Podjeli

  1. listopada, svake godine obilježavamo Svjetski dan hrane, na dan kad je 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu. Ovaj se dan obilježava u više od 150 zemalja svijeta.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana hrane, posvećena je promjeni budućnosti migracije i ulaganju u sigurnost hrane i ruralni razvoj.

Prema nedavno objavljenim Održivim ciljevima razvoja, jedan od najvećih izazova s kojima se svijet susreće je vezan uz osiguranje dovoljne količine hrane za sve.

U današnje vrijeme, mnogi nemaju ni za kruh, prema nekim podacima u  EU se prosječno baci 173 kg hrane po stanovniku, na godišnjoj razini.  Bacanje hrane golem je problem i za biološku raznolikost jer se procjenjuje da zbog krčenja prirodnih staništa za prenamjenu u poljoprivredne površine gubi se biološka raznolikost.

Svatko od nas može utjecati, na to da baca manje hranu, jer na globalnoj razini 3 milijarde ljudi ne mogu priuštiti zdravu hranu.

Autor: Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema