Podjeli

Ganutljivo pismo trenutnom hrvatskom satrapu

Bit ću jasan do nejasnoće i upitan do nedgovora, jer ste lošim političkim potezima i opakim odlukama  probudili  u meni hajduka Mijata, pa Vas doživljavam kao pašu, koji siluje Lijepu našu!

Svetosavci od hrvatskog žreca napraviše Buridanova magarca, političkog slijepca, koji milijune živih i mrtvih Hrvata vrijeđa i ponižava, koji su dali svoje živote za slobodu hrvatskog naroda u dugoj i krvavoj našoj prošlosti, pogotovo u nedavnoj srpskoj i crnogorskoj agresiji na mladu državu Hrvatsku. Njegov četnikovac Pupovac, vršlja po Hrvatskoj i traži vraga, koji će, ako mu hrvatski narod dopusti i dalje, da radi što radi, potkopati temelje države Hrvatske.

Kod tolikih sposobnih,stružnih, časnih, poštenih i lojalnih hrvatski Srba, gdje ste Pupovca našli, da podmuklo radi protiv hrvatske većine i srpske manjine u zemlji Hrvata. Ta svetosavska poliktička bitanga izmišlja neprijatelje i pronalazi dežurne krivce za sve što nije po svetosavskoj špranci i drugom Memorundumu o Velikoj Srbiji.

Kad se hrvatski narod odredio i  referendumom odijelio od Jugoslavije, Srbi i Crnogorci su napali Hrvate svim raspoloživim oružjem. Srbi su razarali i pljačkali Vukovar, a Crnogorci razarali Dubrovnik i pljačkali Konavle. Od Vukovara do Dubrovnika gorila je Hrvatska u toj paklenoj srpskoj i crnogorskoj najezdi na sve hrvatsko. Rušili su sela i gradove, palili, pljačkali, odnosili što se dalo odnijeti i ubili što nije umaklo, što se nije moglo branit, jer je bilo goloruko. Hrvatskom je čovjeku puklo pred očima i diže se sve na obranu golih života i svojih svetinja. Kruna svega bijaše veličanstvena bitka svih bitaka, Oluja,kojom je okončan rat i Hrvati su pobijedili svog zakletog vjekovnog dušmanina. Ovog opasnog Buridanosa magarca  na vlasti u državi Hrtvatskoj, treba svim sredstvima zaustaviti, da ne oštećuje hrvatsku štalu i hrvatsku kuću.

Kad se činilo da ćemo normalno i lijepo živjeti u slobodi, miru i blagostanju, lukavi bizanstinci kao  ratni gubitnici, od hrvatskih poliktičara i vlastodržaca učiniše poltičke silepce i Buridanove magarce u balkanskoj Augijevoj štali. Svi odreda, od Manolića i Mesića, preko Račana, Sanadera, Svetosavke do ovog Buridanova magarca.

Niste valjda, magarče, zaboravili učinak srpske i crnogorske agresije na Hrvatski narod i njegovu mladu Državu. Izgleda da jeste. Jer, kako je moguće da vladate s hrvatskim zakletim neprijateljom Pupovcem. Nista valjda zaboravilio, magarčino, da su svetosavci hrvatski trajni neprijatelji, dok su ostali naši susjedi bili povremeni naši dušmani, okupatori, uzurpatori…

Edvo tog strašnog učinka vaših koalcijskih partnera ispod ovoga krvava podnebesa. Zločini srpske i crnogorske agresije ogledaju se u:

15 TISUĆA POGINULIH I JOŠ PREKO TISUĆU NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA I CIVILA; 402 POGINULE HRVATSKE DJECE; 33 TISUĆE RANJENIH, OD TOGA OKO 10 TISUĆA CIVILA: 10 TISUĆA DJECE KOJA SU OSTALA BEZ JEDNOG ILI OBA RODITELJA; 600 HRVATA (UGLAVNOM STARACA) UBIJENIH NA PRIVREMENO OKUPIRANIM HRVATSKIM PODRUČJIMA NAKON DOLASKA SNAGA UN-a; 550 TISUĆA PROGNANIKA MEĐU NJIMA 120 TISUĆA DJECE; OKU 150 TISUĆA POTPUNO ILI DJELOMIČNO RAZORENIH KUĆA; PREKO TISUĆU POTPUNO ILI DJELOMIČNO RAZRUŠENIH KATOLIČKIH CRKAVA; OKO 300 MILIJARDI KN NEPOSREDNIH I POSREDNIH RATNIH ŠTETA.

Sve je to trebalo obnovit i rane zacijelit. Ne pada vam na pamet da agresori na Hrvatsku plate ratnu štetu i da budu javno žigosani kao zločinci na ovome planetu.

Tumarate okruženi i okuženi našim dušmanima na njihovim parostasima. Tamo gdje su poslije vojne slučajno stradala neka starčad i paščad…od čije zle ruke, pitanje je veliko ko kuća!

Veselo, ko na parostasu! Spremte se, spremte…za Dom spremni! Smrt fašizmu sloboda narodu! Amen! Aleluja!

 

akademik Ante Matić

U Zagrebu, 8. 12.2020


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika