Podjeli

Štovani uredniče portala Bez cenzure, obraćam se ovim pismom zbog nedavnih ružnih doživljaja. Kako povremeno pišem na tvom portalu, neće mi zamjerit čitatelji što se upravo tebi obraća, jer jedino ti ne diraš i ne kasapiš moje tekstove, koje ti svako toliko šaljem.

Nećeš mi vjerovati što sam nedavno doživio družeći se subotom na Jarunskoj pijaci s nekim poznanicima, među kojima je i slavni kantautor Ranko Boban. Raspričamo se o svemu i svačemu, a ponajviše svaki od nas priča svoju muku ili, pak, nešto vedrije, što je, moram ti reći rjeđe. I dok sam ja pričao Stipi Mišetoću zvanom Višak neke moje ružne doživljaje, koje sam doživio od udbaša, neko doušničko spadalo stalno mi je uskakalo u riječ i blebetalo, da nije istina što govori, da lažem, pa kad mi je dojadilo otpilio sam ga jednom rečenicom kojim su poslom on i njegov brat Vice svojedobno išli u Pariz baš u ono vrijeme kad je ubijen Bruno Bušić. Njegov brat je išao tamo na studijsko putovanje. Moš mislit, uredniče, čovjek došao s robije, dobio pasoš i pravac Pariz na studijsko putovanje. Taj bijednik doušnik htio se fizički obračunat sa mnom. Skočili su Ranko, Željko i Mirko i nisu dali da dođe do fizičkog obračuna. Taj žbir umjesto da šuti, stalno blebeće i neke ljude čiste prošlosti kleveće. Udbaši tako su se osilili, pa rade što hoće. Od  bivših partijaša i udbaša i sadašnji nekakvih obraćenika turbu Hrvata, ne može čovjek u miru ni kavu popit s prijateljima.

Drugi slučaj je, pak, teži. Prije tri dana pošao sam u Udrugu branitelja, točnije zvanu ZBOR UDRUGA VETERANA DOMOVINSKOG RATA, koju vodi stanoviti časnik koji nije vido prvu crtu bojišnice, osim u novinama ili na televiziji, pa kad sam otvorio vrata od stakla, skočio je kao zvijer, zgrabio me za prsa i opsovao mi ustašku majku. Bio sam zatečen, silno iznenađen, gotvo škorian naletom tog bijednika „časnika“na mene. Onda sam ja pozvao policiju.Došao je jedan mladi policajac i ispitao mene i njega, ali svakoga posebno. Pitao sam policajca jeli ga pitao zašto je fizički narnuo na mene i zašto me psovao, a on je rekao da ga nije to pita, a trebao je, jel tak, uredniče?

Policajac mi je rekao da odem u policijsku postaju po zapisnik za tjedan dana. Otići ću i baš sam kuriozan šta će napisati polocajac koji je svoj posao radio površno i neprofesionalno.

Budući sam bio dobrovoljac hrvatske vojske u hrvatskom ombrambenom i oslobodilačkom ratu, moram ti reći što se dogodilo prije dvoje godine u tom Klubu nadri veterana. Bivši mnistar Mišetić, voditelj Kluba veterana i njegov pomoćnik neki Marin G. uzoran Hrvat i katolik koji ima desetero djeca sa pešest žena, pa kad sam ja rekao svoje mišljenje o Tuđmanu, njih su dva skočili kao da su podivljali, nasrnuli na mene verbalno tako da mi nisu dali popit čašu vode kad sam zatražio od konabarice. Od tada nisam dolazio u taj Klub veterana i kad sam u subotu pošao tamo popit kavu s prijateljem Krešom, doživio sam takvu negodnost, da je to strašno. Dobro je prošlo što nisam uzvratio voditelju tog čudnog Kluba veterana, gdje je kava skuplja nego na Docu. Malo je falio da ga nisam odalamio kad me zgrabio za prsa i guraa s vrata psujući mi ustašku majku. Strpio sam se i tužit ću ga, hoću uredniče. Možeš li vjerovati uredniče kavih sve ima nečasnih časnika, kao što je ovaj što nije vidio bojište i što vodi Klub branitelja, odnosno Klub veterana na Trgu Bana Jelačića broj 15.

Taj voditelj tog Kluba veterana ponaša se kao da mu je to ćaćino i on je advokat pokojnog predsjednika i nitko ne smije pred njim reći svoje mišljenje o pokonom predsjedniku Franji Tuđmanu, a koje se kosi s njegovim. Tako je taj neuspjeli primjerak ljudske vrste, zastupao i branio lik i zlodjela svih bivših predsjednika bivše Države i ove sada naše, slobodne i samostalne Hrvatske.

Dvije godine nisam dolazio u taj Klub, pa kad sam 29. 1. 2022.godine došao pred vrata (koja su od stakla) napao me verbalno i fizički, zgrabivši me za prsa i psujući mi ustašku majku gurao me od vrata. Bili su tada u toj prostoriji tog Kluba još neki ljudi, koje nisam poznavao. Svak ima pravo na svoje mišljenje, jel tako, uredniče. Tako i ja imam svoje mišljenje. Po tom mojemu mišljenju, ja sam prije dvije godine rekao  svoje mišljenje o Franjii Tuđmanu.

Kao partizan i nevjernik Tuđman je  sudjelovao u velikom partizanskom zlu, u ratu i poraću, ali kao obraćenik obnovio je hrvatsku džavonost i s nardom stvorio  ovu i ovakvu Državu Hrvatsku.

Evo to je ta rečenica zbog koje su me tada napali voditelj Kluba veterana i njegov pomoćnik ozbpgkoje me nadavno napao verbalno i fizički voditelj Kluba veterana…

Koje li ironije, urečniče Anđelko. Ja sam svojedobno dipomirao  u Zagrebu na temu verbalnog delikta. Uredniče, što bi mu ti radio da te napao kao mene? I što mi je činiti? Ići na kavu u taj Klub ili ne?

Ante Matić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema