Podjeli

Sedam hrvatskih generala: Ljubo Ćesić Rojs, Ivan Čermak, Marinko Krešić, (predsjednik Hrvatskog generalskog zbora),   Pavao Miljavac, Ante Gotovina, Krešimir Čosić i umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo, preko svog odvjetnika Ante Nobila, uputili su službeni zahtjev predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću za pomilovanje osuđenih Udbaša i navodnih ubojica Josipa Perkovića (77) i Zdravka Mustača (80), koje je njemački sud (2016.) osudio na doživotne kazne zatvora, a koje oni izdržavaju u Glini.

Davor Domazet Lošo koji je to iznio u Podcastu Velebit Marka Jurića (nedavno je na istom mjestu navodno zdušno branio Putina i Ruse u svezi agresije na Ukrajinu!) uz ostalo je rekao da „svi Perkovićevi progonitelji nisu mu ni do koljena“ i da je Perković „napravio više u Domovinskome ratu od cijele brigade njegovih progonitelja“.

Generali su također istaknuli da  Perkoviću  mnogi ne mogu oprostiti  što je „puno učinio za Hrvatsku“ i da „ Hrvatska  nema ništa s tim ubojstvom“.

Međutim, na temeljnu ovog zahtjeva, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata uputit će također zahtjev predsjedniku RH i Vrhovnom zapovjedniku OS RH Zoranu Milanoviću da se odmah puste na slobodu svi trenutno zatvoreni hrvatski branitelji, koji su sudjelovali u obrani i stvaranju Republike Hrvatske, koji su mnogo više učinili za Hrvatsku nego svi perkovići i mustači.

U tome, nadamo se, da ćemo imati potporu i drugih hrvatskih generala, koji ne podržavaju inicijativu nekih svojih kolega.

Nu, ako su hrvatski branitelji koji su trenutačno na robiji bili dobri Tuđmanu i Šušku (kako je izjavio Ljubo Ćesić Rojs za Perkovića i Mustača) onda je ista stvar i sa osuđenim braniteljima, s time da oni nisu radili za KOS ili UDBU.

Taj zahtjev braniteljima ne će sastavljati i pisati nikakvi nobili, već će sve uraditi sami.

Inače, njemačko pravosuđe se  pobunilo protiv zahtjeva „Nobilovih“ generala i ukoliko ih Hrvatska oslobodi tražit će da ih se vrati natrag u Njemačku na – doživotnu robiju!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika