Podjeli

Nacionalna televizija HRT 1, u jednom od svojih lošijih izdanja emisije Otvoreno, promovira propast SDP-a na najbolji mogući način: dovođenjen Bauka kao frontmena famozne kratice SDP.
SDP transformacija se nije desila preko noći. Godine predanog rada, nerijetko povezanog s nezakonitim i kriminalnim radnjama, stvorile su organizaciju u kojoj se podobni povezuju i dokazuju ljubavlju prema Titu i komunizmu, a nadasve prema hrvatskim kunama!
Ako malo izoštrimo fokus i koncentriramo se na Arsena Bauka i lokalnu zajednicu iz koje je potekao, možemo sa sigurnošću dijagnosticirati zloćudni tijek ove priče.
Arsen Bauk kao neokrunjeni kralj “Naknadne pameti” i glavni kreator propasti SDP-a u ulozi frontmena?
Čovjek koji voli isticati svoje analitičko neznanje dramaturškim zastajkivanjem, naglašavanjem samoglasnika i cinizmom u komunikaciji sa sugovornicima dio je obitelji koja je privrednim kriminalom i kontroliranim dijelovima sudstva osigurala budućnost.
Kako je moguće da osoba s takvim obiteljskim nasljeđem pokušava stvoriti Vladu?
Ponovo treba izoštriti fokus i vidjeti o kome se radi…
Radi se o osobi koja se školovala kao mnogi od nas, ali koja nikad nije – radila.
Takva osoba ne poznaje ni realni sektor jer pljačka rudnog blaga RH i namještene zastare za porezne prevare nisu obilježja realnog sektora.
Takva osoba ne poznaje ni radnika kao ni radnička prava. Jer nikad nije bio radnik.
Od radnog iskustva u službenom curriculumu je navedeno da je bio – košarkaški sudac i zamjenik ministara koji je dogurao do ministra.
U dijelu koji opisuje hobije – sic! – nema košarke!
Nedostaje i dio o bračnom statusu i broju djece.
Kako jedna takva osoba može doći među ljude i tražiti povjerenje?
Bez obzira na navijačke sklonosti on bi kao košarkaški sudac morao znati da prozivanje i izazivanje navijača Hajduka u centru Splita neće pobrati simpatije domicilnog stanovništva.
Bez-programski pristup u kojem se pozivalo građane na mržnju – onih drugih (neistomišljenika) – urodio je plodom na izborima.
Isticanje supetarske gradonačelnice s upitnim referencama zahtijeva da malo proučimo tog kandidata koji je – moramo se složiti – prevrtljivošću obilježio X. izbornu jedinicu.
Radi se o Ivani Marković, gradonačelnici grada Supetra.
Odgovornost za vođenje Grada Supetra Ivana Marković preuzela je 2013., a u 2020. Grad Supetar ulazi s 24 milijuna kuna obveza i s manjkom od 9 milijuna kuna. Sva izvršenja proračuna od 2013. do 2019. u odnosu na izvorno planirana izvršenja su u prosjeku tek 60 %. Sam po sebi nameće se zaključak da je Grad Supetar, u ovu 2020. godinu, “ušao” s obvezama u visini jednog izvršenja proračuna.
Ivana Marković prilikom svakog medijskog istupa navodi činjenicu da je preuzela grad u nezavidnoj financijskoj situaciji
Pritom uvijek zaboravlja naglasiti činjenicu da se radilo o pristiglim sudskim sporovima za oduzetu zemlju u kojoj se i njena obitelj našla u ulozi stranke koja se uredno naplatila.
Zaboravlja napomenuti da je naknadnom prodajom sveg “gradskog srebra” odnosno zemljišta koje je prethodna gradska vlast osigurala, uprihodila sredstva koja su ubrzo nestala pa je sada grad Supetar u mnogo većem financijskom poblemu – s puno većim minusom i bez “obiteljskog srebra”.
Gradu su ostali parkinzi bez uporabnih dozvola, sumnjivi javni natječaji i sudski sporovi s građanima.
Za sve dobro što se napravilo proteklih godina u Supetru zaslužna je Splitsko-dalmatinska županija – upravo njeni “neprijatelji” protiv kojih se ona bori.
Taj manjak odgoja i izraza mržnje ide toliko daleko da nije mogla niti protokolarno izustiti – Hvala!
Za poznavaoce domaćih prilika intimna veza Bauk / Marković o kojoj su pisali i mediji nije nikakva tajna. Za novosti ta je tema passé.
Međutim, za politiku SDP-a je od izuzetne važnosti!
Upravo ta veza obilježava ono što se prigovara Bernardiću;
• izborne liste na osnovi osobnih simpatija
• anonimusi bez stvarnih radnih rezultata
I onda se SDP čudi svom izbornom neuspjehu?
Sada kada znamo da je neokrunjeni kralj “Naknadne pameti” visoko na listi pozicionirao osobu upitnih referenci zbog svojih intimnih slabosti, jasnija je i situacija u njegovu curriculumu te manjak informacija o bračnom statusu.
Stranka Dubioznih Programa, ex Socijaldemokratska partija bi morala shvatiti da uspješna organizacija jednako usmjerava pažnju na potrebne promjene, kao i na način kako ih postići. Zbog toga proces upravljanja promjenama predstavlja ključni dio u provođenju organizacijskih promjena i mijenjanju organizacije.
Kako misle promijeniti organizaciju s istim ljudima i prokazanom retorikom?!
O kulturi same organizacije, u ovom slučaju SDP-a, može se zaključivati iz onog što ljudi koji čine tu organizaciju – govore, čine i misle.
Ono što smo naučili o SDP-ovoj organizaciji je da misle destruktivno, govore s mržnjom i prozivanjem političkih oponenata koje nazivaju “neprijatelji”, a misle – samo na sebe!
I onda se SDP čudi svom izbornom neuspjehu?
Grad Supetar je kao grad duboko raslojen upravo zbog opisane politike i načina razmišljanja intimusa.
U tako raslojenom gradu punom dubioza sasvim je normalno vidjeti rodicu Arsena Bauka (vijećnica općine Pučišća) da napušta radno mjesto u KD GRAD d.o.o. s komentarom “da je u Gradu Supetru potreban dobar psihijatar koji bi pojedincima trebao propisati terapiju”.
Grad u kojem pjesnik postaje technical manager (nezna ni pjesnik čega)samo zato jer se time kupuje glas vijećnika Mirića, umirovljenog liječnika koji zbog teškog oblika narkolepsije prespava sjednice kojima nazoči i biva uredno honoriran – za spavanje.
Arsen Bauk je rođen u Supetru i mentor je supetarskoj gradonačelnici uz koju ga veže i emotivni dio življenja.
Supetar je kao krajnji rezultat bankrotiran grad, raslojen mržnjom u kojem vlada kultura straha i osvete.
SDP danas? Uz ovakvo vodstvo i ljude koji se grčevito drže za svoje foteljice možda broji zadnje dane.
SDP ne treba restart, on treba fundamentalni renewal uz otvorenu osudu dosadašnjih vođa i programom koji treba biti u duhu Europske zajednice i pisan za boljitak domovine Hrvatske.
Bez jasnog programa i pomirenja s Hrvatima i Hrvatskom kao državom, SDP nema budućnosti na ovim prostorima.
Konstruktivna opozicija za boljitak Domovine je dobrodošla pa makar se zvala SDP.

Tonkica Kaliterna


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema