antifašizam. A antifašizam na kraju krajeva nije ideologija, to je civilizacijsko opredjeljenje. Dakle, između te dvije stvari, koje su dijametralno suprotne, nema mirenja. Potrebno je jasno reći što je što, i što gdje spada“

https://balkans.aljazeera.net/teme/2021/4/18/habulin-zasto-se-jos-uvijek-nismo-oslobodili-fasizma

Citiram dalje; „Njihovi potomci žale za režimom koji je tada vladao. A onda se nakon toga našim prostorima još dogodio i nacionalizam, koji je buknuo, koji je opasno buknuo, i kojem možemo pripisati i današnje sukobe u uvjetima mira među narodima. Jedan nacionalizam pothranjuje drugi nacionalizam. I to je nešto što nije dobro, što ne ide. Dakle, ponovo se vraćam na vrijednosti i tekovine antifašističke borbe: sloboda, jednakost, ravnopravnost, socijalna pravda, mirotvorstvo… To treba vratiti, to su danas najviše demokratske vrijednosti. Ako se deklariramo kao zemlja koja želi graditi demokraciju, onda nacionalizmu nema mjesta, mržnjama međunacionalnim nema tu mjesta“

Doista morala sam citirati  druga-gospodina Franju Habulina, jer takve rečenice i terminologiju koju koristi, teško da bih mogla suvislo spojiti. Nema većeg mrzitelja od vas „antifašista“ iz kojih naprosto kulja mržnja na druge i drugačije i na Katoličku crkvu.

Po Habulinu fašizam i nacizam ne mogu se pomiriti sa antifašizmom koji predstavlja najviše demokratske vrijednosti; sloboda, jednakost, ravnopravnost, mirotvorstvo, socijalna pravda i prava čovjeka. Da bi sve to  bilo točno, Jugoslavija je trebala biti demokratska zemlja sa priznavanjem ljudskih prava i sloboda.

Ali komunistička Jugoslavija nije donijela ni  slobodu za sve, niti jednakost za sve, ni ravnopravnost za sve, ni socijalnu pravdu za sve, ni mirotvorstvo, ni demokraciju, Bio je to totalitaran, zločinački režim koji je nakon završetka ratnih operacija pobio stotine tisuća ljudi, koji je napunio jame, rudnika , fojbe, sa tijelima ljudi ubijenih bez optužbe, suđenje i presude. Bio je to diktatorski režim sa podobnim i nepodobnim dijelom stanovništva.

O tome govore sve Rezolucije Vijeća EU, EU Parlamenta, koje drug , gospon Franjo ne priznaje. Zločine je morao priznati, ali nevoljko i da nije jadno, bilo bi smiješno.

Tako Franjo Habulin kaže: „ Na kraju rata dogodila se mrlja i bačena je sjena na konačnu pobjedu nad nacifašizmom na ovim prostorima. Pobjednik se u tom momentu nije znao nositi s veličinom pobjede, a osvete su se dogodile usprkos Titovoj zapovijedi da sa zarobljenicima postupe prema Ženevskim konvencijama. U tome se nije uspjelo ni kod nas ni u drugom evropskim državama, ali moram reći da ta sjena ne može zasjeniti pobjedu nad fašizmom“

Drug Habulin pravi se da ne zna da je komunizam nastavio zločinački slijed fašizma i da to nije bila pobjeda nad fašizmom nego zamjena jednog zla drugim. Za njega su zločini partizana pod vodstvom komunista -mrlja ili sjena, a ne dio komunističke ideologije i način zauzimanja i opstanka na vlasti.

Zamislite „ dogodila se mrlja i bačena je sjena“ na 600 dokazanih i evidentiranih grobišta sa 260 000 ubijenih i unakaženih ljudi. To je drugu Habulinu „mrlja i sjena“?

Nije točno da je Tito naredio da se postupa po Ženevskim konvencijama. Tito je osim što je naredio i osobno je nadgledao pokolje u svibnju i lipnju 1945.godine . Vjesnik jedinstvene i narodno oslobodilačke fronte Hrvatske koji je pratio Tita od 19. svibnja do 6. lipnja 1945. godine, potvrđuje dnevnim izvješćima da je bio  na tim područjima su u  vrijeme  masovnih  likvidacija.

„ Nikad više nećemo dozvoliti da se pojedinci koriste plodovima džinovske borbe naroda. Mi ćemo našu kuću provjetriti tako, da se za uvijek nestane onog smrada, koji ne smije kužiti našu zajedničku kuću — slobodnu, federativnu, Jugoslaviju.“- J. B. Tito, Vjesnik 25.  svibnja 1945., br. 30, str. 4

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin kazao je kako ovakvim skupovima treba braniti istinu od vrlo agresivnih nasrtaja povijesnog revizionizma. „ Nema slobode govora i iznošenja vlastitog mišljenja kojima bi se mogao opravdati povijesni revizionizam. Nikakav revizionizam ne može rehabilitirati nacifašističku i ustašku strahovladu koja nije imala demokratski legitimitet i teško je okaljala hrvatsko ime”, izjavio je Habulin. A to sam Franjo Habulin upravo radi .

Franjo Habulin hrvatsko ime nije okaljano, ma koliko vi to htjeli. Hrvatsko ime je na vrhu povijesnih čuda, jer su hrvatski branitelji sa krunicom oko vrata, sjajnom borbom uspjeli osloboditi zemlju koju su već svi vidjeli u VELIKOJ SRBIJI. Zahvaljujući genijalnoj strategiji  dr.Franje Tuđmana i želji za svojom državom pobijedili su tada treću armiju u Europi, vašu JNA i rasturili je.

To je istina , a ne povijesni revizionizam, jer vi iako  teško , ali morali ste priznati da su „antifašisti „ počinili strašne zločine, ali zamislite zbog čega „jer se nisu snašli u veličini svoje pobjede“ Koji kvocijent inteligencije treba imati za ovako nešto izjaviti?

Drug Habulin treba najprije naučiti značenje riječi koje upotrebljava u svojim javnim istupima, pogotovo kada govori o povijesti. Stoga Franjo Habulin  mijenjajte retoriku, jer sa ovom vašom samo dodatno okaljavate ionako zločinima okaljanu NOB.

Uostalom nema više ništa od te vaše NOB u kojoj niste ni sudjelovali, nema ni njenih tekovina, jer je tekovina proizašla iz NOB-Jugoslavija nestala u ropotarnici povijesti. Vaši i Pupovčevi pokušaji oživljavanja mrtvaca neće uspjeti, jer to nikome nije do sada nije uspjelo.

Lili Benčik/hrvatskepravice


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika