Podjeli

Umirovljenici i starije osobe su ovih dana od kada je počelo cijepljenje imali priliku još jednom na vlastitoj koži osjetiti što znači biti građanin „drugog“ reda. I tako dok se još nisu cijepili ni oni prioritetni u javnost je procurila informacija o nemalom broju raznih „uglednika“ koji su se cijepili preko svakog reda. Ono što posebno smeta je njihovo opravdanje kako se radi o cjepivu koje je navodno ostalo kao višak, a kako su se „uglednici“ slučajno našli u pravo vrijem na pravom mjestu, zaključili su da je bolje cijepiti njih nego navedeni višak baciti. Naravno da građani nisu maloumni da bi povjerovali u navedena obrazloženja, posebno jer se radi o tisućama doza koje bi navodno ostale neiskorištene pa je ipak bolje cijepiti prvog koji naiđe no baciti ga.

Naravno, nitko ne može proturječiti da je bolje cijepiti bilo koga no baciti cjepivo, posebno jer cjepiva nema ni približno dovoljno da bi se zadovoljile potrebe, no ovdje se ne radi o navodnom „višku“ kojim je cijepljen netko tko se tu našao slučajno već o grubom korištenju položaja u društvu čitavog niza pojedinaca. Redom su to tzv. Uglednici iz svih sfera društva koji su tako na najgrublji način demonstrirali svoju moć na štetu i račun onih najslabijih, štetu i  račun onih koje su prve trebali zaštiti. To su oni odnosno dio njih koji vam se smiješe ispred stranačkih i državnih zastava, to su oni kojima su puna usta brige za vas, to su oni koji će za mjesec dva od vas tražiti da im ponovo date svoje povjerenje, to su oni koji su vas i doveli u poziciju da budete na dnu „kace“ ili samoj margini društva po svom statusu, to su oni koji su polovicu građana odveli u siromaštvo ili na sam rub…. to su oni kojima ste na svakim izborim do sada dali najviše svojih glasova.

Da, dragi moji umirovljenici i starije osobe, upravo ste vi oni koji su omogućili ovim „uglednicima“, redom iz tzv. velikih stranaka da si daju za pravo nekome od vas uskratiti cjepivo, cjepivo  koje će nekima od vas možda značiti i život. I da ne bi bilo zabune, ništa loše u tome nema što su ti uglednici, a nekoliko ih je tisuća,  uglavnom članovi neke od “velikih“ stranaka, loše je što vodstva tih stranaka na takvo ponašanje ne reagira na odgovarajući način. U odgovornom demokratskom društvu svi ti pojedinci, njih nekoliko tisuća u ovom slučaju, bi promptno bili izvrgnuti javnoj osudi i eliminirani sa svih političkih i inih funkcija odnosno pozicija. Na žalost puno je izglednije da se ništa neće dogoditi, vjerojatno nitko neće snositi nikakvu odgovornost odnosno posljedice za „prekoredno“ cijepljenje, kao što je sasvim sigurno da će i dalje biti onih koji će se ne samo cijepiti preko reda, već će kao i do sada moći birati i sa kojim cjepivom će se cijepiti.

Da bi se ponašanja tisuća „uglednika“ kojima svjedočimo ovih dana eliminirala nije dovoljno samo gunđati, još manje dopustit da se „zaboravi“ sa par stotina kuna covid dodatka koji Vlada obećava upravo ovih dana pred izbore. Covid dodatak sada pred lokalne izbore je slučajan isto koliko su se slučajno našli oni „uglednici“ koji su se „žrtvovali“ da se ne bace one doze cjepiva „viška“. Ono što mogu uraditi umirovljenici i starije osobe je da ovakvo ponašanje pamte, i sjete se u svibnju kada ponovo budu odlazili na glasanje.

Dati svoj glas onima koji im se rugaju i ponižavaju ih bi bila predaja i prihvaćanje statusa građana drugog reda…. TO NE SMIJE BITI OPCIJA.

U Zagrebu, 17.02.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema