Podjeli

Sačić: „Ako je točno da nas Srbija opstruira, prijavit ćemo ih Interpolu, UN-u i Europskoj komisiji“

 

Zagreb, 18. veljače 2021. – Ako je točna informacija našeg Ministarstva pravosuđa da ih Republika Srbija nije pravovremeno izvijestila o uhićenju Dragana Ćirića optuženog za ratne zločine, Hrvatski suverenisti najavili su da će Republiku Srbiju prijaviti Interpolu, Ujedinjenim narodima te Europskoj komisiji. Ako je pak točna tvrdnja predstavnika Republike Srbije da Ćirić nije mogao biti izručen jer Hrvatska to nije zatražila u propisanom roku, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić tražit će ostavku ministra pravosuđa Ivana Malenice.

Podsjetimo, predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić objavio je da je Dragan Ćirić još 13. siječnja ove godine uhićen u Beogradu temeljem europskog uhidbenog naloga i pravomoćne sudske odluke, te zatvoren u ekstradicijski pritvor. Kajkić tvrdi i da je Srbija o tome obavijestila hrvatsko Ministarstvo pravosuđa i uprave, ali da hrvatska strana u predviđenom roku nije dostavila molbu ili zahtjev za izručenje Ćirića u Hrvatsku.

„On je uhićen na temelju crvene međunarodne tjeralice, određen mu je pritvor, ali prema verziji Republike Srbije, hrvatska vlast se nije javila Srbiji za izručenje u propisanom roku od 18 dana iako su ispunjeni svi uvjeti za izručenje. Republika Srbija tvrdi da je s hrvatske strane nastao šlamperaj, dok s druge strane jučer čujemo očitovanje našeg Ministarstva pravosuđa da je zapravo došlo do opstrukcije Republike Srbije jer im nije pravodobno dostavila obavijest da je Ćirić uhićen pa oni nisu mogli reagirati“, kazao je Željko Sačić na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru.

Problem je, nastavlja, sada utvrditi tko govori istinu i što se doista dogodilo, pa traži hitno očitovanje našeg Ministarstva pravosuđa o cijelom slučaju.

„Ako je točno što kažu u našem Ministarstvu pravosuđa, onda Republika Srbija doista opstruira Hrvatsku, što je rijedak primjer u sudskoj praksi i onda ćemo o tome obavijestiti tajništvo Interpola, UN, Europsku komisiju. No, ako je taj problem doista nastao zbog šlamperaja u našem ministarstvu, onda ćemo zatražiti ostavke“, zaključio je Željko Sačić.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema