Podjeli

Zoran Milanović, ili omiljeni King Kong s Pantovčaka, nakon što se dočepao kultnog hrvatskog brda uz pomoć „principijelne“ koalicije Škore, Suverenista, Mosta, SDP-a i ortodoksne ljevice, danas je bez ikakve sumnje postao oporbeni lider te iste „velike koalicije“. Njegova meta, kolega Andrej Plenković, najbrutalnijim je jezikom mržnje bačena pred oči javnosti koje su  gladne senzacionalizma, a kada glavna faca s Pantovčaka legitimno, bez ikakve etičke i moralne odgovornosti koristi štemerski vokabular na granicama utuživosti i opoziva, ne treba se čuditi da društvene mreže ponovo gore od govora mržnje koji se lako može pretvoriti u nove kalašnjikove pred Banskim dvorima! Kada može predsjednik, sve je dozvoljeno, osobito desničarima kojima je Milanović postao novi kralj!? Kristalno je jasno da su King Kongova meta i cilj Andrej Plenković i HDZ, koji je čvrsto zasjeo na vrh svih ljestvica popularnosti. Cijela „principijelna“ koalicija lijevih i desnih jedva da zajedno imaju rejting koji bi mogao pomutiti račune HDZ-u pred ove važne lokalne izbore.

Geneza sukoba Milanović vs Plenković ipak ima svoje dublje korijene. Nakon što je Milanovića pet puta za redom  do nogu potukao „mutavi“ Karamarko, konačan nokaut mu je zadao Andrej Plenković na parlamentarnim izborima 2016. ponizivši ga kao pučkoškolca u svim segmentima političkog zanata. Plenković je u tim srazovima sa uličnim štemerom pokazao više znanja, inteligencije, elokvencije, političkih vještina, verbalne i neverbalne komunikacije i superiornost u svakom pogledu što mu Milanović nije nikada oprostio niti ćemu ikada oprostiti. Svesti ovu King Kongovsku lakrdiju samo na osvetnički ljubomorni pohod uvrjeđenog adolescenta  bilo bi svakako pogrješno. Milanovićeva agenda ima za cilj dodvoriti se „desnici“, pa uz pomoć Škore i desnice instalirati Zlatu Đurđević ili bilo kojeg drugog svog favorita za čelnu osobu Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Sljedeći cilj mu je  oslabiti HDZ i ojačati totalno posrnuli SDP, kojemu je dužan, jer SDP svoje posrnuće može isključivo zahvaliti King Kongu s Pantovčaka i njegovim današnjim i bivšim veleumnim akrobacijama.

Ustavno pravna destabilizacija Republike Hrvatske koja će se dogoditi ukoliko Zlata Đurđević bude odbijena u Hrvatskom saboru, imat će dalekosežne posljedice i ovom ratu između dva brda ne nazire se kraj. Postavlja se pitanje, može li uopće u Hrvatskom saboru proći bilo koji budući kandidat Zorana Milanovića i je li ovaj način odabira čelne osobe Vrhovnog suda najsretnije rješenje? Čini se, Hrvatska bi mogla jako dugo tragati za predsjednikom vrhovnog suda u jednom ustavno-pravnom vakuumu? Kome je to u interesu?

Čini se, još jedna od Milanovićevih namjera je oslabiti dobru poziciju Plenkovića i Republike Hrvatske u Europskoj uniji, a na tome zdušno radi i Miroslav Škoro na ruski pogon. Za destabilizaciju Hrvatske, što je očit interes umreženih rusko-srpskih obavještajnih struktura izabran je pravi tajming. Korona plus potres u Zagrebu i Banovini, plodno su tlo za rušenje postojeće vladajuće stabilnosti koju vješto kontrolira Andrej Plenković s krhkom većinom. Škorina glavna meta je Andrej Plenković, Milanovićeva isto tako, pa nije teško zbrojiti dva plus dva i doći do odgovora na pitanje zbog čega je Škoro rušio KGK i instalirao Milanovića na Pantovčak. Danas je svakom Hlebincu  jasno da je Škoro izmišljen za rušenje HDZ-a kao što je to svojevremeno radio Most na udbaški pogon!

Da nije tako, na Pantovčaku bi danas stolovala Kolinda Grabar Kitarović i ovu crnu komediju sigurno ne bi gledali. I jedno i drugo brdo, u skladnoj kohabitaciji, bavili bi se borbom protiv ove opake boleštine i obnovom Banovine i Zagreba nakon razornih potresa. Država bi se bavila socijalnim temama, temama zaposlenih, temama od bitne važnosti za cijelu naciju kao što je paket od 30 milijardi nepovratnih eura koje stoje na raspolaganju Hrvatskoj u idućih 10 godina. Koliko takvih nepovratnih sredstava ima na raspolaganju Srbija, BiH, Crna Gora ili Makedonija? Srbija je umjesto nepovratnih sredstava od EU dobila žestoku ručnu kočnicu na svom putu prema članstvu kojega neće biti dok ne otvori arhive KOS-a i UDB-e i dok ne dođe do normalizacije odnosa s Kosovom. Dakle, Srbiju ne treba blokirati RH, Srbija je već blokirana!

Umjesto državničkim poslovima Milanović se radije bavi uličarskim besposličarenjem!  Kakve će reperkusije  ovakav uličarski govor predsjednika države imati u međunarodnim okvirima ostaje nam tek vidjeti, jer Milanović već ima svoje počasno mjesto u međunarodnim krugovima nakon donošenja zakona „Lex Perković“!

Milanović je preko noći postao omiljeni „desničar“ i euroskeptik, kao onomad kada ga je Alex Brown nagovorio da u domu sportova pomahnitalo maše hrvatskim zastavama i da se busa u prsa kao najveća Hrvatina. King Kong  odjednom napada svoje dojučerašnje najbolje prijatelje i priležnike kao što su Milorad Pupovac i Žarko Puhovski, s tim da će vrlo brzo proširiti svoj „domoljubni“ repertoar na svom blaženom FB profilu. Milanoviću se podjednako dive Miroslav Škoro, Tomo Jelić, Zorica Gregurić, Tomislav Tomašević, Vili Matula, Urša Raukar, Sandra Benčić, Katarina Peović, Peđa Grbin, Arsen Bauk i ostali oponenti u do sada neviđenom  koalicijskom zagrljaju. Oni koji cipelare i pljuju Andreju Plenkoviću u lice zbog koalicije s SDSS-om, danas su u najmorbidnijoj neprincipijelnoj koaliciji protiv HDZ-a.

Danas, s ovim analitičkim vremenskim odmakom, s matematičkom sigurnošću mogu dokazati da je Miroslav Škoro apsolutno najodgovorniji za koaliciju Plenkovića s Pupovcem. I danas Škoro ponavlja da nije protiv HDZ-a već je isključivo protiv Andreja Plenkovića, kao da je Andrej Plenković pao s Marsa, kao da je sam sebe imenovao za čelnika HDZ-a, kao da ga nisu s ogromnom većinom birali ti isti HDZ-ovci, kao da je on sam ostvario sve izborne pobjede bez potpore glasača? Kao da je ukrao sve svoje pobjede?

Škoro do sada nije iznio baš ni jedan argument kojim bi dokazao da je Andrej Plenković nacionalni veleizdajnik, kao niti jedan argument kojim bi dokazao da je on bolji Hrvat od Andreja Plenkovića! Može li uopće jedan iole inteligentan političar tražiti smjenu čelnog čovjeka pobjedničke stranke, a da se ne postavi pitanje koja je pozadina tog opstruktivnog djelovanja? Nije li to van svake pameti?  Naravno, jeste, ukoliko Škorina pamet i inteligencija nisu u posjedu gremija kojima je nepodnošljiva HDZ-ova pobjednička formula.

Tu pobjedničku formulu treba srušiti na nadolazećom lokalnim izborima, tu formulu treba srušiti poglavito u Zagrebu, hrvatskoj metropoli, jer ako HDZ u Zagrebu poluči pobjednički rezultat to će za HDZ potencijalno značiti silni vjetar u jedra na putu prema još jednom  mandatu u Banskim dvorima, a s druge strane potpuno posrnuće ove udružene desne i lijeve koalicijske snage. Milanović je odabrao biti lider ove rušilačke agende! Zajednički će učiniti sve da onemoguće HDZ-ovog Davora Filipovića na pobjedničkom putu, pa u tu svrhu proizvode i valjaju društvenim mrežama more neinteligentnih predizbornih spinova u želji da od Davora Filipovića naprave budalu kakvu su napravili od Kolinde Grabar Kitarović. Od jednog normalnog, uspješnog profesora, financijskog i ekonomskog stručnjaka, od jednog uspješnog sportaša, od jednog čovjeka čistih ruku stvaraju redikula na onoj formuli, sve će vam u Hrvatskoj oprostiti osim uspjeha i poštenja! Svojim agresivnim agitpropom zapravo prostiru crveni tepih Tomislavu Tomaševiću prema fotelji gradonačelnika metropole. Oslobodi nas Bože takvog gradonačelnika!

Zato je poruka „desničarima“ iz naslova bolno istinita! Sudit će vam Zlata Đurđević, junačina Zoran Milanović će vas na transporteru iz Gunje voditi u rat protiv neprijatelja Hrvatske, a Tomislav Tomašević će vam odgajati djecu na Soroševom sveučilištu. Osim toga u Zagrebu ćete imati novu genderističku kulturu, „roditelj 1 i roditelj 2“, novu operu na čelu s Milom Kekinom, nova kazališta kojekakvih Vilija Matula i nove turbofolk-porno zvijezde alla Severina.

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika