Podjeli

Pored niza statističkih propusta ali i namjernih manipulacija s političkom težinom u objavljenom popisu stanovništva provedenom 2021. godine, koji je ovih dana objavio Državni zavod za statistiku jedan od važnih političkih, očito ne slučajnih nego baš namjernih propusta, je jednostavno brisanje u tom popisu Hrvata pravoslavne vjere. To je još jedan dokaz koliko je na Andreja Plenkovića utjecajan vođa “pete kolone” i čel(t)nik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac za kojega svi pravoslavci moraju biti Srbi. To je ujedno i dokaz da hrvatskom upravlja velikosrpska-hrvatska koalicija, što je očito jedan od ciljeva Andreja Plenkovića da nakon što je promijenio zahvaljujući sluganstvu stranačkog članstva detuđmaniziran HDZ, promijeni i Hrvatsku.

Da bi se shvatila prava veličina ove manipulacije treba podsjetiti na popis stanovnika iz 2011. godine. U Hrvatskoj je tada bilo je čak 196.000 stanovnika koji su se izjasnili kao pravoslavci ali bez nacionalne pripadnosti. Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj imala je po tom  popisu 40.000 vjernika, dakle samo oko 18 posto od ukupnog broja stanovnika koji su se izjasnili kao pravoslavci.. Na istom popisu oko 17.000 Hrvata izjasnili su se kao pravoslavci, Međutim sve vlade dosad su odbijale zahtjeve da se registrira Hrvatska pravoslavna crkva kao sljednica svjetski priznate Karlovaćke arhiepiskopije, pravoslavne crkve Hrvatskoga kraljevstva koja je postojala kao hrvatska autokefalna crkva više od 200 godine., Po tom popisu 3.700 Srba deklarirali su se kao katolici, a 13.000 kao ateisti. I sam je Milorad Pupovac ateist, prema tome nije vjernik, ali i te kako koristi Srpsku pravoslavnu crkvu za  političke ciljeve

O tome je nedavno progovorio u Hrvatskome saboru zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin pozivajući se na ugovor što ga je u prosincu 2002. godine Ivica Račan potpisao s gospodinom Jovanom (Pavlovićem) kao predsjednikom nepostojećeg episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.  Samo zadrti jugokomunist kakav je bio Ivica Račan mogao je potpisati takav ugovor u kojemu je nepostojeća Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj dobila privilegiran status kakav nikad prije toga nije imala. U tom ugovoru najskandaloznije jest da je čelnik SDP-a Ivica Račan priznao tzv. Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj pravnu osobnost prije stupanja na snagu tog ugovora. Samo po toj odredbi taj je ugovor pravno nepostojeći  Što je još apsurdnije u evidenciji vjerskih zajednica pri Ministarstvu pravosuđa i uprave Republike Hrvatske nema ni SPC niti “SPC u Hrvatskoj”, što znači da u Hrvatskoj nije regisrirana bilo kakva srpska crkva.  HPC nije upisana u Evidenciju vjerskih zajednica RH što Vlada RH dugotrajno i nepotrebno ometa, ali je vrlo zabrinjavajuće da se na elektronskom popisu nalazi kanonski nepostojeća “SPC u Hrvatskoj”, jer ni ona nije upisana u službenu evidenciju vjerskih zajednica.

Po tom sramotnom ugovoru Ivica Račan je nepostojećoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatski neovlašteno i protuzakonito darovao čitavo bogatstvo u nekretninama koje se cijeni na više milijardi kuna. Popis te imovine iznosi oko 30 stranica. Prihodi od tih nekretnina završavaju u Beogradu odakle se financira memorandumska haranga na državu Hrvatsku (!?) koju uza sve to patrijarsi, ali i episkopi još uvijek ni nakon 30 godina hrvatske državnosti ne žele priznati jer kolokvijalno govore o . eparhijama u Dalmaciji, Slavoniji, Banovini, ali nikad ne o Hrvatskoj kao državi. U obavještajnoj analizi CIA-e o Srpskoj prtavoslavnoj crkvi u Hrvatskoj navodi se sljedeće: “Srpska pravoslavna crkva djeluje kao promotor velikosrpskog plana a ne kao vjerska institucija koja brine o vjernicima. Svećenike SPC-e izravno plaća hrvatska Vlada, ali većina njih  su srbijanski državljani s radnom dozvolom u Hrvatskoj. Hrvatska vlada pokriva sve njihove troškove na godišnjoj bazi koji nisu utvrđeni, nego tu svotu određuje SPC. Takav ugovor je potpisala SDP-ova vlada početkom 2000. godine. Svećenik Jovan Ćulibrk je poznat kao pripadnik srpskih specijalnih snaga iz 90-tih godina. Danas je on kao padobranac redovni gost svoje postrojbe u Nišu, Srbija. Milijuni eura godišnje koje SPC dobiva od rente u nekretninama u Zagrebu šalju se u Srbiju i služe za finaciranje Srpske pravoslavne crkve u Srbiji.” Koliko o svemu tome vodi računa hrvatska Sigurnosno obavještajna agencija kojoj je na čelu strani državljanin Danijel Markić s francuskim državljanstvom najbolje je opisano u spomeutom izvješću: “Hrvatska Sigurnosno obavještajna služba nažalost nema važnu ulogu u Hrvatskoj još od 2000. godine….Različiti klanovi koriste nju za političke sukobe između političkih stranaka ili unutar HDZ-a.”

Izdajnička skandalozna politika SDP-a na čelu s Ivicom Račanom nastavila se i u ovom manipuliranom popisu Vlade Andreja Plenkovića kojega u tzv. srpskim pitanjima drži pod kontrolom čelnik velikosrpska  “pete kolone” Milorad Pupovac. Po novom popisu jednostavno su izbrisani svi Hrvati koji su se u prethodnom 2011. godine deklarirali kao pravoslavci. To je ponukalo Udrugu hrvatskih branitelja pravoslavne vjere da objave prosvjed “E-popisni genocid nad Hrvatima pravoslavne vjere” u kojemu se navodi da je na taj način čak za 50.000 Hrvata pravoslavne vjere osporeno ustavno pravo izražavanja svoje vjerske pripadnosti. U prosvjedu se izražava žaljenje što ni jedna značajnija hrvatska politička institucija nije reagirala zbog ovog slučaja. Predsjednik spomenute udruge Ratko Despot, dragovoljac Domovinskog rata i pukovnik u miru ističući da je Hrvat pravoslavne vjere zatražio je od Državnog zavoda za statistiku da objavi koliko se u popisu izjasnilo Hrvata pravoslavne vjeroispovjedi, kao što je to učinio on ali i mnogi drugi..To potvrđuje i podatak da u Zagrebu ima primjerice 1,5 posto Srba ali 3,3 posto pravoslavaca. To znači da se većina pravoslavnih ne smatra Srbima.

Vjekoslav Krsnik


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema