Podjeli

Svašta se dešava, brzo se smjenjuju top teme, samo pojeftinjenje testova za testiranje mora proći proceduru, puno je teže pojeftiniti nego od prve uvesti najskuplju cijenu na svijetu.
Ali radi se na tome, veli dr. Beroš, bit će, sad je u obračunu s mladenkama.
No pustimo to navikli smo mi na velike cijene. Po naše domaće proizvode kao što su Linolada i Vegeta odavno odlazimo u inozemstvo jer su tamo jeftinije.
No uzjogunili se i političari, Škoro ljut na Milanovića, što neće doći u Sabor da prisustvuje zakletvi zastupnika.
Nije ljut na Ružu koja mu podmeće Cvrtilu za zastupnika s 19 preferencijalnih glasova, Ruža se odavno ugledala na Plenkovića i ona može što hoće može birati ili EU ili domaći parlament.
 Ipak joj je izmakla ministarska fotelja glavne policajke, može biti da odgodi dugo najavljivanu mirovinu. Milanović pak po svojem, neće pa neće u okvire tradicije i protokola, valjda mu smetaju oni koji uzimaju slobodni dan da iz Sabora skoknu do  “Suda” da bi se branili na sudskim procesima za korupciju, možda mu smeta što je Sabor davno prestao biti “Hram Demokracije,” već burza otkupa saborskih zastupnika, a kako izgleda po najnovijem prijedlogu za “Izborni zakon” ide se u dokidanje iste. 7% za izborni prag omogućio bi nam da HDZ vlada vječno. Ako se to nekako provuče i prođe, imamo novog doživotnog Premijera.
A i s pravom se Milanović ljuti na političke analitičare, budemo vidjeli danas, započeti će odmah ujutro u” Dobro jutro Hrvatska”, cijeli dan će juriti iz jedne TV kuće do druge TV kuće, davati svoje viđenje Milanovičevog ponašanja, gosp. Mamić ni bluzu neće stići promijeniti, analizirat će uzroke i posljedice, brinut će o reputaciji naše zemlje u svijetu zbog ponašanja neodgovornog Predsjednika.
Problem će  vrtoglavo rasti, tako da do večeri može postati veći od korona krize, od silnog siromaštva umirovljenika, od gubitka turizma, od velikog broja otkaza. Sve je to ništa, spram toga što Milanović  neće biti prisutan prilikom konstituirajuće sjednice Sabora u koji eto legalno i po volji Ruže, ulazi čovjek s 19 glasova.
Politički analitičari formiraju  i oblikuju, stvaraju fetiš likove, buhe pretvaraju u slonove, velike pljačkaše u vrijedne mrave, proračunate ljude u heroje.
I baš uvijek pomognu onima koji koriste svaku krizu, da bi za sebe stvorili priliku.
No eto jučer se uz sve to pročula i jedna dobra  vijest, izgleda da će nas iz korona krize izuči plahe životinje ljame. U njihovim tijelima stvaraju se antitijela koje stvaraju imunitet prema virusima.
Još se jednom priroda pobrinula za ravnotežu na zemlji i ukazala nam na potrebu da živimo u skladu s njom.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema