Podjeli

Ništa u Republici Hrvatskoj nije konstantno, ali zato ovo pitanje jest “zašto propadamo”, odzvanja u glavi mnogih, ali između mnogih opcija koje nam se nameću kao odgovor još nismo odabrali onu pravu.
Jedan od glavnih razloga propasti države, zasigurno je pljačka koja nije zabilježena u novijoj ljudskoj povijesti, a narod na vlast ponovno dovodi iste te pljačkaše.
Nije sav njihov krimen u tome, isti ti nametnuli su vam vjerovati u to da su oni spasioci ekonomije i države, no nisu oni spasili nikoga osim sebe.
Uvjereni ste da se smanjio broj nezaposlenih na burzi rada, istina, ali se smanjio i broj mladog radno sposobnog stanovništva koje je bilo primorano napustiti ovu lijepu zemlju isključivo zbog uhljebljivanja i nepotizma raznih stranačkih vojski.
Ne budimo lažno skromni, uhljebljivanje je postalo naša tekovina koju jako dobro njegujemo, dok nam stručnjaci iz mnogih područja odlaze u inozemstvo raditi i biti građani drugog reda.
Kako sve dublje zadiremo u problematiku traženja odgovora na ovo pitanje, dolazimo do demografije.
Bombardirani smo svakodnevno od strane kontroliranih medija o tome kako se u Republici Hrvatskoj danonoćno radi na demografskoj obnovi, pitam vas kojoj?!
Najnovije mjere su urodile plodom, uvezli smo ugroženu “djecu migrante” od 20ak godina koji su u Europu kao i u Hrvatsku došli provoditi džihad, a mi moramo šutjeti i vjerovati kako su žene i djeca transformirani u bradonje koji pale šume, siluju, pljačkaju, uništavaju i nasilno prelaze granice bez valjanih dokumenata.
Istima, u Republici Hrvatskoj Vlada omogućava besplatno stanovanje, školovanje, zdravstveno osiguranje, imaju privilegije pri zapošljavanju, dok mladi Hrvati odlaze jer nemaju osnovne uvjete za egzistenciju, jer jednostavno nisu poželjni baštiniti vlastitu zemlju. Izgleda da je najbolje da u matičnoj zemlji bacimo dokumente, zaspemo u solariju i počnemo urlikati poput životinja kako bi naši političari napokon imali sluha za vlastiti narod.
No, ne gajimo lažne nade, mi smo ipak čarobnjaci koji su do korona krize preživljavali i prehranjivali tročlane ili višečlane obitelji i s minimalcem, ali smo živjeli u uvjerenju da je to za nas izuzetno dobro. Sada nakon svega, većina nas je ostala bez posla zbog čuvanja života populacije koja je ionako ruku na srce, jednom nogom bila na vječnom počivalištu.
Tih sto ljudi koštat će nas stopostotnog uništenja i ovako trule ekonomije, čije će posljedice ponovno osjetiti onaj mali radnik, a ne oni koje Juncker štipka, jer za njih i njihove se ima, dok mi ostali sreću moramo potražiti negdje drugdje. Pitate se zašto ne brinu za vas?!
Zato što su sluge pokorni koji slušaju naredbe bankara i ostalih financijera koji ne žele da u Hrvatskoj žive Hrvati, isto kao što ne žele da u Europi žive Europljani.
Sada nam slijedi val ovrha, otkaza i gladi dok će nam iz televizijskih prijamnika vrištati kako je neki manjinski zastupnik u sukobu interesa ili kako imenko prezimenko traži zabranu pozdrava “Za Dom Spremni”, a mi, gladni i siroti svađat će mo se međusobno tko od njih ima pravo, dok će naša radna mjesta baštiniti jeftina radna snaga uvezena iz Afrike i Bliskog Istoka. Vrištat će nam također i srpanjski izbori, dok narod neće imati izbora kupiti voćni ili obični jogurt, jer ga neće imati s čim kupiti.
Nije to sve, očekuje nas mjesec dana medijskog prepucavanja ustaša i partizana kojima će zamazati oči ljudima dok prodaju ovo malo jada što nam je ostalo i otpuštaju radnike, slijedi nam također val cijepljenja uvoznim smećem punim teških metala, koje vaša djeca, kao i vi morate primiti kako bi “sačuvali” zdravlje, jer cjepiva našeg imunološkog nisu bila dovoljno dobra, nisu izazivala nuspojave od kojih će profitirati strane farmaceutske kompanije.
Izgleda da je ovcama sve ovo uzaludno govoriti jer glasačka mašinerija HDZSDP družine već pali kemijske i razglaba o tome tko je gdje na listi i kako će im se bolje omogućiti koja nezaslužena “penzija” ili gdje će im tko djetetu izmisliti radno mjesto.
Možda nam ipak proradi neki kliker u glavi i ustanemo protiv oholosti vladajuće bande koja dobiva stanove za smiješne iznose, dok se narod doživotno grca u kreditima koje je sve teže, da ne kažem nemoguće otplaćivati, no teško. Sve dok u Hrvatskoj za glas dobijemo Radića u papirnatom obliku ili nam pak obećaju neke mrvice da bi nahranili svoje vjerne ptiće, uzaludno je nametati pitanje zašto propadamo, jer zaslijepljeni mrvicama ne vidilmo sjekiru koja na tankom končiću visi nad našim vratovima, možda je i bolje da propadnemo i damo uvoznima da u Slavoniji sade banane, možda napokon procvjetamo, ili da Sabor načinimo prihvatnim centrom, dok u njemu stručnjaci ručaju teletinu za iznos za koji narod ne može kupiti pola kila kruha.
Restartajmo se vjerodostojno.
Ipak, imamo kvotu, at least we have a constitution, uuaaaooou dindu naffin..

Iva Svaguša


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema