Podjeli

“Morali smo popuštati život”, poručuje nam dr. Capak iz samoizolacije. Opravdava time “tenis aferu” iz Zadra, koja će vjerojatno pokopati turizam, za ovu i još neke sljedeće godine.
Dr. Capak  pritom je zamijenio igru sa životom, tešku borbu za egzistenciju, u zemlji gdje  je minimalna plaća troduplo manja od kvadrata stana, životom je proglasio, brojanje poena osvojenim udarcem reketa u lopticu.
Doista je čovjek u dubokoj samoizolaciji odavno, kad ne vidi što je život u Hrvatskoj danas.
No nije on jedini, Plenković nas svaki dan uvjerava da je HDZ uspješno pobijedio koronu i da samo to oni mogu i znaju, poziva nas da ponovo glasamo za njega, iako mu je korona pokazala zube i opasno se ruga proglašenju njegove pobjede. Slično je i s ostalim parametrima njegove vladavine.
Još uvijek ima neodlučnih koji tvrde da na ovim izborima nemaju za koga glasati da su svi isti,a ima i onih koji
zatvaraju oči pred aferama oduševljeno pljeskaju šupljim obećanjima. Plenković se hvali uspjesima, hvali se EU prijateljima, obećava EU novce, no trijezne glave treba pogledati brojke.
U toj sveopće naklonjenosti EU prema našem sposobnom Premijeru, BDP koji je sveopće priznati pokazatelj rasta,
rastao je u njegovom mandatu 8,95%.
Ništa to nama ne bi govorilo da nemamo podatke kako je to u drugim zemljama, pa eto radi usporedbe : Srbija – 10,96, Slovenija 11,72, Rumunjska 16,40%
Kao što se iz brojeva vidi i ovdje smo uvjerljivo na zadnjem mjestu, po tom sveopćem rastu i boljitku koji nam je donijela Vlada Andreja Plenkovića, uvjerljivo zadnji po rastu, uvjerljivo prvi po korupciji.
S druge strane da i onima s teorijom da su svi isti, treba reći kako je to nekad bilo, treba se  vratiti malo unazad,
Vlada Ivice Račana imala je rast BDP od nešto mrvicu manje od 15%,a Račan niti je imao prijatelje niti je imao EU novce,naša pozicija bila je u gornjem dijelu tablice EU, koja je pokazivala uspješnost.
Toliko nam govore brojke, a sve ostalo je umjetnička procjena pojedinaca.
I onda su nas HDZ – ovci uvjeravali da Račan nije za Premijera, da su sposobni ljudi samo u HDZ-u.
Ako nakon toliko godina nismo u stanju donijeti sud, ako nam se život sveo na lopticu i reket, onda je u redu da držimo europsko začelje čvrsto, ne dopustiti da nam ga nitko ne preotme, bar dok imamo TV i struju.
Većina umirovljenika, kad im se ovaj TV pokvari, kojeg imaju sada, neće moći kupiti drugi, a i struja ima svoju skupu priču, klupko oko nje još se nije odmotalo, možda i dalje ostane preskupa za njih,neće imati ni TV ni struju, uopće neće imati uvid kako im je lijep život omogućio Andrej Plenković.
No samo na trenutak vratimo se na priču o struji. Građani su trebali plaćati skupu struju, radi skupih pomodnih torbica, a godinu prije toga bila je afera oko velikih dugova Agrokora.
Onda smo čuli da su se novci trošili na skupe svilene gaće Todorić familije, a i tamo je bilo torbica.
I što se dogodilo, Rusi su dobili Agrokor, umjesto da Iva kupuje svilene gaće, počeli su ih kupovati savjetnici i njihova familija, radnici Konzuma imaju i dalje premalu plaču, moraju biti sretni što uopće imaju posao, a u mirovini će biti prosjaci.
Isto bi se moglo dogoditi i sa strujom, ostala bude i dalje skupa, a skupe torbe, kupovat će umjesto Josipe, neka druga žena.
Sasvim sigurno će ostati tako,
ako vi ostanete doma,
na dan kada smo trebali poručiti , 
da život nije igra! 
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika